Szex

Regényajánló






Elizabeth Lowell:

Mozgó célpont

Az írónő történelmi szerelmes regényeiről híres. Ez pedig az első könyve, ami nálunk megjelenik. A történet egy XII. századi kéziratos könyv körül bonyolódik, aminek már csak piaci értéke is több millió dollár, nem beszélve az eszmei értékről. És nem kevesen vannak, akik annyira vágynak a Tudós Könyvére, hogy öljenek is érte. Nem is egyszer.

A könyv olyannyira nem egyházi szöveg, hogy Erik és Serena szerelméről szól, ami már a múltban sem volt hányattatások híján. A könyvet pedig most örököse Serena, és kutatója Erik keresi.

A megtalálásban segít egy titokzatos sál, némi bűverő, egy volt titkosszolgálati tiszt és nagyon sok cselszövés. Sajnos a dolog már az elején annyira titokzatosra sikeredik, hogy a könyv tekintélyes hosszának legalább a feléig nemigen találhatjuk ki, ki mit is keres, és a végén is a meglepetés elemi erejével hat néhány fejlemény. Azt nem is említjük, hogy egy kis hozzáértéssel már infarktust kapunk attól, hogy majdnem ezeréves kéziratlapokat fénymásolóba tesznek. Meg még egyéb pikáns dolgok is történnek velük.

No de nem kell megijedni, mert lesz azért itt szerelem is. Bár ez is eléggé derült égből villámcsapás módjára, hiszen nehezen dolgozzuk fel, hogy egy kétszáz oldalon keresztül még a nevét elárulni is alig akaró lány teljes bizalmát a férfinak adja, de hát hinnünk kell a csodákban. És annyira végülis nem lelombozó a dolog, a végére még egészen izgalmas is lesz. De nem javaslom, hogy utána üljünk le átgondolni, egyes dolgok hogy derültek ki, és mikor. Mert soha és semmikor.













Gabo Kiadó, 461 o., 1490 Ft



Katherine Stone: Ragyogás







Rafe egy kis mexikói hegyi faluból származik, ahol még élnek az ősi azték hagyományok. A fiút kék szeme miatt az istenek ajándékának tartják, de maguk a falubeli vének sem tudják, hogy ez jót vagy rosszat jelent. Egy nap aztán egy földcsuszamlás elsodorja a falut, köztük Rafe húgait is, s a fiú magára marad a lekifurdalással, hogy mindez miatta történt. A lelke arra ösztökéli, hogy észak felé induljon, s végül hosszú utazás és tanulással teli esztendők után megérkezik a virginiai Forsythe-ba. Mivel eddigre már kitanulta a lovászmesterséget, felfogadják egy farmra néhány kiöregedett ló mellé ápolónak. Rafe úgy érzi itt találta meg azt a két lányt, aki pótolhatná elvesztett húgait. S ami ennél több: a szerelmet is.

Brooke, a „fénylő csillag” és Lily a „ragyogó csillag” egy gyerekvers alapján kapta a becenevét. Lily, a farm tulajdonosának egyetlen lánya, súlyos, ismeretlen betegségtől szenved. Brooke anyja, Lily elhunyt édesanyjának barátnője odaadóan ápolja Lily-t. Úgy tűnik, tökéletes a családi harmónia, a két szülő már készül összeházasodni, amikor tragédia történik: Lily apját és Brook anyját holtan találják, ráadásul kettejük közül az egyik a gyilkos. Tizenkét év múlva Brooke visszatér Forsythe-ba, hogy felderítse, mi áll a tragédia hátterében. A kutatás azonban olyan titkot tár fel, amellyel a lány csak nehezen tud szembenézni, s azt kockáztatja, hogy mind barátait, mind szerelmét elveszti miatta.

