Szépüljünk

Mindent a keratinos hajegyenesítésről

Ha meguntuk göndör, hullámos vagy nehezen kezelhető, rakoncátlan fürtjeinket, profi fodrászok tanácsait követve eljuthatunk a keratinos hajegyenesítésig. De mi is ez valójában?

Klasszikus képlet: akinek egyenes a haja, hajcsavarókkal kínlódik, a göndör frizurával megáldottak pedig a hajvasalóval töltik reggeleiket a tükör előtt. A hajvasalóhoz képest jelenthet tartós alternatívát a keratinos hajegyenesítés.

Egyenes haj keratinnal

A keratin, a haj lelke, hiszen a haj szerkezetének 90%-a ebből a speciális fehérjéből épül fel. A keratinos hajkezeléssel pedig 3 hónapig is kitartó sima, egyenes hajat ígérnek a profi fodrászszalonok. A megfelelő keratinos kezelést követően nemcsak egyenes lesz a hajszerkezet, de fényes, élettel teli is. A selymesen sima haj eléréséhez tehát nem kell többé naponta használnunk a hajvasalót, ami a tapasztalatok szerint roncsolja a hajszerkezetet.

Keratinos hajegyenesítés menete

Körültekintően válasszunk fodrászt a keratinos hajegyenesítéshez, hiszen ha profi, az eljárást jól ismerő szakember kezébe kerül a hajunk, a végeredményben sem kell majd csalódnunk. A kezelés ára a haj hosszától függően lehet akár 15-25 ezer forint is, és átlagban 2-3 órát vesz igénybe.

A speciális samponnal történő hajmosást és szárítást követően viszi fel a fodrász a keratinos hajegyenesítő anyagot a hajszálakra, majd hideg levegővel rászárítja és hajvasalóval kisimítja őket. Egy végső öblítést és kondicionálást követően pedig kész is a remélhetőleg tükörsima, egyenes haj.

Keratinos hajegyenesítés

Káros lehet a keratinos hajegyenesítés?

A keratinos hajegyenesítés hatása nagyjából három hónapig tart ugyan, de ha nem megfelelő szerrel kezelik, akkor káros hatásai is lehetnek, mint minden egyéb szépészeti beavatkozásnak. Legfontosabb, hogy ilyenkor is legyünk tudatosak, és tájékozódjunk, milyen egyéb összetevőket tartalmaznak a hajegyenesítő eljárás során alkalmazott szerek. Ha a végeredmény számunkra tetszetős is, attól még nem biztos, hogy az egészségünket nem veszélyezteti.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top