Szépüljünk

Így ápold száraz és érzékeny arcbőröd

A bőr érzékenységét belső és külső tényezők is befolyásolják. Az UV-sugárzás, a lúgok és az oldószerek, bizonyos betegségek, egyes bőrgyógyászati kezelések, sőt még a fürdés hatására bekövetkező felázás is fokozhatja a bőr érzékenységét.

Az érzékeny bőr kifejezés alatt a szakemberek olyan bőrt értenek, amely kisebb ellenállást mutat az ingerlő hatású anyagokkal szemben. Ennek az állapotnak a látható jele, ha a bőr kivörösödésre, duzzanatra hajlamos, vagy gyakran jelennek meg rajta pikkelyes, ekcémás foltok, kiütések. A gyakran tapasztalt égő, viszkető, feszülő érzés is jelezheti a bőr túlérzékenységét.

A cél: regenerálódjon az érzékeny bőr

Az érintettek, az érzékeny bőrű nők és férfiak száma egyre növekszik, ráadásul egyre nehezebben birkóznak meg ezzel a problémával, hiszen a modern környezetben hemzsegnek az irritáló tényezők: többek között a klímaváltozás, a bőrbetegségek és a stressz is előidézhetik a bőr érzékenyebbé válását. Az érzékeny bőr tisztítása és ápolása során arra kell törekedni, hogy a bőr visszanyerje fiziológiai egyensúlyát, és mind jobban képes legyen regenerálódásra. Szakemberek kulcsfontosságúnak tartják az érzékeny bőr ápolása terén, hogy a használt kozmetikum tartalmazzon Q10, E-vitamin és dexpanthenol összetevőt. Ismerjük meg ezeket!

A folytatásért kattints a Természetesen szép vagyok caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top