Szex

A hét szexkérdése: Szerelem vagy testi vágy? Hol a különbség?

A kérdés nem könnyű: vajon külön lehet választani a szerelmet a nagyon erős szexuális vonzódástól? Ti mit gondoltok?

„Tudom, hogy hülyeség általánosítani, de a férfiak mennyire hajlamosak összekeverni a szerelmet a testi vággyal? Főleg ha az nagyon erős” – kérdezi egy olvasónk a Megsúgom oldalon. A kérdés nem egyszerű, és úgy tűnik, ahány ember, annyiféle véleménnyel van dolgunk. 

A hét szexkérdése: Szerelem vagy testi vágy? Hol a különbség?

 Grafika: Dániel András

#128402-es súgás: Szerintem egyértelműen két külön dologról van szó. Időben jöhet előbb a testi vágy, a szerelmet az idő hozza elő. Akkor tuti a kapcsolat, ha a kettő együtt jár.

#128403-as súgás: Nagyon hajlamosak. Így aztán azt sem tudják, mi a szerelem, mert azt hiszik, ha valakire állandóan feláll nekik, akkor ők most szerelmesek – vagy mégsem? Az exem 40 évesen játszotta ezt. Félelmetes, mennyire nem tudják a pasik, hogy mi az igazi szerelem!

súgó: Azért érdekelne, mert tudom, hogy az illető nagyon rám van gerjedve, de azt mondja, hogy szeret is. Honnan tudjam, hogy tényleg szeret, nem csak a tesztoszteron vette el az eszét?

#128428-as súgás: Volt ma már egy ilyen súgás, ott az első hozzászóló remekül leírta: tervez veled, bemutat a barátainak, érdekli az életed és a te barátaid, nem csak dugásra kellesz…

egy férfi: Hát van a fentebb leírt fajta, aki sosem élte át a szerelmet, az simán összekeverheti, de ilyen nőben is van, egy jó szót szólsz hozzá és rögtön lángra lobban. Amúgy meg semennyire, az egyik egy fizikai szexuális vágy, a másik pedig egy agyat elborító érzés. Az megint más kérdés, hogy egy csomó nő csak szerelemből hajlandó szexelni, az ilyeneknek meg általában behazudják a szerelmet a szexért.

#128448-as súgás: És a kettő együtt nem lehet egyszerre? Vagy az már túl szép, hogy igaz legyen?

igazi w: Nem keverik össze. Soha. Mert a kettő közül csak az egyikre vannak programozva. A szerelmet nem ismerik. Max azt hazudják, amit a nő hallani akar.

egy férfi: Dehogynem lehet, sőt szerintem olyan nincs is, hogy a kettő ne lenne együtt. Ha egy férfi szerelmes, az biztosan erős szexuális vágyat is táplál a nő iránt.

#128501-es súgás: De érezhet úgy is nagyon erős szexuális vágyat – akár éveken át – hogy nem szerelmes?

#128579-es súgás: Egyszerű a válasz. Szó nincs keverésről, hiszen a pasik azt sem tudják, mi az a szerelem, számukra ilyen fogalom nem létezik. Van farokfelállás, féltékenység, de igazi szerelem nincs.

zs: Szerintem ők nem gondolkodnak a szerelemről, főleg nem akkor, amikor testi vágy van. Mert akkor az köti le egész lényüket, nem pedig a lelkizés, szerelem.

egy férfi:
Súgó: Azt hittem, már leírtam érthetően, nálunk a szex az szex. Nem kell érzelmekkel társulnia, sőt bármiféle érzelem nélkül is képesek vagyunk szexelni. Többek között ezért is megy a kurvázás. Ezért van az, hogy a férfiak azt mondják, hogy nem éreztek semmit a másik nő iránt, ami igaz is, csak egy női agynak, aminek a szex nem megy érzelmek nélkül, ezt közel lehetetlen elhinnie.

#128661-es súgás
: Mondjuk nem tudom, a pasik hogy vannak ezzel, de számomra akivel a legerősebb a kémia, azzal sosem vagyunk egymásba szerelmesek, de hogy a tesi vonzalom iszonyúan erős, azt érzékeljük, ám társként nem bírnám őt elviselni.

A súgásra érkezett többi választ a Megsúgomon találjátok!

A hét szexkérdése: Szerelem vagy testi vágy? Hol a különbség?

 

Mit tehet egy férfi, ha felesége elutasítja a szexet?
Undorító az orális szex?
Sok a heti két szex?
Házasságból nyitott kapcsolat? Tessék?
Hogyan nyomd el a vágyat?
Ciki, ha 20 évesen szűz vagyok?
Miért nem akarjuk tudni, hogy a szüleink is szexelnek?
A házassághoz kell szerelem?
Orgazmus nélkül elhagynád a párod?
Ki kezdeményezze a szexet?
Tíz év után feldobható a szex?
Visszafogadnád, ha egyszer már elhagyott?
„Feleségem terhes, szexelni nem akar!”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top