nlc.hu
Szex

Ebben a hónapban rendelik a legtöbb óvszert a neten

Ebben a hónapban rendelik a legtöbb óvszert a neten: ez a legnépszerűbb kiszerelés

A Valentin-napot megelőző két hétben átlagosan 30 százalékkal több óvszert rendelnek az eMAG-ról az ügyfelek, mint az év többi részében.

Bár sokan nem gondolják, a gumióvszerek népszerű internetes kelléknek számítanak, mivel több nagy kiszerelésű változatot kifejezetten csak online értékesítenek a gyártók, a diszkrét kartondobozba csomagolt termékeket pedig feltűnés nélkül lehet átvenni akár szaküzletben is.

Éves szinten több tízezer darab óvszert értékesít az eMAG online rendeléseken keresztül: e termékkategória a legnagyobb növekedését 2020-ban, a kijárási korlátozások alatt érte el, de a kereslet azóta sem csökkent, hanem 2022-ben is tovább erősödött a termékkategória iránt.

Óvszerek

Ilyenkor van az óvszerek online csúcsszezonja

Az elmúlt évek forgalmi adatai alapján a február 14-i Valentin-napot megelőző két hétben rendelik a legtöbb óvszert online az eMAG-tól – ebben az időszakban 30 százalékkal több termék fogy a megszokottnál. Hasonló értékesítési csúcs a karácsonyi szezonban, valamint szilveszter előtt tapasztalható, illetve kisebb mértékű emelkedés kora tavasszal, március végén, április elején is megfigyelhető. Azonban ez, de még a szokásos nyári fesztiválszezon is csak feleakkora növekedést hoz az eladásokban, mint a Valentin-nap előtti hetek.

A harminc-negyven darabos gumi a sláger

Az eMAG vásárlói körében a nagy kiszerelésű, tipikusan harminc-negyven darabos kiszerelésű óvszercsomagok a legnépszerűbbek, de még a tíz-tizenkét darabos szettek is kelendőek, a kevésbé jó ár-érték arányú kis kiszerelésű termékek kevésbé népszerűek.
Egy tipikus vásárló általában egy vagy két típusú óvszert rak a virtuális kosarába, vagy olyan vegyes kiszerelésű csomagot választ, amelyet tipikusan online értékesítésre szán a gyártó, a hagyományos üzletekben ezért ritkábban található meg. Átvételi mód tekintetében a legtöbb óvszert házhoz szállítással vagy easybox csomagautomatás átvétellel kérik, de mivel számos olyan nagy kiszerelésű óvszer kapható az eMAG-on, amely diszkrét kartoncsomagolásban érhető el, ezeket személyes bolti átvétellel is sokan rendelik meg.

Tudtad?
Sok helyen szigorúan fellépnek azok ellen, akik szex közben leveszik az óvszert beleegyezés nélkül. Új-Zéland fővárosában, Wellingtonban egy férfinak azért kell bíróság elé állnia, mert szex közben sunyiban húzta le az óvszerét.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top