Szépüljünk

Betiltanák a parfümviselést a hivatalban

Állítólag a hivatalnokok erős parfümillata zavarja az ügyfeleket. De mi lesz a személyes szabadsággal?

Betiltanák a parfümviselést a hivatalbanAz amerikai New Hampshire állam jogalkotóinak egy csoportja meg akarja tiltani az ügyfelekkel is érintkező állami alkalmazottaknak, hogy a hivatalban, munkaidő alatt parfümözzék magukat. A javaslat kezdeményezője, Charles Townsend képviselő szerint erre azért lenne szükség, mivel sok ember allergiás az erős illatokra, ami megnehezíti számukra a hivatali ügyintézést is.

A javaslat ellenzői szerint ugyanakkor a parfüm tiltása korlátozná a dolgozók személyi szabadságát, ráadásul ha a parfümhasználatot korlátozzák, akkor akár tiltani lehetne a dezodort is, vagy a mosószertől, öblítőtől illatozó ruhák viselését is.

A tilalom egyébként nem lenne példa nélkül való, hiszen az Egyesült Államokban és Kanadában több állami hivatal és magáncég is tiltja a parfümviselést az alkalmazottaknak.


ADVENT A NŐK LAPJA CAFÉN!

Hangolódj rá a karácsonyra a Nők Lapja Café adventi különszámával! Tesztekkel, receptekkel, programajánlatokkal és ajándéktippekkel várunk. És persze minden napra jut valami meglepetés is!

Betiltanák a parfümviselést a hivatalban

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top