Szex

Vényköteles gumi óvszer

Egy Fülöp-szigeteki faluban vényköteles a gumi óvszer, az indok pedig, több mint bizarr.
Vényköteles gumióvszer
Itt az idő, hogy párt találj magadnak! Kattints!

Alabang vezetősége (egy kis falu Manila mellett), rendeletbe adta, hogy mostantól csak orvos írhatja fel a gumi óvszert. Aki megszegi a szabályt, súlyos pénzbüntetést vagy négy hónapig tartó szabadságvesztést kaphat érte.

Az indoklás az volt, hogy a gumi óvszer használata növeli az abortuszok számát. Európában úgy látszik mindenki tévedésben van, mert itt az az általános vélemény, hogy a gumi csökkenti, nem pedig növeli az abortuszok számát. A „gonosz gumi” szabad kereskedelme mellett a reklámozását is megtiltották. Emellett felmerült, hogy az óvszer maga alkotmányellenes, hiszen elősegíti a házasság előtti szexet, amely a Fülöp-szigeteki alkotmány azon passzusával ellenkezik, miszerint az államnak védenie kell a fiatalok fizikai, morális, spirituális és intellektuális jólétét.

Annak érdekében, hogy ne sérüljenek a fiatalok alkotmányos jogai, a gumi óvszer csak úgy írható fel, ha feljegyzés készül minden egyes fogamzásgátló eszköz felírásáról, melyhez az állam bármikor hozzáférhet. A várakozások szerint így a fiatalok kevésbé fognak szexelni. (Vagy átmennek egy másik faluba és megveszik az óvszert ott, vagy esetleg nem védekeznek, és akkor falu hivatalnokai átgondolhatják még egyszer, hogy most akkor csökkent-e az abortuszok száma.)
    

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top