Szépüljünk

Lakkozd hosszúra a körmeid!

Ha nem tudod szépen megnöveszteni a körmeid, nem a műköröm az egyetlen megoldás. Ránézésre már egy ügyes lakkozástól is hosszabbnak tűnnek.

Csíkos

Ahogy a testalkatot, úgy a körmeinket is nyújtják és keskenyítik optikailag a hosszában futó csíkok, melyek ebben az évben ráadásul szuperdivatosak is.

Kép: nailpolishwars.com
Kép: nailpolishwars.com

Így készül:

  • Lakkozd ki a körmeid teljes felületét egy alapszínnel: ez az árnyalat a legvilágosabb legyen azok közül, melyeket a körömfestéshez használsz. Várd meg, ameddig ez a réteg teljesen megszárad!
  • Innentől kezdve a fantáziádon a sor: egy fogpiszkáló hegyét vagy egy egészen vékony ecsetet mártogass a csíkozáshoz használandó lakk(ok)ba, és határozott mozdulatokkal húzd meg a hosszában fotó csíkokat! Használhatsz összesen két színt, de akár a képen látható módon négyet-ötöt is. A különböző színek kerülhetnek egymás mellé, vagy akár fölé is. Utóbbi esetben célszerű a legvilágosabbtól a legsötétebb árnyalat felé haladni.

Vonalas

Ha az egyszerűbb dizájnt részesíted előnyben, a vonalas lakkozás a neked való, ami látványban hasonlóképp nyújtja a körmöket, mint a csíkos festés.

Kép: Nonalicious
Kép: Nonalicious

 

Így készül:

  • Fesd ki a körmöd egy alapszínnel, mely lehet teljesen natúr, de akár élénk árnyalat is, ízléstől függően.
  • Miután ez megszáradt, egy vékony ecsettel húzz egyetlen, a köröm teljes hosszán végigfutó vonalat középre. A vonal készítéséhez használhatod az alapszín egy sötétebb árnyalatát, de fémes vagy kontrasztos színű lakkot is. Ha nem tudsz dönteni, akkor megsúgjuk azt is, hogy a képen látható natúr-arany párosítás idén rendkívül menő.

Színátmenetes

A színátmenetes lakkozás a tavalyi év egyik kedvenc körömtrendje volt, de az idei tavaszi–nyári szezonra is velünk marad. Bár pepecselni kell vele, megéri a ráfordított idő, hiszen rövid körmökön is kifejezetten jól néz ki.

Kép: Cult Of Pretty
Kép: Cult Of Pretty

Így készül:

  • Lakkozd ki a körmeid teljes felületét egy világosabb/kevésbé intenzív árnyalatú lakkal!
  • Miután az első réteg megszáradt, a körmök egyharmadáig fess rá egy sötétebb lakkal is, ennek a teljes száradását azonban már ne várd meg!
  • Fogj egy szivacsos szemhéjapplikátort, mártogasd a világosabb lakkba, és finoman vidd fel a két árnyalat határáról indulva a köröm középső harmadára úgy, hogy színátmenetet kapj!
  • Száradás után kend át a körmeidet átlátszó fedőlakkal, hogy a felületük egyenletes legyen!

Galaxis

A galaxismanikűr jelenleg a körömdivat egyik legnagyobb slágere, és ami jó hír, hogy rövid körmökön is klasszul mutat. Sőt, talán azokon a leginkább.

Kép: pshiiit.com
Kép: pshiiit.com

Így készül:

  • Lakkozd ki a körmeidet fekete vagy sötétkék körömlakkal, és hagyd megszáradni!
  • Egy műanyag tányérra csepegtess néhány csepp világosabb kék, zöld, lila és/vagy sötét rózsaszín, valamint csillámos körömlakkot!  Egy szivacsos szemhéjapplikátort vagy sminkszivacsot mártogass a lakkokba és paskoló mozdulatokkal rétegezd a körmeidre a színeket!
  • A végén az egészet átlátszó fedőlakkal fixáld!

Fordított francia

A fordított francia lakkozás natúr színű változata, vagyis amikor nem a körmök végét, hanem a tövét  hangsúlyozzuk, szintén hosszabbnak mutatja a körmöket.

Kép: Daily Makeover
Kép: Daily Makeover

 

Így készül:

  • Áztasd a kezed langyos vízbe 5-10 percre, majd töröld meg!
  • A körmök tövébe kenj körömágypuhító olajat vagy krémet, ezután manikűrpálcika segítségével finoman told hátra a körömágy bőrét, amennyire csak tudod!
  • Kend fel körmeidre a natúr színű alaplakkot, és hagyd teljesen megszáradni!
  • A körmeid tövét vagy a körömágy formáját követve, vagy pedig félhold alakban fesd ki fehér lakkal. Ezt akár egy vékony ecset segítségével, szabad kézzel is megteheted, ám ha kevésbé vagy biztos magadban, ragassz a körmeidre íves franciamanikűr-sablont úgy, hogy a körmök tövét kihagyod, majd ennek mentén vidd fel a fehér színt!
  • Miután a fehér lakkozás is megszáradt, kend át a körmöket átlátszó fedőlakkal!

Mágneses

Ha úgy érzed, hogy nincs kellő kézügyességed vagy türelmed a fentebb leírt körömfestések elkészítéséhez, a mágneses körömlakk lesz a barátod, mellyel látványosan dekorálhatod a körmeid akkor is, ha egészen rövidek.

Kép: nihrida.com
Kép: nihrida.com

Így készül:

  • Kend fel a körömlakkot a körmödre! Ne egymás után mind a tízre, ebben az esetben egyesével, körmönként haladj.
  • Fedőlakkal fixáld!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top