Szex

Szex közben nem kérünk bocsánatot

A nagy illemtankönyvben a bocsánatkérés biztosan erénynek számít, de vannak helyzetek, amikor inkább csak zavaró tényező. Például szex közben. Az ágyban a bocsánatkérés helyett inkább az őszinteség a nyerő.

Te alárendelt vagy?

„Aki szex közben állandóan bocsánatot kér, arról tesz bizonyságot, hogy alárendeltnek érzi magát kapcsolatában” – tartja Bibók Bea, a Nők Lapja Cafe szexológus szakértője. „A szexen kívüli bocsánatkérések is azt sugallják, hogy az alárendelt szerepet választjuk, nem tartjuk magunkat elég jónak, méltónak a másikhoz. A párkapcsolatok akkor tudnak jól működni, ha mindkét ember tiszteli a másikat, de önmagát is, és a két fel egyenrangú partnerként van jelen a kapcsolatban” – teszi hozzá. Többnyire az alábbi helyzetekben lehet találkozni bocsánatkéréssel az ágyban:

Korai magömlés
„Volt egy pasim pár éve, aki mindig nagyon gyorsan elment. Szex közben, az orgazmushoz vezető úton folyton sűrű bocsánatkérésbe kezdett: „Kicsim, Kicsim, Kicsim, ne haragudj, kérlek, kérlek szépen, ne haragudj, ne haragudj! Áááááááááá! De jó! Ne haragudj! Ááááááá!” (Anita, 29)

El nem ért orgazmus
„Egy-két hónapig együtt voltam egy fickóval, akinek a szájából kb. percenként hangzott el az »Elmentél már?« mondat. Úgy dolgozott rajtam, mintha teljesítménybért kapna érte. Amikor egyszer azt mertem mondani, hogy nem, jöttek a bocsánatkérések, és szinte mint egy katona, vigyázzban állva jött volna folytatni a reszelést. Hihetetlenül gépiesen szexelt, ezért az esetek többségében inkább hazudtam neki, csak hagyjuk már abba!” (Nati, 30)

Szex közben nem kérünk bocsánatot


Erekciós zavarok

„Egyszer összehozott a sors egy olyan csajjal, akit már régóta kinéztem magamnak, és valami elképesztően jó nő volt. Nem is gondoltam, hogy mi egy ligában játszanánk. Valahogy mégis összejöttünk, és kikötöttünk az ágyamban. Amikor nekikezdtünk, teljesen bestresszeltem. Akkor fordult elő velem először és utoljára, de egyszerűen cserben hagyott a férfiasságom. Iszonyat zavarban voltam, nem tudtam mit mondani, egyfolytában bocsánatot kértem, nem tudtam, mi van velem. Mai fejjel visszagondolva iszonyat nagy lúzer lehettem. A lány nagy szívét és empátiáját mutatja, hogy nem mondott le rólam, és aznap (ugyan egy-két órával később) még összejött a szex, sőt utána még hónapokig együtt voltunk.” (Szabolcs, 32)

A nedvesedés hiánya
„Volt régebben egy exem, akivel eléggé nem passzoltunk össze az ágyban. Nyilván az én saram is volt, de gyakran előfordult, hogy amikor próbálkoztunk, ő végig olyan száraz maradt lent, mint a sivatag. Ilyenkor mindig jöttek a nagy cicaszemmel nézések és bocsánatkérések, és a »nem veled van a baj« szövegek, de igazából sosem sikerült rájönnöm, mi volt a gond. Pont ezért is lett vége a kapcsolatnak. Soha nem beszéltünk meg semmit.” (Gergő, 30)

Ha hiányzik a kedv a szexhez
„Amikor közelítettem az ágyban, de neki éppen nem volt olyan hangulata, mindig a mellkasomra tette a fejét, elkezdett puszilgatni és cirógatni, miközben sűrűn bocsánatot kért azért, hogy akkor épp nincs kedve összebújni velem. Emellett még ígérgetett fűt-fát, hogy holnap biztosan bepótoljuk. Ezt addig nem hagyta abba, amíg ki nem mondtam, hogy semmi baj.” (Ákos, 35)

Hirtelen fájdalomokozás
„Legutóbb azért kért bocsánatot tőlem a pasim, mert a nagy szexualizálás közepette úgy megmarkolta a hajamat, hogy azt hittem, tövestől tépi ki. Ordítva jeleztem, hogy ez nem olyan vicces…” (Juci, 31)

Szex közben nem kérünk bocsánatot

 

Ezért kérünk bocsánatot

A fentiek közül talán az utóbbi az egyetlen helyzet, amikor indokolt a bocsánatkérés, ugyanis a szexuális extázis közepette hajlamosak lehetünk kicsit kevésbé figyelni, és ilyenkor néha előfordulhatnak „balesetek”. Itt nincs mögöttes lélektani ok, egyszerűen egy apró figyelmetlenséggel vagy egy rossz mozdulattal fájdalmat okoztunk a partnerünknek, amiért indokolt a bocsánatkérés. A többi esetnél azonban más a helyzet.

Több oka is lehet annak, hogy valaki a kellemetlen helyzeteket bocsánatkérésekkel próbálja „elintézni”, és ezek többsége többnyire a gyerekkorban, vagy a korábbi párkapcsolatban keresendő. Ha valaki korábban sokáig egy domináns partner mellett volt, könnyen lehet, hogy a mellette átélt számos megaláztatás veszi rá arra, hogy így kezelje a konfliktushelyzeteket, de az is előfordulhat, hogy a szülők elbizonytalanították, és nem bíztak a képességeiben még gyerekkorában. Bibók Bea szerint a „bocs, hogy élek” hozzáállással semmire sem megyünk, hanem inkább csak ártunk vele mind magunknak, mind a párunknak, mind a párkapcsolatunknak.

A megoldás?

A(z) “Kértek már tőled bocsánatot szex közben?” című szavazás véget ért!
A szavazók többségének véleménye szerint:
Igen!

A szexológus szerint egy korai magömlésre vagy egy el nem ért orgazmusra nem megoldás a bocsánatkérés, hiszen mit kezdjen ezzel egy nő? Sokkal hasznosabb esetleg egy újbóli próbálkozás vagy ha rendszeres a korai magömlés, akkor a szakemberhez fordulás. „A bocsánatkéregetéssel csak a férfiasságát ássa alá” – magyarázta szakértőnk.

Bibók szerint ha egy nő kér szex közben sokszor bocsánatot, akkor ennek van egy olyan üzenete, hogy „Bocsánat, de tudom, hogy nem vagyok neked elég jó!” Ugye, ez se túl vonzó? Ezek helyett válasszuk inkább az őszinte beszélgetéseket, mondjuk el, mit éreztünk, hogy zavarba jöttünk, kicsit idétlenül viselkedtünk, netán nehéz napunk volt, és ezért következett be a kedvtelenség vagy az orgazmus elmaradása. Az őszinte beszélgetésekkel mélyítjük, meghittebbé tesszük a kapcsolatot, és megismerjük általa a másikat, a gondolatait, érzéseit.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top