Szex

“Ha sokáig cirógatna a párom, akkor biztosan lenne orgazmusom!”

Hogyan érzi magát egy nő, ha nincs elég ideje az orgazmus eléréséhez? Meddig lehet mosolygós arccal pihegni a kedves mellett, amikor sorozatban elmarad a szeretkezés végén az orgazmus? Hogyan lehet ezen változtatni?

Ebben a sorozatban az orgazmus meghiúsulásának okait próbálom felvázolni. Az első részben a vágy hiányának okairól volt szó, ebben a fejezetben pedig arról írok, hogy miért fontos tudni a férfiaknak azt, hogy a nő egészen máshogy működik szexuálisan, mint a férfi, ezért orgazmusa is egészen másként jön létre, mint a férfi orgazmusa.

A megfelelő előjáték hiánya

Bármily furcsán hangzik, a szeretkezés lényege nem az orgazmus, hanem maga a szeretkezés, az önfeledt odaadás, az orgazmus pusztán jutalma ennek a folyamatnak. Ennek ellenére, ha rendszeresen orgazmus nélkül fejeződik be a szerelmeskedés, akkor mindkét félnek hiányérzete támad. A férfi azt érzi, nem elég férfias és nem elég macsós ahhoz, hogy képes legyen a nőt élvezethez juttatni, a nő pedig azt érzi, hogy nem képes megjutalmazni a férfit azzal a nagyszerű érzéssel, hogy őt boldoggá tudta tenni, tehát nem elég jó szerető. Ebben az esetben a szexet minden alkalommal rossz érzés kíséri. A párok viszont nem szeretkeznek egy idő után akkor, ha a szexet nem kíséri jó érzés, hiszen evidens, hogy senki sem gyűjti a kudarcokat. Így azoknál a pároknál, akiknél a nőnek nincs orgazmusa, gyakori az a helyzet, hogy egyre ritkábban szeretkeznek, aztán már nem is beszélnek a dologról, hiszen szégyellik, majd legvégül elhidegülnek.

A kitartóbb nők egy ideig azt érzik, hogy: “Nem baj, ha nekem nincs orgazmusom, az a lényeg, hogy neked legyen, drágám!” – de titkon érzik, hogy nincs így rendben, főleg akkor, ha ez rendszeresen fordul elő. Nyugtalanítja és frusztrálja a pár mindkét tagját, és nem tudják, hol lehet a hiba akkor, amikor minden rendben van a kapcsolatban, szeretik is egymást, CSAK a nőnek nincs orgazmusa. Aztán egy idő után már az önfeláldozó nőnek sem lesz kedve szeretkezni, hiszen elege lesz abból a hiányérzetből, amit megél minden egyes alkalom során. Mert társadalmi munkában senkinek nem jó szeretkezni!

Az utazás előkészületekkel, a szex előjátékkal kezdődik

Amikor utazáshoz készülődünk, nem az utazás előtti percekben kezdünk el pakolni, csomagolni, már jóval előtte végiggondoljuk, hogyan is pakoljunk. A szexszel is ezt kellene tennünk! Nem a szeretkezés előtti egy-két percben kellene elkezdeni foglalkozni a szexszel, már jóval előtte fejben kellene készülni rá.

A gyakorlat azt mutatja, hogy sok pár életében az előjáték hiányzik. A férfi egy-két perc után már a lényegre akarna térni, azonban a nő teste és lelke tiltakozik. Nem nedvesedik be a hüvely, így a behatolás is fájdalommal járhat. A nő nem érzi magát biztonságban. Ennek ellenére tudja, hogy most szeretkeznie kell – de mégsem kívánja. Hiszen az előjáték, a cirógatás, az udvarlás, ami a nő számára az érzelmi biztonságot nyújtja, az elmaradt.

Erről mesél a 29 éves Juli: “Nagyon szeretem a vőlegényemet, már jó néhány éve együtt élünk. Csak egyetlen dolog hiányzik a mostani életünkből, az orgazmus. Sajnos egy jó ideje jellemző, hogy Ottó akkor kezd el udvarolni, amikor tudom, hogy szexet akar, de akkor is csupán egy ciróka a mellemre, egy másik a puncimra, és már kezdődhet a behatolás. Ez nekem nem elég, már számtalanszor mondtam neki. Olyankor mindig felháborodok, képtelen vagyok megkívánni őt, inkább elszaladnék. Persze ő észreveszi, hogy nem vagyok síkos, meg azt is, hogy nem jön az a szenvedély, mint a kapcsolatunk elején, amikor úgy szeretkeztünk, hogy megszűnt a külvilág, és egy teljesen más dimenzióba kerültünk. Csak azt felejti el Ottó, hogy akkor összebújtunk, örültünk egymásnak, kedves szavakat súgott a fülembe, azt éreztem, hogy szép vagyok és engem akar, nemcsak a szeretkezést. Akkoriban őrjítő volt az együttlét, szenvedélyes, és nem volt arra példa, hogy orgazmus nélkül fejezzük be. De sajnos ez már a múlté.”

A férfi és női orgazmus különbsége

Ha a férfi és női orgazmusgörbéjét összehasonlítjuk, akkor látunk egy meredek és egy lankásabb hegyet. A meredekebb a férfi orgazmusgörbéje, a lankásabb a női görbe. A férfi gyorsan és hirtelen képes elérni a magas izgalmi szintet, majd onnan a kicsúcsosodás az orgazmus maga. A hegy másik oldala szintén meredek lefutású, ez a megnyugvás szakasza. A férfiaknál ez is könnyen és gyorsan következik be. A nőknél azonban a hegy felfelé futó oldala lankásabb és hosszabb, ez az előjáték hosszára utal, majd a teteje, a magas izgalmi fázis szintén hosszabb, mint a férfiaknál, ebből jól látható, hogy az orgazmust hosszabb idő alatt érik el. Az orgazmus után a megnyugvási szakasz is hosszabb és kevésbé meredek, tehát csak az utójáték, a simogatás és megnyugtatás, a szerelmes szavak után képes arra, hogy megnyugodjon és álomba szenderüljön, míg a férfiak erre rögtön a szeretkezés után képesek.

