Szex

A hét szexkérdése: Hogyan beszéljem le a férjemet a gyerekről?

Egyik olvasónk nincs könnyű helyzetben: nem akar gyermeket vállalni, ám erre rámehet a házassága, férjének ugyanis egy gyermek a legfőbb vágya. Mit tehet?

„Amikor összeházasodtam a férjemmel, megegyeztünk, nincs gyerek, mert én nem akarok. 8 év után most mégis nyaggat, hogy neki kell gyerek. Hogyan állítsam le? Semmilyen észérv nem használ! Elhagyni nem akarom, de nekem nem kell gyerek! Amikor elvett, akkor is tudta, hogy nem akarok gyereket! NEM VETT ZSÁKBAMACSKÁT, BELEEGYEZETT! Most meg azzal jön, hogy változnak az idők, blablabla, de nem kell gyerek, és ő is beleegyezett! Mit tegyek?” – kérdezi egy olvasónk a Megsúgom oldalon. Olvasóink válaszolnak.

A hét szexkérdése: Hogyan beszéljem le a férjemet a gyerekről?

 Grafika: Dániel András

#62296-os súgás: Hány éves vagy?

súgó: 37. Sose akartam gyereket, most se akarok.

súgó: Mielőtt összeházasodtunk, mondtam, csak akkor vegyen el, ha neki ez így jó, és rábólintott, de most már az őrületbe kerget ezzel…

cherry: Ha a férjed mindenáron szeretne, te meg mindenáron nem, akkor ennek nem lesz jó vége sajnos… El kéne beszélgessetek komolyan és őszintén erről a gyerektémáról. Mert ne az legyen, hogy majd ne adj’ isten félremegy és lesz egy véletlen gyereke. Akkor már tisztességesebb elválni, hogy találhasson olyan nőt, aki szeretne gyereket. Ne haragudj, ha erősen fogalmaztam, nem bántani akarlak!

#62348-as súgás: Nem gondolom, hogy szándékosan bólintott rá erre a feltételre azért, hogy majd meggondolod magad. Szerintem ő így változott, és ez az érzés erősödni fog benne, nem fogod tudni azzal elnyomni, hogy megállapodtatok, tudod a hozzáállásomat stb… Hiányzik neki, és most úgy érzi, le fog róla maradni, csak úgy lesz teljes az élete.

#62351-es súgás: Mérlegre tenném, hogy mi mellette, mi ellene. Ha szereted, nem veheted el ezt tőle. Meg kell ezt komolyan beszélni, és ha te is hajthatatlan vagy, el kell engedned, ha ő sem akar erről lemondani.

#62453-as súgás: Nem undorító, hanem természetes dolog, hogy szeretne egy gyereket, és az ez iránti vágy később is kialakulhatott benne, változunk mindannyian. De ha te nem szülsz neki kedves súgó, majd fog más. Idővel el fog hagyni emiatt. De ha egészségügyi problémád van, az más. Akkor ne kockáztass, és akkor tényleg önzőség részéről ennek az erőltetése. De még akkor is van örökbefogadás. Kompromisszumképesség és kommunikáció. Hajrá.

V: Csak szülni nem akarsz, vagy egyáltalán nem kell gyerek? Mert az egyikre ott van az örökbefogadás.
Az, hogy a párod régen nem akart gyereket, az pillanatnyi állapot volt. Most érett meg rá, idősebben (mint a legtöbb pasi). És ha valaki utódot akar mindenáron, lesz is neki.

#62569-es súgás: Én nagyon tisztelem azokat az embereket, akik felvállalják a saját nézeteiket, a társadalmi elvárások ellenére is! Kényes kérdés, és ezt nagyon át kell beszélnetek, nektek kettőtöknek közösen. Végig kell hallgatnotok egymást, megpróbálni megérteni a másik nézeteit, vágyait, és nyugodtan (mert csak így lehet!) döntést kell hoznotok, olyat, ami mindkettőtöknek jó! És nemcsak a gyerekkérdésről, mert ez a téma elindít kettőtök közt egy változást az egész életetekre és kapcsolatotokra nézve is.

#62692-es súgás:
Észérv nem fog hatni, mert ez túl nyúlik ezen. Ő változott ezen a téren, te meg nem. Az ösztönön nem lehet érvekkel, szerződéssel felül emelkedni. Ha mérlegelsz, mit nyersz, mit vesztesz, megvilágosodsz! Tulajdonképpen két választásod van, de csak akkor válaszd azt az utat, hogy megadod a gyereket a férjednek, ha a mérleg az ő elvesztésével nagyobb hiányt jelent számodra.

#62695-ös súgás: Ha nem tudsz megbarátkozni a gyerekvállalással, akkor sajnos nincs neked sem jogod elvárni a másiktól, hogy erről lemondjon. Változtatok, van ilyen. Éld az általad választott utat gyerek nélkül, és hagyd, hogy ő is élhesse a sajátját! Valamiről le kell mondanod ebben a helyzetben, mert ha nem hozod meg egyedül (hosszas, mély beszélgetés után) a döntést, akkor előállhat az élet egy pofonnal, és akkor már jobb, ha nyitott lapokkal, őszintén játszotok.

Hasonló:
Kedves Súgó, én is húztam, halasztottam a szülést (nem igazán éreztem, hogy gyereket akarok), de a férjem már szeretett volna. Én meg azt hittem, úgysem hagy el, hiszen engem szeret, gyerekkel vagy anélkül, de én kellek neki. Aztán egyszer csak sírva bevallotta, hogy megismert egy nőt, aki (minő véletlen) éppen gyereket akar, és tőle. Puff neki, elváltunk, fél évvel utána már terhes is volt az új nője. Készülj fel, hogy lehetséges az ilyen végkifejlet is, és mérlegelj. 

A súgáshoz érkezett többi hozzászólást itt találjátok!

A hét szexkérdése: Hogyan beszéljem le a férjemet a gyerekről?

 

Undorító az orális szex?
Sok a heti két szex?
Házasságból nyitott kapcsolat? Tessék?
Hogyan nyomd el a vágyat?
Ciki, ha 20 évesen szűz vagyok?
Miért nem akarjuk tudni, hogy a szüleink is szexelnek?
A házassághoz kell szerelem?
Orgazmus nélkül elhagynád a párod?
Ki kezdeményezze a szexet?
Tíz év után feldobható a szex?
Visszafogadnád, ha egyszer már elhagyott?
„Feleségem terhes, szexelni nem akar!”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top