Család

J.K. Rowling mesesorozata az interneten debütál, méghozzá ingyenesen

A Harry Potter-könyvek írója, J.K. Rowling új könyvön dolgozik, és a The Ickabog első részlete máris elérhetővé vált az interneten, ahol a teljes történet hozzáférhető lesz.

A gyerekkönyv első két fejezete egy e célra létrehozott internetes oldalon (www.theickablog.com) olvasható el, ahol július 10-ig részletekben teszi közzé a teljes művet hétköznaponkénti megjelenéssel. Az ingyenesség oka az írónő szerint az, hogy valami jót akar tenni a gyerekekkel ebben a különös, nyugtalanító időszakban, a mesék pedig J.K. Rowling szerint lehetővé teszik az álmodozást, amíg a családok bezárva élnek a karanténban – írja az MTI. Persze ettől még az interneten napvilágot látott mesék később nyomtatott és elektronikus formában is megvásárolhatók lesznek,de az ezekből származó bevételekből az író a járvány által sújtott közösségeket szeretné segíteni.

J.K. Rowling

J.K. Rowling tavaly decemberben egy premieren vesz részt (fotó: Getty Images/Taylor Hill/FilmMagic)

Az új mesék J.K. Rowling számára nem teljesen újak, ugyanis tíz éve találta ki őket, amikor esti meseként fogalmazta meg a történeteket saját gyerekei számára. A képzeletbeli országban játszódó tündérmese az igazságról és a hatalommal való visszaélésről szól.

J.K. Rowlingból sosem elég, és mi adjuk is a további olvasnivalókat:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top