Sztárok

Hogyan fiatalodott meg Brad Pitt?

Csaknem Oscar-díjat hozott Brad Pitt számára Benjamin Button szerepe, pedig az alakításban nagy része volt a számítógépes csapatnak is.

Nincs más művészeti ág, ahol alkotó ember és technika ilyen közel és egymásra utaltan működnének, mint a film. A Digital Domain cég szakemberei tudják ezt: ők vették át annak a három Oscar-díjnak az egyikét, amit a Benjamin Button különös élete című film lenyűgöző látványvilága kiérdemelt. A történet egy olyan emberről szól, aki öregen születik, visszafelé jár vele az idő, és csecsemő formájú aggastyánként hal meg.

 

Benjamin Buttont Brad Pitt kelti életre: az őszülő vénembert és a kamaszt is ő játssza, hála a cég elképesztő technikai megoldásainak: a film 52 percében, több mint 325 snitten a főszereplő feje és arca teljesen komputer generálta digitális kép, amelyet egy – a jelenetbe illő korú – élő színész testére illesztettek. A digitális képnek azonban nem egyszerűen a modellje volt Brad Pitt: ő külön, egy számítógépes laborban játszotta el ezeket a jeleneteket: ezt rögzítették és vitték winchesterre a szakemberek. – Színész nélkül mi tehetetlenek vagyunk – nyilatkozta a friss Oscar-díjas Eric Barba, a film vezető trükkmestere. – Sokat dolgoztunk, nem volt könnyű munka, de a lényeg még mindig a színész a moziban: nélküle semmit sem érünk. Ennek a díjnak a fele Brad Pittet illeti.

 

Brad Pittnek két dublőre is volt a filmben. Egyikük az idős Benjaminhoz adta a testét, melyre számítógépek varázsolták rá Pitt arcmozgását, a másikuk pedig egy kis növésű férfi, aki a film első fél órájában tolószékben látható.

Brad smink nélkül forgatta le a „megfiatalodott” jeleneteit,  egy trükk segítségével kismították a ráncait, és 20 évessé varázsolták. Ugyanígy kapott Cate Blanchett is hamvas bőrt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top