Szépüljünk

Ennyit számít, hogyan választod el a hajad

A haj elválasztásának ugyanúgy megvan a maga divatja, mint minden másnak. Idén ez nagyjából olyan, mintha egyszerre lenne 1970 és 1990. Pedig nagyon nem mindegy, hova kerül az a választék. Sztárok előtte-utána fotóin mutatjuk be.

2016-­ban mindent szabad, amit érdemes ki is használni, ha a frizuránkról van szó, egy apró
változtatás, például egy áthelyezett választék ugyanis sokszor meglepően nagy különbséget jelenthet. Persze ismerjük az unalomig ismételt jó tanácsokat: ha hosszúkás az arcod, válaszd el oldalt, ha pedig kerek, vékonyítsd a középen elválasztással. A szabályokat azonban nem kell mindig betartani és aki szeretne, kísérletezzen nyugodtan. Pontosan ezt teszik a sztárok is, kipróbálják a negyvenes évek Veronia Lake által híressé tett hullámait, aztán váltanak a kora hetvenes évekre, és megidézik Ali MacGraw szépségét a Love story című filmből. És így tovább…

Jennifer Aniston

Jennifer Anistonnak köszönhetjük a kilencvenes évek legikonikusabb frizuráját, a Rachelt. A fazon változott, de a hosszt Jennifer azóta is kedveli, és szereti variálni az elválasztást. Oldalt hordva az állát hangsúlyozza, középen elválasztva pedig a szemeire helyezi a hangsúlyt.

Ennyit számít, hogyan választod el a hajad

Jessica Chastain

A vörös hajú Jessica Chastain gyakran megidézi Hollywood aranykorát retró frizuráival, de a
hatvanas évek stílusát is bármikor bevállalja. Egy fontos tanács: a középen elválasztott haj kihangsúlyozza az aszimmetriát, tehát ha tussal kombinálod, érdemes extra időt szánni arra, hogy mindkét oldal pontosan ugyanolyan legyen.

Ennyit számít, hogyan választod el a hajad

Kate Moss

Kate Moss arca nem meglepő módon majdnem minden frizurával jól mutat, nem véletlenül ő
a világ egyik leghíresebb modellje. Sokszor van olyan frizurája, amit mindkét módon viselhet, így a hangulatától függ, hogy melyik nap mit választ, ­ mindehhez csak egy jó fodrászra van szüksége.

Ennyit számít, hogyan választod el a hajad

Mila Kunis

A Lepattintva sztárja gyönyörű, felemás színű, nagy szemeiről ismert, és gyakran hangsúlyozza ezt az adottságát középen elválasztott, egyenes hajjal, de az oldalválasztékot sem hagyja ki. Extra pozitívum, hogy annak, aki általában középen választja el a haját, ez a szokás plusz dús hatást ad, ha oldalválasztékra vált.

Ennyit számít, hogyan választod el a hajad

Chloë Grace Moretz

Nálunk főleg a Ha/ver képregényfilmből ismert a fiatal színésznő, aki nem mellesleg a legidősebb Beckham fiú, Brooklyn barátnője. Szív alakú, széles arcához mindkét elválasztás jól mutat, az oldalválaszték lágyítja, míg az alternatíva hangsúlyozza vonásait.

Ennyit számít, hogyan választod el a hajad

Julianna Margulies

Mindenki kedvenc Aliciáját, A férjem védelmében című sorozatban főszerepet játszó Julianna Margulies­t még göndör hajjal ismertük meg a Vészhelyzetben. Mostanában az egyenes hajat választja, lágy hullámokkal, és bárhol választja el, jól áll neki.

Ennyit számít, hogyan választod el a hajad

Gigi Hadid

Gigi Hadid soha nem fél kísérletezni, ha divatról van szó. Irigylésre méltó szőke fürtjeit szereti sokféleképpen hordani, például a most trendi középen elválasztott és összefogott frizurában, melynek egyetlen hátránya, hogy felhívja a figyelmet a lenövésre, ha festett hajról van szó.

Ennyit számít, hogyan választod el a hajad

Scarlett Johansson

Scarlett Johansson átváltozásán nagyon szépen látszik, mennyit számíthat egy máshol elhelyezett választék. Oldalt elválasztva a hatás klasszikus és szinte kinyitja az arcát, míg a középen elválasztott változat az arc középső részére helyezi a hangsúlyt.

Ennyit számít, hogyan választod el a hajad

Ördög Nóra

Nóráról is tudjuk, hogy szinte bármit hajlandó kipróbálni, ha a hajáról van szó. Most a rövidhaj-korszak után megint a hosszú van soron, ami középen és oldalt elválasztva is szépen hangsúlyozza a műsorvezető vonásait.

Ennyit számít, hogyan választod el a hajad

Kim Kardashian

A celebkirálynő dús sötét haja szintén úgy van levágva, hogy többféleképpen viselhesse attól függően, hogy éppen milyen hatást szeretne elérni a külsejével. A kontúrokat hangsúlyozó, rá jellemző sminkjével és hajviseletével mindig azt emeli ki az arcán, amit szeretne.

Ennyit számít, hogyan választod el a hajad

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top