Szépüljünk

Ezeket a parfümöket imádták az ikonikus filmcsillagok

Marilyn Monroe nem csak a Chanel No. 5-öt fújta magára szívesen, Vivienne Leigh választásával pedig még egy amerikai elnökfeleség is egyetértett.

Mondani sem kell, a leghíresebb színésznők nem holmi olcsó pacsulival fújkálták magukat, ellenkezőleg, a legnevesebb márkák legfinomabb illatai ölelték körbe minden lépésüket.

Marilyn Monroe: Floris Rose Geranium

A színésznő köztudottan rajongott a Chanel No 5. illatáért, korábbi feljegyzésekből azonban kiderült, a Floris Rose Geranium parfümjét is előszeretettel használta. A Valaki forrón szereti forgatása alatt például többüvegnyit hozatott belőle magának a Beverly Hills Hotelben lévő lakosztályába. Az 1730-ban alapított brit parfümmárka illatát a rózsa, a geránium, a citronella és cédrusfa illatjegyek határozzák meg. Nem épp egy szexszimbólumhoz illő illatösszeállítás, de mint tudjuk, Marilyn sem csak egy dekoratív cicababa volt, mint aminek a nagyközönség előtt beállították.

Ma már parfüm formájában ez az illatkompozíció nem kapható, csak fürdőesszenciát és szappant készítenek felhasználásával.

 Ha kíváncsi vagy, mi volt Elizabeth Taylor vagy Grace Kelly kedvenc parfümje, kukkants bele a Krémmánia Magazin cikkébe »

Ezeket a parfümöket imádták az ikonikus filmcsillagok

Mentés

Mentés

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top