Sztárok

Csillagözön várható

Õsztõl új csillagoknak drukkolhatsz. A Tv2 Megasztár, majd a Megatánc mûsorok után, idén a vénasszonyok nyarának megérkezésével együtt a konkurens RTL Klub csatornán induló tehetségkutató show mûsorban, a Csillag születik-ben szereplõit ismerheted meg.

A tehetségeseké a porond

Az újfajta Ki mit tud?-ot szombat esténként láthatjuk majd az RTL Klubon, ami egyúttal azt is jelenti, hogy ha rajongója voltál is a Szombat esti láz-nak, hiába várod a harmadik szériáját. A Csillag születik műsorvezetői viszonta táncos show-ból jól ismert házigazdák: Stohl András és Ördög Nóra lesznek. Egyébként ne is egy újabb Benne leszek a tévében típusú műsorra számíts, hiszen a csatorna hangsúlyozottan olyanokat keres, akik valóban kitűnnek valamivel: ezúttal nem puszta ökörködésről, magamutogatásról lesz szó.




Gyakorlat is teszi a mestert

Ördög Nóra ismét olyan műsort vezethet, amelynek már gyakorolhatta a versenyzői oldalát is. Az évekig táncolni tanult műsorvezetőnő a Szombat esti tánc után, a tehetségkutató Csillag születik-ben mutathatja meg magát, Tapasztalatát a helyi Ki mit tud?-on gyűjthette össze, ahol Nóri többször indult még általános iskolásként Mórahalmon. „Szavalás kategóriában megyei szintig jutottam, és volt, hogy meg is nyertem a vetélkedőt. Ugyan a klasszikus Ki mit tud?-okra életkoromnál fogva nem emlékszem, de halvány emlékeket őrzök a Táncdalfesztiválokról, és az akkori nyertesek szerintem ma is nagyon népszerűek” – mesélte a műsorvezető.




Az új tehetségkutató műsorban nem kötik szigorú előírások a versenyzőket: zenélhetnek, énekelhetnek, táncolhatnak, előadhatnak humoros jelenetet, vagy akrobata-mutatványt – amiben csak tehetséget éreznek magukban. A produkciók pedig éppúgy lehetnek egyéniek, mint csoportosak. Sőt, mivel korhatár sincs, akár csodagyerekekre is ráakadhatnak majd. A jelentkezők közül vannak, akik a népszerűségre, vannak, akik a pénzre hajtanak, de mindannyian ugyanazt szeretnék: ha nemsokára úgy ismernék őket, mint az ország új csillagát.


A műsor készítői azt remélik, és az a céljuk, hogy igazi tehetségeket fedezhetnek fel. A csatorna számol ezzel a lehetőséggel is, ezért ha így lesz a Csillag születik nem csak a majdani nyertes, hanem a verseny több résztvevőjének karrierjét is elindíthatja. Hogy egy ilyen műsor alkalmas minderre, az nem kétséges: gondolj csak az egykori televíziós tehetségkutató nagy nyerteseire, például Gálvölgyi Jánosra vagy Kern Andrásra. A saját ötletből készülő műsor ősztől látható a képernyőn, a tervek szerint karácsonyra derül ki, hogy a négy fős szakmai zsűri kit választ a legtehetségesebbnek. A győztes jutalma havi egymillió forint lesz egy éven keresztül.







Próba és szerencse





Az már biztos, hogy az ősszel induló nagyszabású tehetségkutató válogatója páratlan érdeklődés mellett zajlott, mintegy négy és fél ezren jelentkeztek a Csillag születik című tehetségkutató versenyre. Az érdeklődés miatt az utolsó menetben meg kellett duplázni a fővárosi válogatások számát. A produkcióra nem csupán magyarországi lakosok, hanem határon túliak is jelentkezhettek, a Csillag születik a határon túli magyarok jelentkezését is lehetővé tette.
“Az eddigi megmérettetések során a legfiatalabb induló egy 6 éves kislány volt, akinek nővére jelentkezett a versenyre, ám hazafelé a kocsiban ő is kedvet kapott a szerepléshez, így aztán édesanyja visszafordult vele. A zsűri egy Disney-mesefilm betétdalának eléneklése után továbbjuttatta őt a követező fordulóba. A legidősebb jelentkező egy 83 éves bácsi, aki magyarnótákkal készült” – nyilatkozta Schiwert Takács László, a műsor főszerkesztője a csatorna sajtótájékoztatóján.


A szervezők a válogatások során körülbelül 200 embert hívtak vissza a második körbe. Ekkor már profi stúdióban, adáskörülmények között kerültek kiválasztásra azok, akik aztán a ősszel induló műsorban egy egész ország előtt kibontakoztathatják a tehetségüket. Felkészülésüket elismert szakemberek segítik: Náray Tamás divattervező, Böhm György rendező, Pocsai Krisztina és Tisza Bea énektanárok, valamint Papp Tímea koreográfus.







A zsűri


A szereplők már próbálnak, a zenészek hangolnak, az artisták bemelegítenek, a zsűri pedig egy nagyszabású fotózás keretének szünetében koccintott a közös munka örömére. Mindannyian ismerik egymást, Náray Tamás és Falusi Mariann ismeretsége több, mint két évtizedre nyúlik vissza, ahogy Fábry és Mariann sem most találkoztak először. A divattervező dolgozott együtt Keleti Andreával a Szombati Esti Láz kapcsán. Négy teljesen más területről érkeztek, ám a Csillag Születik kapcsán közös a céljuk: teret adni az igazán tehetséges embereknek, majd közülük a közönség segítségével kiválasztani a győztest, akinek az élete gyökeres fordulatot vehet, hiszen egy éven át havi egymillió forintos támogatással valóra válthatja álmait.






 


 


 


 


 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top