nlc.hu
Szerk
Az nlc-n debütál magyarul J.K. Rowling új meséje, Az Ickabog!

Az nlc-n debütál magyarul J.K. Rowling új meséje, Az Ickabog!

Bár a történetnek semmi köze a Harry Potterhez, rejtélyekben és izgalmakban itt sem lesz hiány. De mi a csuda az az Ickabog?

Az Ickabog klasszikus tündérmese, amit J.K. Rowling több mint tíz éve esti mesének írt a két kisebb gyerekének, aztán hagyta a fiókban porosodni jó sokáig. Amikor azonban kitört a koronavírus-járvány a világban, úgy gondolta, eljött az idő, hogy a történetet közzétegye, ezzel is segítve a négy fal között rekedt szülőknek, hogy szórakoztassák gyermekeiket.

A történet különlegessége, hogy éppen ezért nem nyomtatásban jelenik meg először, hanem minden országban egy internetes oldalon folytatásos formában olvasható elsőként. Magyarországon az Animus Kiadó és nlc együttműködésének köszönhetően ITT. A Tóth Tamás Boldizsár fordításában olvasható történet fejezeteit az elkövetkezendő hét hétben fogjuk közölni, szombat-vasárnapok kivételével minden nap kaptok tőlünk egy-három új fejezetet. És most jön a legizgalmasabb rész:

a gyerekek maguk illusztrálhatják majd rajzaikkal a mesét.

Az egyes fejezetek végén tesszük közzé a rajztippeket, melyek közül a nevezni vágyó gyerekek választhatnak.

A legjobb alkotások fogják majd díszíteni az idén ősszel nyomtatásban is megjelenő könyvet, ami az Animus Kiadó gondozásában érkezik majd.

Ha szeretnéd, hogy a te gyermeked alkotása is szerepeljen az Ickabog hasábjain, akkor itt az idő. A verseny 2020. október 9-én éjfélig tart, nevezni ITT lehet. Az Animus 34 nyertes rajzot választ ki, ezek bekerülnek a könyvbe, amelyből a készítőknek jár majd egy-egy tiszteletpéldány. Ezenkívül minden győztes kap egy 50 000 Ft értékű könyvcsomagot a Central Kiadói Csoport Kft. jóvoltából, amely a kiadó könyveit tartalmazza.

És hogy mi is az az Ickabog? Egy félelmetes szörny, aki gyerekeket és juhokat eszik, de néha elragad felnőtt férfiakat és nőket is. Rendkívüli képességekkel bír, utánozni tudja az emberi hangot, úgy csalja magához az utazót; ha megsebesítik, varázslatosan meggyógyul, vagy két Ickaboggá hasad szét. Tudják ezt jól Duskáldia lakói. És hogy képesek-e legyőzni az Ickabogot? Gyertek, derítsük ki együtt!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top