Szex

A hét szexkérdése: A házassághoz kell szerelem?

Egy olvasónk a <a href=http://megsugom.hu/ > Megsúgom </a> oldalon keresztül kéri az olvasók tanácsait: Férje szereti, de soha nem volt belé szerelmes. Mit tegyen?

„A férjem ma megvallotta, hogy nem szerelmes belém, soha nem is volt. De szeret! Három év házasság, egy kisfiú. Összetörtem” – írja a Nők Lapja Café titokfalán, a Megsúgom oldalon egy olvasónk. Mit tehet?

A hét szexkérdése: Házassághoz kell a szerelem?

Grafika: Dániel András

#31990-es súgás: „Egyszer hallottam egy férfi nyilatkozatát a rádióban. Ő szerelemből sose nősülne. Hogyan függ össze a szerelem az együttéléssel? – mondta. A szerelmemnek nem mondom, hogy fizesd be a csekket. A barátommal tudok megbeszélni ilyen pórias dolgokat, és vele tudok együtt lenni bármeddig. A szerelmet meg kell élni.”

#31997-es súgás: „Egy jó kapcsolathoz nem kell szerelem. Elég ha szeretitek és tisztelitek egymást!”

#32006-os súgás: „Szerintem is jobb ez, mint fordítva. Csak a női lélek végtelen romantikája mondja nekünk, hogy szerelem kell – és kell, de az nem marad úgyse.”

#32019-es súgás: „Nehéz élethelyzet, szerintem azok a vélemények, amelyek azt sugallják, hogy a kialakult szituáció normális, ilyen »eső után köpönyeg« típusúak. Hisz már úgy sem tudsz mit tenni, törődj bele, hoznak valamiféle érveket a szeretetteljes kapcsolatra… stb. De nem 50 év együttélés után jött a férj vallomása, hanem 3. Ilyenkor még lángolnia kéne egy szerelemnek, nem időszerű még a szerelem-szeretet váltás. Szerintem ez nem szokásos, nem olyan dolog, amibe bele kéne törődnöd.”

#32020-as súgás: „Hároméves gyereked van, gondolom, fiatal vagy még, Súgó. Gondold át, nincs rosszabb annál, mint hogy te szeretsz valakit, akiről tudod, hogy nem szeret, de mindennap látod, közösek a pénzügyeitekkel együtt az életetek. Én ebbe belehülyülnék. Az ember szeret szeretve lenni, és leélni egy életet úgy, hogy tudod, nem szeretnek, borzalmas… Előbb-utóbb szeretőkeresés lesz a vége mindkét fél részéről, más-más okokból.”

#31985-ös súgás: „Ez miért gond? Szeret – és lehet, hogy életed végéig. Mindenki másképp értékeli a szerelmet. Mostani páromba én se vagyok szerelmes, de tiszta szívemből szeretem, és remélem, lesz vagy 20 gyerekünk.”

Kriszza: „Ez a legjobb eset! Szeret! A szerelem csak kémia. Az együttéléshez sokkal-sokkal több kell! Nyugodj meg, és ne kezdj el hisztériázni, mert könnyen elveszítheted, amid van.”

#32149-es súgás: „Én sem tudnék élni ezután vele. Fel a fejjel, üljetek le, tisztázó beszélgetést muszáj lebonyolítani. Ha menni akar és azért vallott, hát menjen! Túl fiatal lehetsz ahhoz, hogy boldogság nélkül éld az életet.”

#32151-es súgás: „Ha én szerelmes vagyok a férjembe, és ő egyszer csak közli, hogy ő soha nem volt belém, magyarázhatnák itt nekem a kommentelők, hogy így is jó, mert örök szerelem nincs, blabla… nem bírnék ránézni sem, az biztos. Bár ismerni kéne a körülményeket.”

öreglány: „Nekem 11 év után mondta ki, hogy soha nem szeretett, és van 2 gyerek. Dobtam és kész, inkább egyedül, mint egy jellemtelen alakkal. Hát megoldottam, nehéz volt felneveltem a 2 gyerekem, és nem alázkodtam meg többé. Dobd a kukába, fiatal vagy még, és lesz, aki majd szeret, csak nyugi, és ne hidd el azt senkinek, hogy rossz a rosszal, de rosszabb a rossz nélkül. Szebb az élet egyedül, és rád talál még olyan ember, aki meghalni is képes lenne érted! Szorítok neked ismeretlenül is. Fel a fejjel!”

A kérdéshez érkezett többi hozzászólást a Megsúgom oldalon találod!

A hét szexkérdése: Házassághoz kell a szerelem?Jövő heti szexkérdésünk: Elhagynád a párod, ha nem tudnád szexuálisan kielégíteni? – Ha van véleményed a témában, írd meg a Nők Lapja Café titokfalán, a Megsúgom oldalon! Anonim, regisztráció nélkül tudsz üzenni. Ide kattints!

Korábbi hetek szexkérdései – Szólj hozzá!

A hét szexkérdése: „A feleségem vagy a szeretőm válasszam?”
A hét szexkérdése: Sajnálatból vele maradnál?

A hét szexkérdése: Elítéljük, ha valaki a testével keresi a kenyerét?

A hét szexkérdése: Reggel tényleg jobb a szex?
A hét szexkérdése: Vita után tényleg jobb a szex?
A hét szexkérdése: Gond-e, ha nagy a korkülönbség?
A hét szexkérdése: Hány évesen kezdjük a szexet?
A hét szexkérdése: Miért színlelünk?
A hét szexkérdése: Bevállalnád a tisztasági papírt?
A hét szexkérdése: Kinek a dolga a védekezés?

A hét szexkérdése: A házassághoz kell szerelem?Válságban a házasságotok? Adj magatoknak egy utolsó esélyt, és bízzátok magatokat a Nők Lapja Café szakértői csapatára! A részletekért kattintsatok ide!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top