Szex

Regényajánlónk





Jennifer Blake: Remények hálójában


Jennifer Blake, az amerikai szerelmesregény nagyasszonya maga is a régi, nekünk oly titokzatosnak tűnő Délen él. Legtöbb regénye itt is játszódik, és a jelenlegi sem marad el az oly fordulatos és misztikus többitől.

Amelia egy forró estén érkezik rokonaihoz a Tükörházba. Anyja halála után már csak itt élő rokonai maradtak, akik befogadnák, és 15 évvel a Polgárháború után nincs is más lehetősége, ahova mehetne. A rokonok azonban már a kezdetektől különösen viselkednek. A látszólag szívből jövő fogadtatás máza alól gyorsan kiütköznek a rejtett szándékok. Furcsa balesetek történnek, a lányt figyelik, és egy nap ki is mondják: hozzá kell mennie a házban élő két nőtlen férfi egyikéhez, hiszen tovább kell vinni a családot.

A szemben lévő szobában pedig ott lakik az állandóan álarcot hordó asszony, akiről sokan nem is sejtik, hogy nem az, akinek mondja magát.

De valójában ki az örökös? Mi történt azon az évekkel ezelőtti borzalmas éjszakán, amikor a ház párja, „tükörképe” porrá égett, és vele a családfő és szeretője is. Baleset volt? Vagy valaki szándékosan gyújtogatott? És biztosan a szerető volt az, aki meghalt a tűzben?

Ezekre a kérdésekre mind meglesz a válasz a történet végén, mint ahogy arra is, választ-e Amelia férjet a ház lakói közül, megtudja-e kinek higgyen, és egyáltalán túléli-e a kalandot. De addig még igazán sokat izgulhatunk!












Aquila Kiadó, 272 o., 1598 Ft



Hedwig: Courths-Mahler: Kolduskirálylány






Igazi hamupipőke-történetet vesz kezébe az olvasó evvel a regénnyel. Liselotte Hochberg a Bodenhausen házban nevelkedik, amióta a család hintója halálra gázolta édesanyját. Bár a bárói család nem bánik különösebben kegyetlenül a lánnyal, Lori bárókisasszony kíméletlen gőgje minden percét megkeserítené, ha nem lenne Heinz, Lori bátyja. Liselotte eleinte csak kedves fogadott bátyját látja a barátságos fiúban, idővel azonban, ahogy az olvasó el is várhatja, a testvéri érzelmek szerelemmé fejlődnek mindkét fiatalban. Liselotte azonban tanulmányai befejezése után kénytelen munkából megélni, míg Heinzre nagy vagyon vár; a házasság tehát lehetetlen.

Ám eközben az olvasó megismerte Liselotte múltjának titkát: a lány egy régi, gazdag grófi család leszármazottja, s egyetlen hozzátartozója, nagyanyja már alig várja, hogy hivatalosan is örökösének ismerhesse el Liselottét. Nem megalapozatlan tehát a várakozás, hogy esetleg mégis feleségül mehet szíve választottjához, sőt, azoknak, akik még hisznek a mesékben, megsúghatom: Lori meg fog bűnhődni szörnyű gőgjéért.












Ex-BB Kiadó, 207 o., 749 Ft



Margaret Moore: A szív hangjai


Alison Seymour életében egymást érik a boldog és boldogtalan fordulatok. Az egyetem legjóképűbb fiújával jár – de az elhagyja, amikor a lány terhes lesz tőle. Anyja segítségével vállalja a gyereket – aki azonban egy gyermekkori fülgyulladás miatt süket marad. A kislány ennek ellenére tehetségesen balettozik – de majdnem súlyos balesetet szenved, amikor az anyjával sétál a Central Parkban. A férfi, aki megmenti, híres zongoraművész, jóképű, gazdag, ismert, és még szerelmes is Alisonba – csakhogy egy vonatbaleset túlélőinek segítve elveszti az egyik ujját, s emiatt az alkoholban keres vigasztalást. Gyermeke apja visszatér hozzá – de csak azért, hogy elrabolja a lányukat, és váltságdíjat követeljen érte.

Nem érdemes tovább folytatni a sort, a kedves olvasó ennyiből is beláthatja, hogy Alison élete igazán mozgalmas. Talán túlzottan is. Ahogy Margaret Moore korábbi regényében, A múlt árnyaiban, itt is annyira gyorsan követik egymást az események, hogy a finomságokra, kidolgozott részletekre nem marad ideje az írónak. A szereplők egymásra néznek, máris szerelembe esnek, s tíz oldal múlva már közös gyermeket nevelgetnek – az én ízlésemnek a lassabban, megfontoltabban kiépülő kapcsolat hitelesebbnek hat. S végül akármilyen fordulatos is a cselekmény, ha nincs időm megkedvelni a szereplőket, nehéz velük együtt átélni minden örömüket és bánatukat.












Anno Kiadó, 192 o., 390 Ft







Friede Birkner:
Teher alatt nő a pálma

Hedwig Courths-Mahler lányának regényeit már többször is volt szerencsénk ajánlani. A lány igazán méltó utódja anyjának, akit akár a szerelmes regények királynőjének is nevezhetnénk. Most ismét megjelent egy lányának művei közül, aki szintén nagyon sok művel örvendeztette meg rajongóit.

A Teher alatt nő a pálma főhősnője egy tizennyolc éves lány, aki árva lévén gyámja támogatásával vasalólányként keresi kenyerét. Születésnapján derült égből villámcsapásként éri, hogy soha nem ismert apja ráhagyta hatalmas vállalata felét, azzal a kikötéssel, hogy kétévnyi svájci nevelőintézet után immár előkelő hölgyként másodunokatestvérével, Ludwig doktorral igazgatja majd azt.

Ludwig persze nem repes az örömtől, hogy nemsokára nemhogy egyenlő jogú üzlettársat kap egy eddig nem ismert rokon személyében, de a lány nem is ért semmilyen üzleti kérdéshez. Különben is, éppen azzal van elfoglalva, hogy volt háborús bajtársa, Kurt segítségére siessen, akinek francia állampolgárságú szerelme nem kis veszélybe került az épp zajló algériai-francia háborúban.

Ám elég hozzá egy találkozás, hogy Ludwig és az örökösnő Josefa kölcsönös rokonszenvre ébredjenek, amiből aztán egy jószándékú idős nagynéni, és némi idő segítségével igazi szerelem lesz.

Bár van néhány elég meglepő, és talán oda nem illőnek tűnő fordulat a műben, mégis megéri elolvasni mindazoknak, akik egy szerelmesregénytől elandalodást várnak.












Ex-BB Kiadó, 205 o., 749 Ft

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top