Szépüljünk

Kórházban kötött ki a szemöldöktetoválás után

Akár bele is halhatott volna a fertőzésbe, melyet a szemöldöktetoválása miatt kapott.

Egy Jennifer nevű detroiti nő, aki teljes nevét és arcát nem vállalta a médiában, microblading technikával készíttetett magának szemöldöktetoválást. Az eljárás során egy vékony tűvel vágásokat ejtenek a bőrön, majd ezeken keresztül hatol be a festékanyag a bőr legalsó rétegéig.

Jennifer a tetoválás után elégedetten távozott a szalonból, ám egy idő után elkezdett bevörösödni a szemöldöke környékén a bőr, és állapota napról napra csak rosszabbodott. Néhány nappal később apró csomók jelentek meg a bőre alatt, a duzzanat és a fájdalom pedig folyamatosan nőtt. (Aki kíváncsi rá, hogy nézett ki, ide kattintva megnézheti, de előre szólunk, nagyon nem gusztusos látvány.)

A nő végül a sürgősségire ment, ahol kiderült, hogy súlyos fertőzést kapott, melybe akár bele is halhatott volna. Antibiotikumokkal, majd szteroidokkal kezelték, három napot töltött kórházban.

Dr. Stephen Grekin bőrgyógyász szerint a fertőzésnek több oka is lehetett. Elképzelhető, hogy Jennifer a tetoválótintára allergiás, de az is lehet, hogy valamelyik anyagra, melyet a bőr előkészítésekor használtak. Az sincs kizárva, hogy azért fertőződött el a terület, mert 2 napig nem moshatott arcot a beavatkozás után.

A szakember szerint egyébként a nő kilátásai jók, nem szenvedett maradandó károsodást.  

KRON4

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top