Szex

“Pokolba a boldogsággal, én eksztázist akarok!”

Legújabb sorozatunkban Bibók Bea szextanácsadó írásait olvashatjátok, aki hétköznapi, vagy épp nagyon összetett szexuális jelenségeket és megannyi pikáns, izgalmas kérdést boncolgat. Ezúttal azokról a nőkről vall, akiknek olyan erős a szexuális kisugárzásuk, hogy nem lehet szó nélkül elmenni mellettük; mágnesként vonzzák vagy épp taszítják környezetüket.

Szemtől szemben ülünk. Előttem egy szikár nő, részleteiben nem szép, de az összképben van valami, ami magával ragad. Nem bírom levenni róla a szemem. Beszippant. Magáról mesél, a nőiességéről. Biztos magában: “Ha valaki azt mondja nekem harmincéves koromban, hogy több férfiszem megakad rajtam majd ötvenévesen, mint a harmincas éveimben, nem hiszem el. Megtaláltam önmagam, nőnek érzem magam” – mondja Szilvi. 

A nő története kapcsán kirajzolódik, nem volt ez mindig így. Házassága éveiben szexuális élete egyre jobbá vált a kölcsönös odafigyelésnek és szenvedélynek köszönhetően, szeretkezéseik során szinte minden alkalommal megéli az orgazmust. Érzékelem, hogy Szilvi érzi magában a belső csendet, a nyugalmat, azt, hogy valami ősi erő birtokában van. Birtokol egy olyan fajta természetes elengedettséget és biztonságot, ami egy meghatározhatatlan, ám látható egységélményt jelent még a kívülálló számára is. Ebből táplálkozik nap mint nap.

Ízig-vérig nő

Nincs gátlás, természetesen nevet, lábait keresztbe veti, majd lerúgja cipőjét, anélkül fesztelenebbül érzi magát. Ahogy mesél – a gyönyör, az orgazmus és az eksztázis hármas érzéséről –, kivirul az arca. Vonásai kisimulnak, ellágyulnak, szinte minden tagjában látom a kielégülést, pedig csak beszélgetünk. El tudom képzelni, milyen lehet orgazmus közben. Teljes lénye, szíve, lelke, sejtjei, pórusai részt vehetnek az együttlétben.

A szexuális eksztázis élménye megváltoztatta az életemet. Rájöttem, hogy pokolba a boldogsággal, én eksztázist akarok! Az erotikától vezérelve egyre kevésbé voltam hajlandó elfogadni az erőtlenséget, vagy a többi nem velem született állapotot, például az önfeladást és az önmegtagadást. Sok önismereti munkán vagyok túl. Sokat dolgoztam azért, hogy el tudjam fogadni önmagam a hibáimmal együtt. Azóta hihetetlenül energikusnak érzem magam, minden tevékenységben örömömet lelem. Hatalmas odaadással végzem a feladataimat, ebben is a szenvedélyt élem meg. Az is nagyon meglepő és érdekes tapasztalás, hogy ötvenévesen a fiatal férfiak udvarlását és rajongását is élvezhetem nap mint nap, annak ellenére, hogy nem tartom magam különösebben szép nőnek. A férfiak tudnak valamit rólam, amit nehéz megfogalmazni. Olyan ősi tudás ez, amit csakis a férfiak tudhatnak a nőkkel kapcsolatban.”

Ez kell a férfiaknak

 

Ez esetben a nők üzenete a férfiak számára nagyon csiklandozó. A férfiakat vonzza valami abban, ha egy alapvetően törékeny, az ősi törvények szerint védelemre szoruló nő vagány módon viselkedik, élvezi az életet, tudja a helyét a világban. Vonzó számukra, hogy nőiességükben is erősek ezek a nők. A szexuális energiák hatnak a férfiakra, bevonzzák őket. Hiszen egy erős nőiséggel rendelkező nő mellett a férfiak is erősnek érzik magukat.

Ezek a nők a szexuális energiáiknak köszönhetően mindennap megtapasztalhatják a saját erejüket. Az élet különböző területein motorként funkcionáló női energiájuk magabiztossá, érzékivé varázsolja őket, bármit is csináljanak. Ezt a működést látva a férfiak még nagyobb kihívásnak érzik meghódítani őket és látni orgazmus közben arcukat – miközben nyüszkölnek, sóhajtoznak –, megadva magukat a férfierőnek, a világmindenségnek. A vadász sikerélményét nem az apróvad elejtése adja, hanem azoké a nagyvadaké, amelyek nehéz prédának bizonyulnak, amelyek becserkészése is minden idegszálat megmozgató izgalmas, szexi, energiákat igénylő kihívás.

A nő ereje

 

Mesél tovább, látszik, hogy valami kellemes emlék tör elő belőle. Kinéz az ablakon, messzire réved a tekintete, majd huncutul mosolyogva folytatja: “A villamoson utaztam, és játszottam a szokásos játékomat. Az embereket figyeltem, »metakommunikáltam« velük. Tudod, ez amolyan néma szexuális játék, próbálom megérezni, ki vette észre a jelenlétemet. Egyszer csak egy jóképű, fiatalabb férfi odalépett hozzám. Meglepődtem, amikor elmondta, hogy erős vonzás árad belőlem, és arra gondolt, muszáj megszólítania, mert úgy érzi, dolgunk van egymással. Elmondta, hogy nem fölszedni akar, ez nem az a »demegdugnám« élmény, amivel naponta találkozik egy férfi, ha jó nőt lát. Egész más vonzódást érez irántam. Kicsit meglepett a dolog, talán még zavarba is jöttem. Elmondta, hogy kíváncsi rám, mert érzi, ahogyan árad belőlem az az ősi női erő, vibrál körülöttem a levegő, ami által valami nagy-nagy evidenciát tapasztalt meg. Szerinte a villamoson többen is észrevették ezt az energiaáramlást.”

