Szex

Nők, akik lemondtak a szexről

Míg sokan felfoghatatlannak tartják, mások talán értik, hogyan lehetséges az, hogy a fiatalság és a nőiesség csúcsán egy nő miért nem él nemi életet, sokan vannak, akiket évek óta nem érintett férfi. Tudatos döntés, betegség, vagy egyszerűen csak így hozta a sors? Meséljenek erről azok, akik ebben élnek.

A szakításom óta nem bírok talpra állni

„Két és fél éve élek szex nélkül, már ha az, hogy időnként maszturbálok, szex nélkülinek nevezhető – meséli Kata (32). – Három éven át együtt éltem valakivel egy rémes kapcsolatban, és végül szakítottunk. A párom már korábban is megcsalt, a végén is már rég volt valakije, akivel persze azonnal összeköltözött. A szakítás után egy rongynak éreztem magam. A női önbecsülésem romokban, hogy nőként semmit nem érek, senkinek nem kellek, miközben ő mindenkinek, ez mindenre kivetült. Legalább egy év telt el, amire azt éreztem, hogy egyáltalán van kedvem magamhoz nyúlni, nekem is ijesztő volt az egész. Aztán szép lassan elkezdtem idealizáltan szerelmes lenni pár kollégámba, ez ma is tart, és egész egyszerűen képtelen vagyok továbblépni. Az elmúlt két és fél évben kétszer csókolóztam, egyszer lekaptak, egyszer pedig magam is akartam, és tényleg érdekelt az illető – ez mostanában volt, így talán végre valamin sikerült átlendülnöm. A helyzetet csak nehezíti, hogy másként állok a szexhez, mint mások, én csak akkor tudok bárkivel is kezdeni valamit, ha tényleg egyértelmű jelet kapok arra, hogy kellek, és csak én kellek. Borzasztó nehéz egy rossz kapcsolat után talpra állni, pláne ha éveken át tartott, és az ember mindent megtett azért, hogy működjön.”

Nők, akik lemondtak a szexről

 

Három éve tart

„30 múltam, és három éve nem ért hozzám férfi – meséli Anita. – Az ok tulajdonképpen egyszerű: nincs párom, és három éve hiába keresem a igazit, vagyis most már nem is keresem, beletörődtem, hogy egyedül vagyok. Azért meg, hogy legyen szex, nem fogok összefeküdni senkivel, nekem ez soha nem menne, nem is erőltetem. Nem vagyok prűd, három évvel ezelőtt még boldog, kiegyensúlyozott kapcsolatban éltem, de annak öt év után vége lett. Hogy hiányzik-e a szex? Azt hiszem, hogy nem. Testi tüneteket nem észlelek, izéletlen libának sem mondanám magam, inkább az ölelés, az összebújás, az erős szorítás hiányzik. Orgazmust bármikor tudok csinálni magamnak, de a csiklódörzsöléshez semmi kedvem.”

Nők, akik lemondtak a szexről

 

Másfél év fel sem tűnt

„A szex egyáltalán nem játszik központi szerepet az életemben – meséli Virág (28). – Másfél éve vetettem véget egy terhes kapcsolatnak, és nagyon élvezem a szabadságot, leköt a munka, a rengeteg buli, program, semmi nem hiányzik az életemből. Az elején a testem kb. 4 hónapig »jelzett«, hogy kívánná a szexet, ilyenkor ezerrel sportoltam, 4 hónap után azonban teljesen aszexuálissá váltam. Persze bármikor találnék alanyt egy kis hancúrozásra, de egyszerűen nincs kedvem bulikban ismerkedni, ahol mindenki részeg, és a felszedett pasikat sose látja többet az ember. Ez nem megy. Talán a vallásos neveltetésem nyoma, hogy távol áll tőlem az egyéjszakás kaland, az ismeretlenekkel való szex műfaja, komolyabb pasi meg még nem akadt, bár nem is vágyom rá. Tudom, hogy élettanilag nem túl jó ez így, de szerintem normális, ha egy fiatal nőnek nincs nemi élete – amennyiben ő dönt így, és amennyiben vissza tud térni a rendes kerékvágásba, ha eljön az ideje. Nekem pedig el fog.”

Tudatos döntés

„Nekem két évig tartott a leghosszabb időszak, amíg nem szexeltem, és a döntés teljesen tudatos volt – meséli Orsi (31). – Miután szakítottam az életem egyik nagy szerelmével, egy ideig csak komolytalan kapcsolatokba mentem bele, nem is vágytam többre, aztán valahogy beleragadtam ebbe. Akárhogy igyekeztem komollyá fordítani a kapcsolataimat, egyszerűen nem sikerült. Akkor már nagyon zavart, hogy ezek a férfiak egyáltalán nem vesznek emberszámba az ágyban. Nem arra gondolok, hogy ne lett volna elég jó a szex, sőt azóta sem volt olyan vad és önfeledt, de nem tudtam beletörődni, hogy nem lehet rájuk imádkozni a gumit, vagy ott tartani. Volt, aki észrevétlenül levette szex közben, és csak a végén tűnt fel, amit ő egy pajkos mosollyal elintézett.

Nők, akik lemondtak a szexről

 

Ráadásul nemcsak a nemi betegségektől féltem, hanem a nem kívánt terhességtől is, mivel én nem szedhetek fogamzásgátlót. Egy idő után elegem lett abból, hogy rettegve várjam a menstruációmat, mert lehet, hogy gyerekem lesz valakitől, aki ugyan jó az ágyban, de amúgy egy szobanövényt sem bíznék rá. A mélypontot talán akkor értem el, amikor az egyik szeretőm fenn volt nálam, miközben lenn váratlanul becsengetett az előző, hogy beszélni akartam vele. Leszaladtam az utcára, közöltem vele, hogy szerencsére végre megjött, mégsem lesz gyerekünk, erre kedvesen megölelt, majd szaladtam vissza.

Innentől kezdve eldöntöttem, hogy nem hiányzik ez az idegbaj és a sok felelőtlen barom, legközelebb csak azzal fekszem le, aki a gyerekeim apja lesz. Erre sajnos éveket kellett várni, és addig a falat kapartam kínomban. Volt, hogy hétvégén egy egész napot átmaszturbáltam magamban, ami nagyon jólesett, de a végén csak még jobban hiányzott egy férfi. Amikor végre megtaláltam a megfelelő embert, úgy éreztem, mintha újra szűz lennék, ami csak még izgalmasabbá tette az egészet. Sajnos abba a kapcsolatba csúnyán belebuktam, de pár hónappal később megtaláltam azt, akivel le akarom élni az életem.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top