Katherine Stone regényei mindig álomszerűek, furcsa asszociációkkal, felvillanó emlékképekkel, hosszan levezetett gondolatsorokkal. Ebben a regényében azonban ez az álomszerűség a szereplők hitelességének rovására ment. Rafe genetikai összetételének vagy az MSP-szindrómának részletes taglalása mellett a szereplők konfliktusai és azok megoldásai erőltetettnek érződnek. Ráadásul a kelleténél több szálat vezet az írónő, amivel néha bizony teljesen megkavart, s csak hosszas lapozgatás után jöttem rá, melyik szereplő milyen rokoni viszonyban áll a többiekkel.













General Press, 270 o., 1300 Ft








Gayle Callen:

Jegyesek

Lady Roselyn Harrington elhatározta, hogy csak szerelemből fog házasodni. Amikor szülei anyagi érdekektől vezérelve házassági szerződést írnak alá a nevében Spencer Thorntonnal, a lány megteszi, amit mindenki lehetetlennek tartott: elszökik Philippel, a lovászfiúval. Családja természetesen azonnal kitagadja, s Thorton sem lelkesedik eljárásáért. A lány évekkel később, miután elvesztette férjét is, lánygyermekét is, magányosan éldegél szülei egyik vidéki birtokán az intézők kegyéből egy kis házban. Egyik éjjel egy sebesült katona testét veti partra a víz (a történet I. Erzsébet korában, a spanyol-angol háború idején játszódik), s Roselyn mi mást tehetne, befogadja és ápolja a sebesültet.

A férfiról azonban kiderül, hogy valójában az álruhás Thornton, aki a királynő kémeként egy kettős ügynök leleplezése közben szerezte sebeit. Hamarosan Thornton is ráeszmél, ki a megmentője, s a két egykori jegyes most ádáz haraggal fordul egymás ellen. Mindketten a másikon kérik számon életük csalódásait, s közben Roselyn azon tépelődik, nem a spanyoloknak kémkedik-e Thornton. De, amint ezt már a szerelmesregényekben megszokhattuk, a hosszas ellenségeskedés szerelmet szül, s végül Roselyn tanúskodik Spencer Thornton érdekében Erzsébet királynő színe előtt.

Bár a történet hátteréül szolgáló korszak sokat ígér, a regény valójában a két jellem harcáról, majd összebéküléséről szól. Gayle Callen ügyesen vezeti nagyon is modern szerelmi meséjét a XVI. századi Anglia díszletei közt. Igaz, itt-ott szembeötlő, hogy csak díszletről van szó, de a szerelmesek viaskodása elegendő figyelmet követel magának ahhoz, hogy ez ne legyen zavaró.












Alexandra Kiadó, 380 o., 499 Ft



Sandra Brown: Taníts meg szeretni!






Sandra Browntól olvastunk már izgalmas, fordulatos bűnügyi szerelmi történetet, izgalmas, fordulatos nem bűnügyi szerelmi történetet. Ez most szerelmi történet. Nem bűnügyi. És nem is annyira izgalmas, fordulatos. De azért nem rossz.

Inkább andalítónak nevezhetnénk a kissé sablonos történetet. A vidámpark kommunikációs vezetője, Hailey némi felforduláshoz siet, hogy megoldja a problémát. A gond leginkább egy bősz aggódó apuka formájában jelentkezik. Hailey szakértelme azonban úrrá lesz a dolgon, és csak akkor szeppen meg, amikor kiderül, az apuka a park tulajdonosa. A férfinak, aki egyedül neveli 11 éves kislányát, és a kislánynak is nagyon megtetszik a lány, és mindketten könnyen elképzelnék, mint családuk tagját.

A boldog végkifejletig azonban át kell törniük azokon a falakon, amiket Hailey gyerekkora óta épített maga köré. Ő volt ugyanis az okos jókislány, míg gyönyőrű húga felelőtlenségével kivívta mindenki figyelmét. Persze most is megjelenik, és minden alkalommal lerombolja Hailey kevéske önbizalmát. De sebaj, mert ott van Tyler, hogy újra felépítse. Meg is teszi.

Addig építgeti, amíg össze nem házasodnak, és boldogan élnek, amíg meg nem halnak.

Valóban andalító.














Maecenas Kiadó, 299 o., 999 Ft

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top