Szépüljünk

Ilyen hibákat követünk el a téli szépítkezésben

Ha nem szeretnénk a jövő nyarat elhanyagoltan kezdeni, akkor figyeljünk oda arra, hogy ne kövessük el a következő hibákat a szépségápolásban.

Ilyen hibákat követünk el a téli szépítkezésbenForró fürdők

Nyáron sem a legideálisabb a bőrnek, ha órákig áztatjuk magunkat egy kád forró vízben, de télen pláne különlegesen jól tud esni. Ne engedjünk a kísértésnek heti egynél többször, mert végletesen kiszáríthatjuk vele a bőrünket; és ha már fürdünk, akkor fürdőolajat használjunk habfürdő helyett.

Nem megfelelő szájbalzsam

Télen az illatosított, azaz parfümmel ellátott szájbalzsamok sem tartoznak a legjobb választások közé, ugyanis alkoholt tartalmaznak, ami hidegben pláne nem tesz jót az ajkaknak. Válasszunk illat- és színezékmentes termékeket.

Fényvédelem elhanyagolása

Attól, hogy hideg van és felhős az ég, a Nap még süt. Ezt különösen síelés alatt szoktuk megtapasztalni, amikor a síszemüveg mellett leég a bőrünk, de ugyanez a városban is megtörténhet, persze kisebb mértékben. Ez viszont nem változtat rajta, hogy a napfény télen–nyáron öregíti a bőrt, úgyhogy télen se feledkezzünk meg a fényvédők használatáról, ha a szabadba megyünk. 

Lábápolás kihagyása

Ha arra hivatkozva, hogy úgysem látja senki, télen kihagyjuk a pedikűrt, jövőre kellemetlen meglepetések érhetnek, melyeket majd csak hosszas kezeléssel lehet rendbe rakni. Inkább krémezzük be a talpunkat néha, és húzzunk rá vastag zoknit éjszakára.

Nyári színek viselése, túlzott bronzosítás

Lehet, hogy úgy találjuk, hogy a cukorkaszíneket egyenesen nekünk találták ki, de mégsem járunk jól, ha egész télen korallszínű lakkal festjük a körmeinket és narancssárga rúzst használunk, amit úgy próbálunk meg harmóniába hozni, hogy szolizunk és bronzosítót használunk az arcunkra. Inkább nyugodjunk bele a sápadtságba, és emeljük ki sötétebb színekkel. Ha nem feledkezünk meg a pirosító használatáról, akkor így is jól fogunk kinézni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top