A női szexuális kielégülés nyújtotta energiák azonban “veszélyesek” is lehetnek a környezet számára, mivel a spontaneitás és öröm nyilvánvalóan megzavarja a mindennapok megszokott menetét. Az energiák megélése a kapcsolatainkra is hat, a kijutó női energiákra változóan reagál a környezet. A férfiak elismerően, játékra készen reagálnak – amiben az erotika kézzelfogható –, míg a kevés szexuális energiával rendelkező nők egy erős versenytársat látnak. Ők sem tudják megfogalmazni, hogy miért, de ellenségesen viselkednek az erős nőiséget sugárzó nővel.

A rivális

Szilvi arról is mesél, milyen nehézségeket tapasztal a nők részéről, akik nem értik a kisugárzását, és nem tudnak mit kezdeni vele: “Megtanultam már az életem során, hogy bárhová menjek is ügyet intézni, mindig a férfiakkal keressem a kapcsolatot. Készségesek, könnyen szót értek velük, a kommunikációban sokszor érezni a bizsergést, a szexuális játékot. A múltkoriban az egyetemen konzulenst kellett választanom, és egy női tanárom óva intett attól, hogy női konzulenst válasszak, mert szerinte ők nem fogják tolerálni a személyiségemet. Hazamentem, és napokig azon gondolkoztam, vajon miért kaptam ezt a véleményt?

Amikor rákérdeztem a tanárnőmnél, a nagyon erős női sugárzásommal magyarázta, amit a legtöbb nő nem képes kezelni. Így nyilvánvalóan nem lenne ideális a kapcsolatom egy női konzulenssel. Gondolkoztam ezen a véleményen, és rájöttem, hogy tényleg így van, hiszen rendszeresen tapasztalom, hogy megosztó személyiség vagyok. Bármilyen csoportba kerülök be, a férfiak toleránsak velem, szeretnek, a nők nagy része azonban ellenségessé, agresszívvé, láthatóan frusztrálttá válik. Sokszor tapasztalok rosszindulatú megnyilvánulásokat tőlük. Ötvenéves fejjel már képes vagyok kezelni ezeket a helyzeteket. Tudom magamról, hogy megosztom a környezetemet, vannak, akik nagyon szeretnek, és vannak, akiket irritál a személyem. Bárhol megjelenek, észrevesznek és megjegyeznek, pedig semmit sem csinálok. Azonnal érzékelem, hogy a tér energiái megváltoznak, ezáltal az ott jelen lévő emberek is észreveszik az érkezésem. A nyugalmas légkör azonnal felpezsdül, és ez nyilván nem mindenki számára szimpatikus. Megtanultam, hogy ne akarjak minden embernek megfelelni, hiszen az frusztrálna. Ám rendelkezem egy belső erővel, ami nincs kiszolgáltatva a külvilágból érkező rosszindulatnak.”

A(z) “Egy tizes skálán hány pontot adnál saját szexuális kisugárzásodra?” című szavazás véget ért!
A szavazók többségének véleménye szerint:
9! De csak mert vannak szar napjaim!

Az alacsonyabb energiaszinten működő nőket nyilván zavarja a pörgés, az aktív jelenlét és akaratlanul is szikrázó szemekkel konstatálják egy energiabomba jelenlétét. Egyrészt a nyugalmuk megzavarását érzik, másrészt nem tudják elképzelni, hogyan lehet ilyen sugárhajtású rakétaként élni. Hiszen az ő energiáikat a saját félelmeik, kétségeik, küzdelmeik foglalják le. Az önbizalomhiány sok energiát emészt fel, és arra emlékezteti őket egy energikus nő látványa, hogy: “Lám én is ilyen energikus, vidám és szenvedélyes nő szeretnék lenni, csak nem tudom, hogyan kell csinálni.”

Ahogy Szilvit hallgattam, óhatatlanul is leltárt készítettem nőismerőseimről. Eszembe jutott, hogy a napokban egy kelletlen, savanyú arcú, kifejezéstelen tekintetű, unott ügyintézővel viaskodtam egy ügyfélszolgálati irodán. Akkor akaratlanul is arra gondoltam, hogy ennek a nőnek megoldatlan problémái lehetnek az önbecsülésével, a nőiségével, amelyek miatt talán csak nagy ritkán sikerül egy érzéki élményre szert tennie.

Bibók Bea szextanácsadó további írásait itt keresd!

A cikk szerzője Bibók Bea pszichológus, szexuálpszichológus, pár- és szexuálterapeuta. A Babes – Bolyai Tudományegyetem pszichológia szakán végzett, mint pszichológus. A Magyar Családterápiás Egyesület család- és párterápiás képzését követően a Semmelweis Orvostudományi Tudományegyetem posztgraduális képzésén tanult szexuálterápiát. Tagja a Magyar Családterápiás Egyesületnek és a Szexológiai Tudományos társaságnak, valamint a Magyar Szimbólumterápiás Egyesületnek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top