Szex

A hét szexkérdése: Miért jó szex nélkül élni?

Vajon miért választják sokan a szexmentes életet? Olvasóink a Megsúgom oldalon erre a kérdésre keresték a válaszokat.

„Nem akarok pasizni, nálam a szex nem létező fogalom, egyszerűen undorodom tőle. Nem is engedek magamhoz soha senkit. Előnye van a pasi nélküli életnek, több időm van magamra” – írja egy olvasónk a Megsúgom oldalon. Tényleg jó lehet így élni?

A hét szexkérdése: Miért jó szex nélkül élni?


#61524-es súgás:
Szerintem ez jó! Komolyan, tényleg sok előnye van. Én is így vagyok vele, habár nagyon ritkán hiányzik, de inkább az a jellemző, hogy undorodom és nem kell.

#61526-os súgás: Lehet, hogy csak úgy nincs kedvetek, de nekem volt olyan hosszabb ideig, hogy én is undorodtam, és az akkor hormonális problémák miatt volt. Akkor még egy női újságban meglátott csókolózós pártól is hányingerem lett, innen kezdtem azt gondolni, hogy ez már nem teljesen jó. Azóta megjavult. Szerintem érdemes picit utánajárni, hogy vajon egészségügyi oka van, vagy csak tényleg nincs kedv.

#61531-es súgás:
Azért nem akarsz pasizni, meg azért nem akarsz szexelni, mert még nem találtál olyat, akibe nagyon szerelmes vagy. Majd ha meglesz, másképp beszélsz!
 
#61536-os súgás: 26 éves koromig én is így éreztem, csak nem mondtam ki. Viszont 13 és fél hónapja belépett az életembe az első szerelmem, aki csodálatos, vonzó, ősbizalmat érzek iránta. Csodát művelt velem, ma már rengeteget szerelmeskedünk. Majdnem minden nap.

E:
Ez szerintem valami gát lehet benned: valamit láttál kicsi korodban, amit nem tartottál helyesnek. A testiség lehet nagyon erkölcstelen is, de a legtisztább érzelem is, ha két ember szereti egymást. Én azt gondolom, hogy te az előbbit láttad meg régen (véletlen pornófilm, vagy a környékbeli utcanők stb.). Ha erre gondolok, az élettől is elmegy a kedvem, de ha a páromra és magamra, akkor meg imádok szerelmeskedni. De érzelmileg te még éretlen vagy. Sebaj, változni fogsz majd.

#63056-os súgás: Hűha. Én nem tudnám szex nélkül elképzelni az életem. Az egészséges élet része, élvezetes dolog. Szerintem te csak félsz tőle, pedig ha jó kezekben vagy, nem kell.

Lizi: Számomra elképzelhetetlen az élet szex nélkül. Szerintem a szex az egyik legjobb dolog a világon. Elképzelhetetlen, hogy erről valaki képes lemondani, vagy nincs meg benne a vágy. Ez semmiképp nem lehet normális! Ebbe nem szabad belenyugodni!

#70984-es súgás: Szerintem szex nélkül csak az él, aki nem tudja, hogy mi az a jó szex. Szerintem kezdd el megkeresni. Maszturbálj, nézz szexfilmet, olvass szexirodalmat! Csak rá kell érezni az ízére és jó lesz!

#70985-ös súgás:
Ha belegondolok, végül is 21 éves koromig én is hasonlóan éreztem, de inkább csak tökéletesen hidegen hagyott az egész – a csókolózást kivéve. Aztán megtörtént minden, de még évek teltek el, mire igazán élvezni kezdtem. Nekem azzal függött össze, hogy sikerült megszeretnem a testem, mert tettem érte, hogy valóban szép legyen. Azóta nagyon hiányozna, ha nem lenne szex.

kapor:
Vannak emberek, akik nincsenek rákattanva a szexre, és kész. Nem kell őket szétcikizni, van ilyen.

mayomayo:
Ez addig oké, amíg nem leszel valakibe szerelmes. Mert ő akarni fogja, és még ha kötelességtudatból rá is szánod magad, észre fogja venni, hogy nem élvezed, nem érdekel az egész. Szerintem járj utána, hogy mi a bajod a testiséggel, különben egyedül maradsz.

ircsi: Szerintem a szex csak az állatvilágból itt maradt elkorcsosult ösztönkésztetés, amire a modern, öntudattal és szellemmel bíró embernek már nincsen szüksége. Eredeti funkciója amúgy is az utódnemzés és nem az élvezkedés – ez világosan látszik abból, hogy amint megvan a gyermek, csökken a nők libidója. Valójában nem azért szexelünk annyit, mert ennek bármilyen értelmes szerepe lenne az életünkben, hanem azért, mert kiskorunktól azt halljuk, hogy hű, ez aztán valami baromi fontos és jó dolog, és az nem is ember, aki nem törekszik rá, hogy minél többet csinálja. Szóval voltaképp a társadalomnak való megfelelési vágy a szex fő motivációja: megfelelni a boldog, egészséges ember képének. Minden más csak állatias ösztönkésztetés benne, annyi az egész, mint mondjuk az evés vagy az ürítés. Szeretetkifejezés? Ugyan már. Mindenki tudja, hogy egy ölelésben vagy pusziban sokkal több érzelem van, mint mondjuk a behatolásban, amiben konkrétan nulla: csak a saját élvezet dominál.

A súgáshoz érkezett többi hozzászólást a Megsúgom oldalon keresd!

A hét szexkérdése: Miért jó szex nélkül élni?Jövő heti szexkérdésünk: Nem vagyok neki elég jó az ágyban? Olvass bele a súgásba és szólj hozzá, anonim, regisztrálnod sem kell!


Undorító az orális szex?

Sok a heti két szex?
Házasságból nyitott kapcsolat? Tessék?
Hogyan nyomd el a vágyat?
Ciki, ha 20 évesen szűz vagyok?
Miért nem akarjuk tudni, hogy a szüleink is szexelnek?
A házassághoz kell szerelem?
Orgazmus nélkül elhagynád a párod?
Ki kezdeményezze a szexet?
Tíz év után feldobható a szex?
Visszafogadnád, ha egyszer már elhagyott?
„Feleségem terhes, szexelni nem akar!”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top