Szex

Biztos, hogy jó nő kell a pasiknak?

Modellekről álmodoznak, aztán elkezdenek járni egy átlagos külsejű nővel, és a kapcsolat működőképes. Akkor minek a bombanő?
Biztos, hogy jó nő kell a pasiknak?

„Volt egy kollégám, sármos, jóképű és ápolt volt, és természetesen hajtotta a nőket ezerrel. Az élete egy időben csak a nőkről meg a szexről szólt, és minden reggel azzal indította a napot, hogy beszámolt az aktuális trófeáiról. Közben nem győzte hangsúlyozni, hogy a kötöttség és a házasság nem az ő műfaja, ő köszöni, nem kér belőle – meséli Olga. – Aztán fél év múlva fülig belezúgott egy teljesen átlagos lányba, aki egyáltalán nem hozta a korábbi Playboy-nyuszis paramétereket. A duci szürke kisegér annyira elvarázsolta a pasit, hogy a lány miatt még arra is hajlandó volt, hogy felszámolja Budapest szívében található luxusapartmanját, és egy apró településre költözzön valahová Nyíregyháza mellé. Mindennek négy éve már, és még mindig együtt vannak.”

Talán mindenkinek megvan az emléke arról, hogy volt az osztályban egy csúnyácska lány, akiről soha senki nem gondolta volna, hogy valaha férjhez megy. Persze mindig ő volt az, aki sokkal hamarabb elkelt, mint a többiek, és azóta is boldog – egy kifejezetten jóképű férfi oldalán.

Bár úgy tűnhet, a világ ma a szép nők játszótere, sokan mintha többre értékelnének egy megbízható, kiszámítható kapcsolatot az állandó kihívásoknál.

Biztos, hogy jó nő kell a pasiknak?A szép nők csapdái

Az amerikai AskMen férfimagazin összegyűjtötte a “csúnya barátnők” előnyeit, bár ezek nagy része a csinos nőkkel kapcsolatos sztereotípiákon és a kisebbrendűségi komplexuson alapulnak. Az egyik elmélet szerint a szép nőket kislánykoruk óta istenítik, és az életük azóta a külsejük, a szép ruhák vásárlása és a kozmetikumok körül forog. További érv a bombázók ellen, hogy megtartásuk hosszú távon nagyon sok energiát igényel, a féltékenység pedig szériatartozék.

A cikk szerzői szerint annak, aki igen mutatós nővel jár együtt, különösen ügyelnie kell a megjelenésére. Az a nő, aki sokat törődik a külsejével, minden bizonnyal a partnerétől is elvárja ugyanezt, így annak előbb-utóbb le kell mondania a dupla húsos hamburgerről, az esti sör-chips menüről és gyakrabban kell látogatnia a konditermet. És ha mindez nem elég, a többi hím, beleértve a barátokat és a kollégákat, potenciális vetélytársnak tekinti a csinibaba kísérőjét, és rendkívül kellemetlen, amikor a barátnő zavarba ejtő megjelenése miatt már senki nem akar átjönni egy sörre.

Egy másik felvetés szerint az álomkülsejű nők egyáltalán nem biztos, hogy jók az ágyban, hiszen soha nem kellett igazán megdolgozniuk azért, hogy meghódítsák a férfiakat. A csúnyább nők ezzel szemben igazi lepedőakrobaták lehetnek… Az élet velük egyszerűbb, nem kell állandóan bizonyítani, és talán kisebb az esélye annak, hogy félrelépnek. Elvileg.

„A bombázók sok férfit taszítanak”

Vajon a magazinok teóriái mellett hogyan vélekednek a kérdésről azok a hús-vér férfiak, akiknek már két lábon járó szépségideálokhoz és átlagos nőkhöz is volt szerencséjük? „A tényleges vonzalomnak nincs köze ahhoz, hogy amúgy fotón milyen formák tetszenek a férfinak. Persze nem arról van szó, hogy nincs visszataszító külső, de ha egy nő nem szereti magát, én sem tudnám szeretni – mondja a párkapcsolatban élő Zsolt (30). – Amikor párt keresünk magunknak, a belső szépség vagy kisugárzás a döntő tényező. A bombázók a valóságban apró jelekkel sok férfit taszítanak maguktól. Álmodozni ettől függetlenül lehet róluk, ott minden belefér.”

A 28 éves Dávid szerint a lényeg az, hogy valamiért az a bizonyos hölgy kell a férfinak és kész. “A formás alakon és a szép arcon kívül rengeteg más dolog is tetszik a férfiaknak egy nőben, például az, ha jó vele az ágyban, kedves, sziporkázó, vagány…”

Biztos, hogy jó nő kell a pasiknak?


„Jó nőt nem szabad feleségül venni”

Dávid úgy véli, sokan félnek attól, hogy nem találnak a jelenleginél “jobb” nőt, mert nem elég gazdagok, menők, befolyásosak, jóképűek és attól is rettegnek, hogy más nők nem viselnék el a „gyengeségeiket”.
Nem elhanyagolható a biztonság és a kényelem iránti vágy sem, amit akár lustaságnak is lehet nevezni. A jól megszokott, kényelmes kapcsolat, a partner kiismert szexuális, érzelmi és egyéb igényei biztonságot nyújtanak, és ez mindez még erősebb, ha a nő alárendelt szerepet játszik.

Csaba (36) szerint kifejezetten óvakodni kell feltűnő szépségektől, legalábbis akkor, ha az ember társat, és nem kalandot keres. „A nagyon szép nők nagyképűek, hiszen csak abból megélnek, hogy jól néznek ki. Jó nőt nem szabad feleségül venni. Másoknak is be fog jönni, és nem lesz hűséges. Ez alap.”

Nemcsak a szép nő lehet vetélytárs

A kevesebb bájjal megáldott nők vonzerejét gyakran a többi nő hajlamos alábecsülni. Edina (32) például nem figyelt az ordító jelekre, csak azért, mert egy nála „szürkébb”, átlagosabb lány került harmadikként a képbe. „Jó nőnek tartanak, soha nem okozott gondot a pasizás, a barátomra hajtó némberek pedig általában visszavonulót fújnak, amikor megjelenek a színen. Éppen ezért volt nagy pofára esés, amikor egy nálam sokkal előnytelenebb külsejű lány szép lassan elhódította a pasimat, ráadásul az orrom előtt. A súlyfeleslege miatt soha nem tekintettem rá vetélytársként, de a saját hiúságom csapdájába estem. A barátom megcsalt vele, aztán szakított velem és nemcsak siratófalnak használta a lányt, hanem több évig együtt maradtak, pedig az exem bármilyen nőt megkaphatott volna” – meséli.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top