Szex

A Facebook válóok is lehet

Manapság tartja magát a vélemény, hogy a közösségi oldalak ártanak a párkapcsolatoknak, persze ez nem minden esetben igaz.

A facebook válóok is lehet

A facebook válóok is lehet

Azonban szerencsére nem csak olyan hírek vannak, hogy az ügyvédek fele említi a Facebookot válóokként, vagy hogy újabban a technika helyettesíti személyes találkozásokat. A Harvard Egyetem professzorának,  Edward L. Gleasernek egészen más a véleménye erről a kérdésről. Szerinte a Facebook és az e-mail akár javíthatja is a kapcsolatokat, és még értékesebbé teszi a személyes találkozókat, mint amilyenek eddig is voltak. A neten váltott üzenetek szerinte nemcsak helyettesíthetik, hanem  kiegészíthetik is a beszélgetéseket. Az utóbbi Gleaser szerint erősíti az interperszonális kapcsolatokat, mert az új média nemcsak hogy növeli a kapcsolatok számát, ami kreatív impulzusokat hoz létre, de meg is erősítheti azokat. Mindazonáltal ezek a pozitív hatások csak akkor tarthatóak fenn, ha valódi tartalmat osztunk meg egymás között.

Gleaser persze bevallja, hogy a webes kontaktus soha nem lesz ugyanaz, mint együtt elfogyasztani egy vacsorát, de ez még nem jelenti azt, hogy az internet csupán helyettesítené a személyes kontaktust.
A szakértő azt javasolja, hogy használjuk a közösségi oldalakat okosan: keressünk rajta közös programlehetőségeket, nézzük meg, hogy melyik film tetszett a barátainknak, és nézzük meg a párunkkal, vagy akár simán csak írjunk neki egy kedves üzenetet, melyben közöljük, hogy mennyire várjuk már, hogy később lássuk. Persze ez nem azt jelenti, hogy a kedvességeket a való élet helyett csakis a Facebookon osszuk meg, hanem csak azt, hogy próbáljunk meg előnyt kovácsolni az adott lehetőségekből és ne a lehetséges hátrányokra koncentráljunk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top