Erotikus szikrák már napközben is

A nőknek a magas izgalmi fázis eléréséhez előjátékra van szükségük. Mint a nevében is benne van, ez egy játék, méghozzá egy szép, izgalmas játék. A lényege, hogy a nőt olyan érzelmi állapotba kell hozni, hogy el tudja engedni magát. Ezt egy férfi becézgetéssel, cirógatással, öleléssel, akár napközbeni udvarlással érheti el. Azok az erotikus szikrák, amiket napközben küld a nő felé, csak segítik az esti szex létrejöttét, ugyanis már érzelmileg hangolják a nőt is – és a férfit is – arra, hogy majd este könnyebben szülessen meg a szexuális vágy. Ki ne örülne akkor, ha váratlanul kap egy sms-t a párjától, ami nem arról szól, hogy mi van a gyerekkel, vagy késni fog este, mert túlórázik, hanem arról szól, hogy mennyire vágyik a nőre a párja, vagy milyen csinosnak látta ma reggel, esetleg éppen annyira hiányzik, hogy alig bír magával a férfi. Egy ilyen üzenet után elindul a fantázia, és mindkét fél érzi, hogy olthatatlan vágy ébredhet bennük egymás iránt.

Azonban mivel ez egy játék, fontos, hogy a nő is kivegye a részét, és merje biztatni a párját, hogy az adjon pozitív visszaigazolást. Hiszen ha egy erotikus, udvarlós sms nem éri el azt, hogy a nő visszajelzést küldjön, akkor a férfi gyorsan elveszti a lelkesedését, és nem fog sokáig próbálkozni.

Előjáték: romantika, odaadás, egymásra figyelés

Mivel az orgazmus előfeltétele az elengedettség, ezt nagyon fontos elérni a nőnél, hiszen ha zavaró gondolatok forognak a fejében, akkor nem képes arra, hogy odaadó legyen. Éppen ezért fontos, hogy az előjátékra legyen elég idő. A körülmények, a fények, a nyugalom is elengedhetetlen, hiszen ha bármikor megzavarhatják a párt, akkor az elengedettség állapota nem tud létrejönni.

A nőknél gyakran fordul elő, hogy azzal foglalkoznak, vajon a testük tetszik-e a párjuknak. A simogatás, az érintés azt üzeni nekik, hogy tetszenek, és ha ezt még a férfi dicsérő szavakkal is megtoldja, akkor majdnem biztos lehet abban, hogy a nő el fogja tudni magát engedni. Azonban a nőnek is van ezzel dolga. Mert ha nem képes elhinni azt, hogy ő valóban tetszik a párjának, vagy hogy a párja valóban vágyik rá, a testére, és tényleg örömet akar neki szerezni, akkor roppant nehéz feladat elé állítja  a férfit. Tehát nagyon fontos a nőnek az a képessége, hogy tudjon hinni önmagában, el tudja fogadni önmagát, mert csakis ezáltal képes átadni magát a szeretkezésnek, a férfinek, a szerelemnek.

Fontos tudnia a férfinak, hogy az előjáték ne arról szóljon, hogy a nő mellét és punciját cirógatja. A nőnek létezik más testrésze is. Éppolyan finom, ha a karjának és combjának belső részét izgatja erotikusan, vagy a lábujjait szopogatja, netán a haja tövét csókolgatja. A fegyvertár hatalmas, érdemes a férfiaknak kipróbálni azt egy erotikus cirógatós estén, hogy a párjuk testén hol vannak még erogén zónák. “Csak úgy” érdemes cirógatni a szerelmüket, minden porcikáját, és figyelni azt, mikor milyen reakciót ad, megtanulván, hol reagál legérzékenyebben az érintésre, melyik az a terület, ami különösen jól ingerelhető. És a végén természetesen a fő erogén zónák is sorra kerülhetnek.

“Amikor Ilcsit várom, mécseseket szoktam gyújtani, lágy zenét rakok be a CD-lejátszóba, és amikor megérkezik, akkor félhomályban levetkőztetem és felfedezem a testét. Élvezem, amikor libabőrössé válik, és látom, hogy majd megőrül. Én pedig kínzom a lassú, finom mozdulatokkal. Szaporán szedi a levegőt, érzem, hogy olyankor már alig bír magával, de még akkor is csinálom. Nagyon élvezetes látnom azt, hogy mennyire élvezi a mozdulataimat és érintéseimet. Azt tapasztalom, ha így vezetem be a szexet, akkor olyan hatalmasakat élvez a szeretkezés alatt, hogy szinte elveszíti az öntudatát. Ilyenkor azt érzem, hogy elválaszthatatlanok vagyunk, és boldoggá tesz, hogy a szerelmemet az egekig röptetem” – mondja Béni (36).

Ha mindezt a férfi képes figyelmességgel, udvarlással, néha egy szál virággal tetézni, ha képes a hódító bőrébe bújni, akkor a siker elmaradhatatlan. Egy boldog, odaadó nőt fog a karjában tartani, aki képes átadni magát a szerelmeskedésnek, aki biztonságban érzi magát, sőt élvezi a szexet, és orgazmussal jutalmazza a férfi odaadó figyelmét.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top