Szex

A férfiak gyakrabban szexelnek, mint a nők

…és nem egymással. Újabb (nem) meglepő eredmények a Nők Lapja Café Nagy Szextesztjéből. A második részben a teszt mennyiségi eredményeivel foglalkozunk.
A Nők Lapja Café Nagy Szextesztjét 101 255-en töltötték ki októberben. 70 738 nő és 30 517 férfi. A válaszadó nők átlagéletkora 32 év, a férfiaké 38 év volt.

A nők 2%-a él naponta többször nemi életet a Nők Lapja Café Nagy Szextesztjének válaszadói szerint, míg a férfiak 4%-a. Amit a legnagyobb jóindulattal sem tudunk úgy értelmezni, hogy férfi partnereink „biztosan rosszul emlékeznek”. Egyébként a „naponta 1-szer” válasz esetében is jelentős a különbség: a nők 5%-a tudja úgy, hogy a havi kb. 30 megvan nekik, bezzeg a férfiak 8%-a dicsekedhet ezzel. Vajon az a plusz 3% hol találja a partnerét?

„Olyan jó-jó-jó, de mondd…”
Kézenfekvő az előző kérdésre a válasz: az egyéjszakás kapcsolatokban. Ez ügyben jelentős az eltérés a két nem között. A nők 51%-a nyilatkozott úgy, hogy neki ilyesmiben még nem volt része, a férfiaknak viszont csak a 34%-a. Azok a nők, akik kipróbálták a műfajt, inkább csak egyszer (17%) vagy 2-3-szor (23%) életükben, míg a férfiaknak közel harmadának több mint 5 alkalommal volt már része ilyesmiben.
A válaszadó nők több mint fele (51%) vallotta azt, hogy maximum 4 szexuális partnere volt életében, és 81%, hogy a partnerek száma 10 vagy kevesebb. Ezzel szemben a férfiak jelentős részének (38%) már több mint 10 szexuális partnere volt, és különösen nagy a két nem közötti eltérés a diagram partnerhalmozó tartományában: több mint 20 partner nőknél: 5%, férfiaknál 13%, több mint 50 partner nőknél: 1%, férfiaknál: 8%. Utóbbi adatot megfogalmazzuk másképpen: minden 13. pasinál te már legjobb esetben is csak az 51. leszel…

A férfiak gyakrabban szexelnek, mint a nők

„Hány perc az ünnep?”
Eltérően érzékelik férfiak és nők az együttlétek idejét is: a nők 5%-a gondolja úgy, hogy kevesebb, mint 15 percig tart partnerével egy átlagkufirc, míg a férfiak 7%-a; 15–30 percesre emlékezik a nők 37%-a, míg a férfiak 42%-a. Tényleg másképp jár a belső óránk – esetleg a nők egy része szerint az is még az együttlét része („az utójáték”), amikor ők megértően figyelik, ahogy párjuk elélvezés után 40 másodperccel eltorzult arccal horkol. De legalább abban egyetértenek a felek, hogy amikor csinálták, többnyire este volt: 71 és 70% nyilatkozta azt, hogy a leggyakrabban az esti órákban szexel. (És ezzel bebizonyosodott, hogy mit csinál a magyar esténként… párzik vagy tévét néz.)

A férfiak gyakrabban szexelnek, mint a nők

„És mondd-mondd-mondd-mondd-mondd, mondd, meddig tart?”
Természetesen (?) orgazmusa is a pasiknak van gyakrabban (10-ből 9,2 alkalommal, nőknek 10-ből 7,2 alkalommal). Ezek után némileg talán meglepő, hogy 13%-uk állítja: imitálja néha, hogy a csúcsra ért. És igen, a nők 45%-a vallotta be, hogy egyszer-kétszer eljátszotta már partnerének, hogy orgazmusa van.
A nők 36%-ának klitorális orgazmusa van, míg 54%-uk a vaginális orgazmust is átéli. Arról, hogy előfordult már, hogy sorozatorgazmusa volt, a nők 74%-a számolt be. (Véletlenül benne hagytuk a tesztben ugyanezt a kérdést a férfisorban is, és a férfiak 63%-a is rögtön azt vallotta, hogy már ő is átélt ilyesmit. Igen, persze, Macikám, jól van, ügyes vagy.)

A férfiak gyakrabban szexelnek, mint a nők

Több partnerük van, gyakrabban szeretkeznek, szinte mindig a csúcsra jutnak és mégis ők ciccegnek gyakrabban elégedetlenül, ha a szexuális életükről van szó: a férfiak 42%-a ad hetesnél jobb osztályzatot 10-ből a nemi életére, míg a nők 51%-a. Az átlagérték férfiak esetében: 7, a nőknél 7,4. De legalább a férfiak többségét vigasztalhatja egy kedves, gyerekkori emlék: átlagosan 7,4-re értékelték az élményt, amikor elvesztették a szüzességüket, míg a nők ugyanerre az emlékre egy erős közepest: 5,6-ot adtak.

A férfiak gyakrabban szexelnek, mint a nők

(Holnap a Nagy Szexteszt kommunikációs fejezete következik: Ki kezdeményez?, Hogyan, kivel beszélitek meg szexuális kívánságaitokat, Mit vártok el a másiktól? és hasonló finomságok!)

A Nagy Szexteszt feldolgozásának korábbi eredményei:

Nagy Szexteszt: A Számok

A magyarok több mint fele nem őszinte a partnerével

A férfiak harmada elképzelhetetlennek tartja az örök hűséget 

Kivel feküdnének le a magyarok? 


A Nők Lapja Café Nagy Szextesztje két segítőjének, Mester Dóra szexoktatónak és Somának beszélgetése arról, hogy van-e manapság létjogosultsága a házasságnak, itt látható.

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top