Szex

Regényajánlónk

Sandra Brown: Alkonyi ölelés






A Texas felé tartó karaván egy elhagyatott, haldokló lányra bukkan az erdő mélyén. A lány éppen megszülte halott gyermekét, s úgy tűnik, nem akar életben maradni. A karavánnal utazó egyik család azonban szekerére veszi, ápolja, s visszahozza az életbe. S ami a legfontosabb, nem tesz fel kérdéseket. Mert Lydiát még a testi szenvedéseknél is jobban megviselte a kényszerű kiszolgáltatottság mostohafivérének, gyermeke apjának, aki rendszeresen megerőszakolta. A legutolsó alkalommal azonban Lydia volt az erősebb, s maga mögött hagyva a holtnak hitt Clancey-t, addig menekült, míg a szülési fájdalmak le nem verték a lábáról.

A karaván többi tagját sem kerüli el a szerencsétlenség. Ross Coleman felesége szülés közben hal meg, magára hagyva koraszülött gyermekét. Mivel Lydiának van teje, ő veszi gondozásába a kis Lee-t, és szerető gondoskodása megmenti a kisfiút. Ross azonban nem hálát érez a lány iránt, hanem ellenszenvet és egyre növekvő vágyat. Mivel a karaván egyes utasai erkölcstelennek tartják, hogy a két fiatal együtt utazik, rákényszerítik öket, hogy összeházasodjanak. Ross-t hiába nyomasztja, hogy szeretett felesége halála után pár héttel másik nő után vágyakozik, nem tud ellenállni Lydiának. Szeretet-gyűlölet viszonyuk lassan átadja helyét a kiegyensúlyozott házastársi szerelemnek, amikor közbeszól mindkettejük múltja.

Dicsérhetném a regény fordulatait, az újabb és újabb váratlan eseményeket, ezt azonban megteszik nálam ismertebb kritikusok a könyv hátsó borítóján. Én inkább a karaván tagjainak kidolgozott figuráira hívnám fel a leendő olvasó figyelmét, számomra ugyanis a csapat tagjai közti viszonyrendszer és ennek változásai adták a történet különleges vonzerejét.











LAP-ICS Könyvkiadó, 318 o. 1998 Ft








Mary Jo Putney:
A sors kereke


Mary Jo Putney-tól már több regényt is olvashattunk. Eddig leginkább azt szoktuk meg tőle, hogy távoli, egzotikus tájakra röpíti hőseit, sőt akár még az is előfordulhat, hogy a szerelmesek valamelyike egzotikus országból származik. Ebben a regényében szakít ezzel a hagyománnyal, és Anglia tájain utazgatva bonyolítja a szálakat. De nem kell attól tartania senkinek, hogy ettől kevésbé lesz izgalmas a mű!

London kikötői negyedében egy kislány él az utcán. Hároméves lehet talán, és a mások által eldobott, vagy nekiadott ételmaradékokon tengeti életét. Egy házaspár azonban megsajnálja, és mivel még nincs gyerekük, magukkal viszik. A valóban tisztes, családi színtársulat tagjaként védett környezetben nő fel Rosalinda húgával és öccsével.

Stephen Kenyon, Ashburton hercege orvosa egyenesen közli a fiatalemberrel: halálos beteg, legfeljebb hat hónapja lehet hátra. A herceg, aki egész addigi életét a kötelességének szentelte becsomagolja nyeregtáskáját, és egymagában útnak indul, hogy legalább a hátralévő idő egy részét saját magának adja.

A színtársulat és az inkognitóban utazó herceg természetesen találkozik. Rosalinda és Stephen pedig azonnal mély vonzalmat érez a másik iránt. A férfi azonban úgy érzi, nincs joga a lány életét magához kötni haldoklása idejére.

Hogy belátja-e később, néhány hónap is lehet a világ, az kiderül a regényből. Mint ahogy hamisítatlan kalandregénybe illő fordulatok is várnak még hőseinkre, melynek során kiderül, honnan származik a kikötőben talált lányka, és hogy vajon mi okozta a herceg betegségét.











