Szépüljünk

Egészségtelen vagy hasznos melltartóban aludni? Most kiderül!

Van, aki csak így tud aludni, más el sem tudja képzelni, hogy alvás közben melltartót viseljen.

Makacsul tartja magát a feltételezés, hogy a melltartóban alvás növeli a mellrák kialakulásának kockázatát, mint ahogy az is, hogy segít megőrizni a mell szép, kerek formáját, ha valaki melltartóban alszik. Lássuk, mit mond a tudomány.

“Abszolút semmilyen bizonyíték nincsen arra, hogy melltartóban, akár szoros melltartóban aludni káros lenne az egészségünkre” – szögezi le dr. Holly Pederson, a Clevelandi Klinika orvosa. Egy 2014-es vizsgálat nem talált semmilyen összefüggést az emlőrák és az éjszakai melltartóviselés között, pedig minden aspektusból megvizsgálták a kérdést: milyen típusú melltartót, milyen gyakran, hány éves korban, mekkora mellű nők viselték alvás közben.

Egészségtelen vagy hasznos melltartóban aludni?

Ami a mell formájának megőrzését illeti, szomorú hírünk van: mivel az öregedés során a mell szöveteinek nagy része úgyis zsírszövetté alakul, idővel mindenképpen veszít a kerekségéből. És a világ legjobb melltartója sem képes dacolni a gravitációval.

A jó hír az, hogy mindenki alhat úgy, ahogy neki kényelmes: melltartóban, vagy a nélkül.

Forrás: foxnews.com

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top