Sztárok

Sikeres sztárok, megromlott szülői kapcsolattal

Talán nem is lehetnének ilyen sikeresek a munkájukban, ha magánéletükben nem éltek volna meg ekkora fájdalmakat. A szakemberek úgy vélik, a művészek, műsorvezetők, zenészek, színészek a múlt fájdalmából merítkeznek. És ők egészen biztosan arra törekednek majd, hogy a lehető legjobb szülők legyenek. Olyan hírességek életét figyeltük meg, akiknek nem éppen felhőtlen a kapcsolatuk a szüleikkel.

Feldolgozhatatlan fájdalom
Gallusz Niki, akivel mostanában saját önálló Madonna-estjén is találkozhatunk, elárulta, hogy gyerekkori események miatt felnőttként pánikbeteg lett. Nikit az édesapja eltaszította magától, de a mamával sem volt felhőtlen a kapcsolata. „A szüleimmel Ausztráliában éltünk, egy nap azonban minden megváltozott. Anyukámmal hazaköltöztünk Magyarországra, és többé nem láttam az apámat” – mesélte Niki Szily Nórának egy interjúban.

Fotó: Sanoma Archív/Hortolányi Anikó
Gallusz Niki édesanyjával, gyerekként
Fotó: Sanoma Archív / Hortolányi Anikó

Hosszú évek teltek el, míg a papa újra felkereste a lányát. „Megkeresett, de addigra elhidegültünk egymástól. Húszéves voltam, de nem értettem meg, hogy ha apám az édesanyámra haragudott, miért felejtett el engem is…” Niki hálás édesanyjának és nevelőapjának, hogy felnevelték, de a köztük lévő kapcsolat sem volt soha felhőtlen.

Fotó: Sanoma Archív/Gálos Samu Mihály
Fotó: Sanoma Archív / Gálos Samu Mihály


Túllépett a haragon és megbocsátott

A Csillag születik énekese, Brasch Bence kisgyerek volt, amikor az édesapja kilépett az életéből. „Édesapám elhagyott minket, alig van emlékem róla. Néha elvitt ugyan húsvétkor locsolkodni, karácsonykor pedig hozott ajándékot, de sohasem alakult ki köztünk igazi apa-fiú viszony. Az, hogy nem haragszom rá és nincsenek bennem rossz érzések iránta, az édesanyámnak köszönhető, egyszer sem mondott rosszat apámra. Amúgy is úgy nevelt egész életemben, hogy soha ne lássak, ne érezzek semmiben hiányt.”

Fotó: Sanoma Archív/Ványi Ákos
Bence és édesanyja
Fotó: Sanoma Archív/Ványi Ákos


A megtört édesapa húsz év után kért bocsánatot

Fekete Dávid nyolc év után, a Megasztár alatt találkozott először édesapjával. Ezer gondolat kavargott mindkettejük fejében, amikor megpillantották egymást. Dávid kétéves volt, amikor apja elhagyta őt, és az elmúlt húsz évben – a Megasztárig – mindösszesen négyszer látta apját. Apa és fia hosszú percekig álltak egymással szemben, nem nagyon tudtak mit mondani, nem jöttek a szavak, hisz mondhatni nem is ismerték egymást.

Dávid és barátnője, Laura
Dávid és barátnője, Laura
Fotó: Sanoma Archív / Tóth Beáta

Aztán átszakadt a gát, Zoltán, az apa könnyekkel küszködve, percekig csak ölelte, szorította magához rég nem látott fiát. „Tudom, hogy nyolc éve nem láttál, de szeretném, ha elhinnéd: mindig szerettelek” – suttogta a férfi elcsukló hangon Dávid fülébe. A tehetséges énekes azóta nem nagyon beszél édesapjával való kapcsolatáról, de úgy tudjuk, feleségét, Laurát bemutatta neki, és a papa nagyon kedves, odaadó teremtésnek tartja a menyét.

Nem beszél vele, de támogatja apját
Liptai Claudia a Naplóban mesélt arról először, hogy édesapja többször részegen jött haza, bezárta őt és édesanyját a lakásba, valóságos lelki terror alatt élt fiatalkorában. Amikor édesanyja végre elég bátor lett és kilépett ebből a házasságból, anya és lánya nyugodtan élhettek. Claudia pedig szépen lassan befutott, elismert műsorvezető lett, aki mindig számíthatott a mamájára. Ő volt mellette, amikor megismerte Gesztesi Károlyt és a férfi megkérte a kezét, a mama szorította lánya kezét a szülőszobában, amikor életet adott a kis Pankának, de ő volt mellette a nehéz percekben is, amikor Claudia elvált a férjétől, és amikor elveszítette szerelmét, Daróczi Dávidot. Minden rossz és jó pillanatban egy emberre számíthatott Claudia: a mamájára.

Fotó: Sanoma Archív/Szabó Lilla
Fotó: Sanoma Archív / Szabó Lilla

De egy betegség következtében néhány hete elveszítette a legfőbb támaszát. Talán vigaszt nyújtott volna Clau fájdalmára édesapja, ha a múlt sebei nem lennének olyan mélyek… Korábbi nyilatkozatai miatt mindenki azt hitte, Claudia végleg kizárta apját az életéből. Pedig nem így van. Liptai István azt mondja, lánya ma is rendszeresen támogatja őt anyagilag. Sokan élnek hasonló szomorú emlékekkel a szívükben, mint Liptai Claudia. Nehéz elfelejteni a hangos veszekedéseket, az alkoholos leheletű részeges szülőt, a lelki terrort. Azt nem tudni, milyen lelki kapcsolat van most apa és lánya között. De nemes lélekre utal, hogy Claudia, felülkerekedve a múltban elszenvedett sérelmein, kötelességének érzi ma is támogatni édesapját…

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top