General Press, 350 o., 1500 Ft



Friede Birkner: Fortuna szeszélyei






Négy generációval a történet előtt Emily Dorsey fogadalmat tett: leszármazottai sosem fognak szerelem nélkül házasodni. Családja történetét azóta szülő-gyerek viták és menyasszonyszöktetések tarkítják, mert úgy tűnik, a szülők nem tanulnak saját tapasztalataikból. Emily Meinhard is kénytelen elhagyni a családját, amikor Freddy unokaöccséhez akarják kényszeríteni.

Pedig a cél nemes: Emily elhatározta, hogy a trópusi betegségek leküzdésének szenteli életét, s apjával, a híres kémikussal már közel jutottak a megoldáshoz, amikor elfogyott a kutatásra szánt összeg. Freddy apja pénzelné a kutatást, de a támogatás feltétele a két fiatal házassága. Mivel az unokatestvérek egyike sem akar házasodni, közösen szöknek – hová máshová, Ausztráliába, és hogyan másképp, mint teherszállító hajón. A hajón aztán mindketten szerelemre találnak: Emily egy idegennel, aki már többször felbukkant életében, Freddy egy gazdag holland elkényeztetett lányával.

A kalandok azonban csak most kezdődnek. Főhőseinkkel utazik még a hajón egy igen szép görög férfi, akinek azonban „szája körül csúnya, gyakorta közönséges vonás húzódik”. Az ő számos személyisége hol gerjeszti, hol eloszlatja a gondokat, melyeken szerelmeseink, mint valami próbasoroztaton, átesnek, amíg szerelmük valódi értékét meg nem ismerik.
Kalandok, szellemes (néha csak szellemeskedő) párbeszédek, egyszerre modern és régimódi elveket valló szereplők- Friede Birkner nehezen tud elszakadni anyja regényeinek stílusától, s ez a regényét furcsán felemássá teszi. Egy olvasást mindenképpen megér.












EX-BB Kiadó, 207 o., 749 Ft


Hedwig Courths-Mahler: Nem mondhatom el neked






Courths-Mahler igazán a modern, szórakoztató szerelmesregény egyik megteremtője volt. A lipcsei eladólányból lett írónő 208 regényt írt, amelyeket sok nyelvre le is fordítottak. Műveit nálunk is nagy sikerrel adták ki már a századforduló környékén is, és aztán a 89-es politikai változások után ismét eljött az ő ideje. Az EX-BB Kiadó sorozatában most is élvezhetjük el nem avuló történeteit.

Természetesen neki is vannak jobb és kevésbé sikerült munkái. És meg kell mondanunk, ez az utóbbi kategóriába tartozik. Ennek ellenére a rajongók nem fognak csalódni benne.

Két lány sorsa körül bonyolódik a történet. Egyikük, Renata éppen nevelőapját ápolja, miközben mindketten tudják, annak halála után Renának el kell hagynia a házat, amelyet mostohaapja lánya anyjától örökölt. Állást kell hát keresnie.

Titkárnője és barátnője lesz tehát Gardának, aki hatalmas terhet hordoz. Amikor egyéves volt, szülei balesetben meghaltak. (sajnos a baleset körülményei leginkább mosolygásra késztetik az olvasót, és ez kissé csökkenti a feszültséget). A lányt felnevelő nagybácsi, hogy magának biztosítsa a hatalmas birtokot, a lányt saját fiához akarja adni. Amikor ez nem sikerül, azt hazudja neki, hogy anyja örökletes elmebetegségének rohamában lőtte le férjét, majd magát. Garda tehát elhatározza, hogy sosem megy férjhez, bár szerelmes a szomszéd földbirtokosba, aki viszontszereti.


Szerencsére az egyetlen ember, aki valóban tudja az igazat a régmúlt eseményekről, az éppen Renata, akinek mostohaapja szemtanúja volt a balesetnek.


A türelmes olvasónak már csak azt kell kivárnia, hogy el is mondja. És ha ez megtörtént, mindkét lány megtalálja jól megérdemelt boldogságát.












Ex-BB Kiadó, 207 o., 749 Ft

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top