Szex

Intim tornával a szex is jobb?

Amióta Kriston Andrea 1989-ben kifejlesztette az intim tornát, a nők számtalan tabunak számító problémájukra kaptak megoldást. És persze már nemcsak a nők, de a férfiak is járnak a Kriston intim tornára, hiszen az intim izmokat nekik is edzésben kell tartaniuk.

Amellett, hogy számtalan betegség megelőzhető, vagy bizonyos kellemetlen tünetek pár hónapon belül felszámolhatók az intim torna segítségével, a szexuális életünk is új fordulatot vehet, ha az intim torna keretein belül elsajátítjuk a gyakorlatokat, és naponta fél órát rászánunk a feladatok ismétlésére. Ezeket pedig szinte bárhol elsajátíthatjuk, hiszen mostanra az intimtorna-tanfolyamok már behálózták az országot.

Jobb lesz a szex az intim tornától?

Az intim torna a hüvely megerősítésére is kiválóan alkalmas. Az életkor előrehaladtával és a megszületett gyerekek számának növekedésével sajnos a nők hüvelye is veszít feszességéből, jelentősen kitágulhat. Gyakori jelenség, hogy szex közben egyszerűen már nem is érzik párjukat, vagy kellemetlen hangok kíséretében zajlik az intim együttlét. Ha ugyanis a hüvely túlságosan tág, közösüléskor a bejutó, nagyobb mennyiségű levegő fura hangokat idézhet elő. A gyenge hüvelyizomzat emellett méhsüllyedést is okozhat. Már 6-8 hét intim tornával a hüvely feszesebbé válik. Kismamáknak is hasznos az intim torna elvégzése, mert sok segítséget nyújthat szülés közben. 

 

Intim tornával a szex is jobb?

Az inkontinenciát is kezelhetjük intim tornával

Idősebb hölgyeknél vagy akár szülés után gyakori a vizelet elcseppenése, vagyis hogy tüsszentés, köhögés vagy nevetés közben pár csepp vizelet kicsusszan. Ez nagyban ronthatja a társas érintkezéseket, az önértékelést, és persze a párkapcsolatra is kihatással van. Kellemetlen az állandó betétviselés, ráadásul a gyenge hólyagzáró izmok a húgyhólyag süllyedéséhez is vezethetnek. Az intim torna segít a hólyagzáró izmok erősítésében is.

Intim tornával nincs többé aranyér

Az intim zóna egyik legproblémásabb területe a végbél. A nők nagy százaléka küzd aranyeres panaszokkal. Gyakran nem is akarnak erről tudomást venni, pedig nagyon is kellemetlen tünetekkel jár, orvoshoz pedig csak kis százalékuk fordul. Az intim torna megoldás lehet itt is, hiszen a végbélzáró izom megerősítésével meg tudjuk akadályozni, hogy az sérüljön, és a kisebb erek kitüremkedjenek. Persze nagyon fontos a megfelelő székletürítési módszer és a helyes táplálkozás elsajátítása is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top