Szex

Cukorédes és ropogós: narancsos-grillázsos szelet

Aki imádja a fehér csokoládét és a grillázst, az itt és most a lehető legtökéletesebb helyen jár. Van egy tuti receptünk, a fudge, amit úgy ejtünk: fádzs.

Narancsos-grillázsos fudgeHozzávalók:

• 8 dkg cukor
• 4 dkg aprított dió vagy mogyoró
• 30 dkg fehér csokoládé (készíthetjük tejcsokoládéból is)
• kb. fél dl habtejszín
• 1 narancs reszelt héja

A cukrot serpenyőben megolvasztjuk (karamellizáljuk), belekeverjük az aprított mogyorót/diót, majd sütőpapírra öntjük, és egy másik papírral befedjük. Nyújtófával vékonyra lapítjuk, hogy könnyebb legyen összezúzni, amikor kihűlt.

A fehér csokoládét gőz fölött megolvasztjuk, a tejszínt felforraljuk, majd habverővel a csokoládéhoz keverjük, hozzáadjuk a narancshéjat is, alaposan elkeverjük. (A szükséges tejszín mennyisége függ attól, milyen fehér csokoládét használunk. Lehetséges, hogy egy-két kanál tejszínnel többet kell hozzáadni, a fudge akkor jó, ha selymes és krémes, de nem folyós.) A masszát hideg felületre borítjuk, elkenjük rajta, majd összekaparjuk. Ezt 2-3-szor megismételjük, majd belekeverjük az apróra összetört grillázst is, és formába (szilikonformába vagy folpackkal bélelt sütőformába/csészébe) töltjük a masszát. Néhány órára hűtőbe tesszük dermedni.

Tipp:
Aki étcsokoládéból készítené, ugyanilyen mennyiséghez használjon 1 dl tejszínt.

Köszönjük a receptet a Nők Lapja Konyhának!

Narancsos-grillázsos szelet

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top