Szex

A férfiak hajlamosabbak a túlzásra a szexuális partnerek számát illetően

Sok kapcsolatban érkezik el az idő, amikor valamelyik fél felteszi azt a bizonyos kérdést: mégis mennyi az annyi?

Míg átlagosan a férfiak állítólag nagyobb számú szexuális partnerrel rendelkeznek, mint a nők, úgy tűnik, hajlamosabbak is a túlzásra a számok tekintetében. Egy friss tanulmány szerint a férfiak nagyobb valószínűséggel becsülik meg azoknak az embereknek a számát, akikkel szexeltek, másrészről viszont a nők nagyobb valószínűséggel emlékeznek arra, pontosan hány emberrel feküdtek le.

A Glasgow-i Egyetem kutatói úgy döntöttek, hogy megvizsgálják a férfiak és a nők szexuális együttlétei száma közötti egyenlőtlenségeket. A csapat a kutatáshoz a 15 ezer brit férfi és nő adatait tartalmazó Natsal-3 nevű adatbázist használta. Eszerint a 16 és 74 év közötti férfiak átlagosan 14 szexuális partnerrel rendelkeztek, a nők pedig átlagosan héttel 2010 szeptemberétől 2012 augusztusáig.

A férfiak hajlamosabbak a túlzásra a szexuális partnerek számát illetően

A The Journal of Sex Researchben publikált tanulmány azt a következtetést vonta le, hogy három fő oka van annak, hogy a megkérdezett férfiak körülbelül kétszer annyi partnerrel rendelkeztek, mint a nők. Az első az volt, hogy a férfiak nagyobb eséllyel közöltek „szélsőséges értékeket”, ami azt jelentette, hogy inkább eltúlozták a számokat, mintsem pontosan megmondták volna. Ez az adatokból derült ki, miszerint kerek számokat mondtak inkább.

A nők ezzel szemben inkább pontosan határozták meg a számot. Végül a férfiak és a nők eltérően gondolkodtak az alkalmi szexet illetően. A nők kevésbé voltak hajlandók leírni az egyéjszakás kalandokat mint „egyáltalán nem rosszat”, aminek következtében egyesek kihagyták az ezekből a liezonokból ismert partnereket. A kutatócsoport hangsúlyozta, hogy tisztában kell lennünk a szexuális partnerek számával már csak egészségügyi szempontból is.

Independent

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top