Szex

A hét szexkérdése: Párválasztáskor számít a diploma?

Vajon szerelem dolgában mennyire fontos, hogy jövendőbeli partnerünk diplomás-e? A Megsúgom oldalán egy olvasónk erre a kérdésre szeretett volna választ kapni, ám cserébe hideget-meleget kapott.

A Nők Lapja Café titokfalára, a Megsúgom oldalra érkezett súgás a fenti kérdésre keresi a választ: Értelmiségi, elvált negyvenes nőként kit választanátok? Egy rendes, értelmiségi, de gyerekkorában kissé elnyomott pasit (ez meg is látszik rajta), vagy egy vidám és felszabadult pincért? – írja az egyik súgó. Ki hogy döntene?

A hét szexkérdése: Az eszemre vagy a szívemre hallgassak?

 
#84075-ös súgás: Én az elsőt választanám. Kisarkított példa, de egy agysebész sem tud a saját színvonalán beszélgetni egy takarítónővel, közel azonos szintű szellemi partnerre van szükség egy jó kapcsolatban. Persze egyénfüggő, de szerintem általánosságban igaz.

#84080-as súgás: Kedves Súgó! Nekem volt már komoly kapcsolatom autószerelővel és közgazdásszal, a diploma nem jelent garanciát. Pl. az előbbi férfi nyitott és érdeklődő típus volt, a második eléggé beszűkülten élt a saját kis világában. Azt válaszd, akivel jókat tudsz beszélgetni!

#84108-as súgás: Én is voltam hasonló dilemmában, de nem maga a diploma léte/nem léte miatt, hanem az érdeklődési kör miatt. Nem tudtam, hogy hosszú távon mennyire működhetnek a közös programok. Azért az nem jó, ha van egy jó kiállítás, hangverseny, és csak azért jön el szájhúzogatva, mert… Én az előző mellett döntöttem, de sajnos tönkre is ment a kapcsolat a lelki problémái miatt. Nem volt felszabadult, nem tudott értékelni. Megijedt, kihátrált. Szóval, nem egyszerű…

#84135-ös súgás: Én kipróbálnám mindkettőt, és aki normálisabb, életrevalóbb, nem nyávogós, nyekergős, hanem FÉRFI, aki mellett nőnek érzem magam, akire felnézhetek, na őt választanám.

#84255-ös súgás: Értelmiségi nő vagyok, de pincért választanám. A nevetés tartja fiatalon az embert. Ja meg a jó szex.

Carmenere: Attól függ, mire kell. Just for fun – egyértelműen a pincért. Ha hosszabb távon gondolkodunk, megfelelőbbnek tűnik a megfontolt értelmiségi, bár nyilván jóval melósabb is.

#84964-es súgás: Nem lehet, hogy egyik sem nyerő? Szerintem az a fontos, hogy az ember fel tudjon nézni egy férfira. Ezt én a mulya értelmiségiben egyáltalán nem látom, a pincér esetleg jól hangzik, de valahol gyanús, hogy ennyire vitte. Mondjuk ha még csak 22 éves, akkor nem szóltam.

zizi: Én értem a kérdés lényegét, átéltem. Fél évig együtt éltem egy fodrász fiúval, akivel nagyon nehéz volt beszélgetni. Vidám volt és kedves, a szex se volt rossz, de amikor minden hatodik mondat után megkérdezte, hogy ez a szó mit jelent, az a szó mit jelent, az elég kiábrándító. Szakítottunk, mert untam, mert én személy szerint arra vágyom, hogy tanuljak a páromtól, hogy jókat vitázzunk. Diploma ide vagy oda, kell a hasonló szellemi sík.

#84968-as súgás: Ha a pincér képes megütni azt az értelmi-érzelmi színvonalat, amit elvársz, a diplomás pedig nem, akkor inkább a pincér. A diploma nem mindig minősíti az embert. Apukám kőműves, és istenien el lehet vele beszélgetni történelemről, földrajzról, mert nagyon tájékozott. Anyukám varrónő, neki inkább az irodalom felé húz a szíve, de vele is sok témáról el lehet beszélgetni. Nem véletlenül járok én most egyetemre.

cica: Én személy szerint olyan férfire vágyom, aki ha kell, a jég hátán is megél, akiben megvan az erő az élethez – ennek pedig nem a diploma a fokmérője. A kérdés butus, dönteni csak úgy lehet, ha kipróbálod.

misi: Erre a kérdésre nem lehet válaszolni, úgyis a gyakorlatban dől el, hogy működik-e. Itt a kérdés az, hogy a szülői nyomás mennyire befolyásol. Ettől függetlenedni kellene, bár irtó nehéz, de szerintem ez a döntő rész a kérdésben. ha nem lenne a szülői elvárás, ki hogy döntene? A legtöbben nagyon meg akarunk felelni a szüleinknek. És ez gyakran a baj forrása.

A hét szexkérdése: Párválasztáskor számít a diploma?

„Feleségem terhes, szexelni nem akar!”
Undorító az orális szex?

Sok a heti két szex?
Házasságból nyitott kapcsolat? Tessék?
Hogyan nyomd el a vágyat?
Ciki, ha 20 évesen szűz vagyok? 
Miért nem akarjuk tudni, hogy a szüleink is szexelnek?

A házassághoz kell szerelem?
Orgazmus nélkül elhagynád a párod?
Ki kezdeményezze a szexet?
Tíz év után feldobható a szex?
Visszafogadnád, ha egyszer már elhagyott?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top