Szex

Regényajánló





Gayle Callen: Esküdt ellenségek

1486-ot írunk. James Markham egy erdőn lovagol át hazafelé, tarsolyában nem is kevés pénzzel, hogy lassan elérje várát. Ekkor támadja meg egy titokzatos, feketehajú, álarcot viselő nő, és egy suhanc, kirabolják, és súlyosan megsebesítik. A magát Fekete Angyalnak nevező nő azonban hamarosan felbukkan a várban is, hogy ismét megalázza Bolton grófját. A férfi nem érti, mit ártott ő a lánynak, hogy oly bőszen harcol ellene.

Amikor pedig elfogja támadóját, és át akarja adni a királynak, hogy ő ítélkezzen felette, a király hozzáadja Isabelt, és nekiadja a lány összes birtokát. Jutalomból. Mivel a király szava ellen nincs fellebbezés a két ellenség hamarosan a pap előtt találja magát. Isabel pedig nem az a nő, akit James feleségének képzelt. Apja ugyanis semmi másra nem nevelte, csak a bosszúállásra a Boltonokon. A vívás mellett pedig nem sok nőiesség maradhatott a lányban, aki még a mosakodás alapvető szabályaival sincs tisztában.

Akár pszichológiai regény is épülhetne ennek a két embernek egybekelésére. De mivel ez szerelmesregény, nem nagyon követjük a valóságot, hanem hagyjuk, hogy bár kompromisszumok által, de mindenki jól járjon. Így az ellenségekből lassan szerelmesek lesznek, és mindenki boldog lehet. Igazán izgalmas és olvasmányos fordulatok után.











Alexandra Kiadó, 380 l., 499 Ft







Heather Graham: Derengő hajnal


Azok számára, akik figyelemmel kísérik ezt a rovatot, nem újdonság Heather Graham skót történelem iránti rajongása. Mostani regénye ugyanazt a korszakot – I. Edward uralmát és a skót-angol háborút – dolgozza fel, mint a korábban ismertetett Hódító az éjszakából. Ebben a történetben is egy angol nemes kisasszony és egy rettenthetetlen skót vitéz küzdelmét majd kibontakozó szerelmét követhetjük nyomon.
Lady Eleanor, Clarin úrnője apja halála után a család idős barátjához, egy gazdag francia nemeshez készül férjhez menni. Útban Franciaország felé azonban hajóját előbb egy francia kalóz, később a skót ellenállók kerítik hatalmukba. A skótok közt van Brendan Graham is, akit a falkirki csatában Lady Eleanor hátba támadott. A férfi nem tudta elfelejteni a gyönyörű Eleanort, de árulását sem bocsátotta meg. Ezért elhatározza, hogy erőnek erejével elnyeri előbb a lány testét, majd a szerelmét is.
A politikai érdekek azonban úgy kívánják, hogy a francia király támogatásáért cserébe Lady Eleanort átadják leendő hitvesének. A frigy megköttetik, de Eleanor szívében már Brendané –s a férfi gyermekét hordozza testében.
Amikor férjével hazatér angliai kastélyába, az idős nemes ágynak esik, majd szörnyű kínok közt meghal. A prefektus Eleanort vádolja méregkeveréssel, és mindent megtesz, hogy a lány ne kerüljön élve a bíróság elé. Brendan menti ki Eleanort és unokatestvérét a végveszélyből, s ott folytatja a lány egrecíroztatását, ahol abbahagyta. A közös gyermek azonban közös felelősséget ró a két szerelmesre, s az igényt, hogy igazságot szolgáltassanak Eleanornak.
Bár a történelmi vonatkozások kissé erőltetettek, akinek a Hódító az éjszakából tetszett, ebben a könyvben sem fog csalódni.











Hajja & Fiai Könyvkiadó, 318 o.




Amanda Quick: Ne nézz hátra!

A Kissé gyanús című regény olvasói már ismerhetik Lavinia Lake-et és Tobias March-ot, akik nem akármilyen foglalatosságot űznek. Magándetektívek ők, méghozzá nem is akármikor, hanem a XIX. században. Akkor pedig ez egy kicsit sem megszokott egy úri pártól. Szintén nem megszokott, bár elfogadott a két fél viszonya, ami igen szorosnak mondható, bár házasok nem lévén csak parkokban, séta közben, esetleg konflisokban vagy a házvezetőnő távoztával teljesedhet ki.

Az sem mindennapi viszont, amilyen ügybe ismét belekeverednek. Eltűnik egy hihetetlenül értékes karkötő, amely római eredetű, de fő vonzereje sokak számára inkább az, hogy hipnotizáló varázserőt sejtenek mögötte. Nem is telik sok időbe, mire meghal érte egy ember, és hőseink, unokahúggal és sógorral karöltve a forró nyomon útnak erednek.

Amanda Quick egyébként jól ír. Igaz, hogy regényei eléggé emlékeztetnek egymásra, de épp ez a sorozat az, ami kilóg a sorból. Nem apró, akaratos vöröshajú hősnő és 2 méter magas széles vállú goromba lovag küzd meg egymással, bár a női egyenjogúság kérdése itt is felmerül. Nagy kár volt elrontani egy valóban csak csapnivalónak nevezhető fordítással, ami hatalmasakat zökken a mai szleng kifejezésektől, amelyek néha teljesen váratlanul jelennek meg, hogy megdöbbentsék az olvasót.












Maecenas Kiadó, 328 l., 999 Ft







Sandra Brown: Érzékek fogságában


Roscoe Lancaster a környék leggazdagabb embere haldoklik. Fiatal, gyönyörű felesége, Caroline aggódva figyeli férje haláltusáját. Bár nem szerelmes a férfiba, hálás neki, hogy kiemelte a szegénységből és a legnagyobb alkoholista lányát sújtó megvetés helyett most mindenkitől tiszteletet kap. Igaz, az emberek suttognak a háta mögött, de egyikük sem sejti az igazságot – azt, hogy Caroline igazi szerelme Rink, Roscoe fia.
Apja halálára Rink is hazatér otthonába. Annakidején egy félresikerült házaság miatt szakított az apjával, mostanra ő is jól menő üzlet tulajdonosa. A férfi elutasítja Roscoe életelveit, és apját hibáztatja anyja halála miatt. S hogy miért tér mégis vissza? Mert még mindig nem tudta kiverni a fejéből Caroline-t.
A két szerelmes nehezen tudja csak leküzdeni kezdeti bizalmatlanságát. Amikor a félreértések tisztázódtak, ijesztő titok kerül napvilágra: az őket elválasztó dolog nem más, mint Roscoe őrült dühe fia ellen, aki nem engedelmeskedett neki. Hiába szerelmes egymásba Caroline és Rink, úgy tűnik, a halott Roscoe örökre megmérgezte a kapcsolatukat.
Érdekes alaphelyzetet vázol fel Sandra Brown, és ügyesen vezeti a két szereplőt a végkifejletig. Bár néha kétely ébredhet az olvasóban, hogy Roscoe ördögi gonoszága valóban hihető-e, ha ezt elfogadjuk, a regény nagyszerű szórakozást nyújt.












LAP-ICS Könyvkiadó Vadrózsa Könyvek, 283 o.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top