Sztárok

Nagy magyar celeb nyaralókörkép

Ha valakinek kedve van celebekre vadászni nyáron, annak mindenképpen segítség a következő cikkünk: a nagy magyar celeb nyaralókörképünk.

Ördög Nóra: „Tihany a legromantikusabb”
Nagy magyar celeb nyaralókörképHa úgy alakul a program, hogy van néhány szabadnapjuk, Ördög Nóri és férje, Nánási Pál összecsomagolnak, Pityu kutyát beteszik a hátsó ülésre, és irány a Balaton. Méghozzá Tihany. A házaspár beleszeretett a tóparti városkába, a macskaköves, kanyargós sétálóutcával, s a kis panzióval, ami épp a hegy tetején található. „Amikor Tihanyba megyünk, mindig ott szállunk meg – meséli Nóri. – Van mellette egy kis patinás cukrászda, ahol a világon a legjobb virslis croissant készítik, olyankor nem számítanak a kalóriák, ezt a reggelit ki nem hagynám. Különösen azért nem, mert szükség van az energiára, ugyanis biciklit is viszünk, és nagy túrákat teszünk a Balaton partján. A múltkor a kutyusunkat is úgy kifárasztottuk, hogy két napig izomláza volt a sok futástól.” Nóriék, ha kedvük tartja, komppal átmennek a déli partra, és meglátogatják a borospincéket is, s ha közben megéheznek, Szántódon esznek egy jó lángost. Nóri úgy érzi, ezek a tihanyi kirándulások leginkább a férjéről és róla szólnak. Hiszen kevés romantikusabb hely van az országban.

Nagy magyar celeb nyaralókörképRékasi Károly: „Állatgondozónak állok”
A Barátok közt színésze idén nyáron két helyet is célba vesz Magyarországon. Egyrészt Zalakarosra utazik az egész család, egy spa-wellness hotelbe, másrészt lesz fiús nyaralás is: Zsebi és Kari július közepén egy hétre gyakorlatilag beköltöznek a nyíregyházi vadasparkba. „Zsebi úgynevezett állatkerti táborba megy, s azokra a napokra én is oda utazom – meséli Kari. – S hogy ne unatkozzak, amíg a fiam az állatokról tanul, munkát vállalok a vadasparkban. Már egyeztettük, hogy én is az állatok körül fogok dolgozni: etetek, terepet rendezek, gondozom az állatokat, amire csak szükség van. Szívesen csinálom, mert szerintem a nyíregyházi vadaspark lenyűgöző hely, és a kisfiam is szeret ott lenni.” A színész úgy véli, nem kell ahhoz külföldre utazni, hogy az ember maradéktalanul kikapcsolhasson.

Nagy magyar celeb nyaralókörképGombos Edina: „Nyolc éve kalauzolom a férjemet az országban”
Noha az Aktív műsorvezetőjének férje, a kubai származású Alberto már nyolc éve Magyarországon él, Edina úgy érzi, azt a sok szépséget, ami itt fellelhető, még mindig nem tudta neki megmutatni. Azonban van egy hely, ahová a kirándulásaik során mindig visszatérnek, ez pedig a Káli-medence. „Gyulakeszi alig nyolc kilométerre van a Balatontól, így amikor csak kedvünk tartja, elmehetünk pancsolni. De számomra mégsem a tó ott a fő érték, hanem a hangulat. A hagyományőrző, nádtetős házacskák, a község étterme, ahol mindig házias ízekkel várnak bennünket, noha bejutni nehéz, mert gyakori a telt ház. Imádjuk a helyi lovardát is, ahol kislányunk, Miranda átszellemült arccal simogatja a pacikat. Ahhoz persze még túl kicsi, hogy ő is felüljön, de minden remény megvan arra, hogy a jövőben megszereti ezt a szép sportot” – mondja Edina.

Pécsi Ildikó: „Látni kell, milyen, amikor a mag kikel”
Nagy magyar celeb nyaralókörképPécsi Ildikó színművésznő a falusi turizmus mellett tette le a voksát. Úgy látja, még csak nem is kell ahhoz drága, felkapott üdülőhelyre menni, hogy az ember életre szóló élményekkel gazdagodjon. Különösen fővárosban élő, kisgyermekes családoknak ajánlja a vidéki falvakat, vagy éppen biofarmokat, ahol a kicsik megismerhetnek egy egészen másféle életet. „A lelki fejlődéshez elengedhetetlenül fontos a kapcsolat a természettel – mondja a színésznő. – Ha már falusi turizmusról beszélek, az első, ami eszembe jut, a szülőfalum, Görbeháza, mai napig boldogsággal tölt el, ha rá gondolok. Annak idején, ha egy héten egyszer elhúzott a házunk előtt egy busz, csodájára jártak a helyiek, no persze, ehhez képest ma már világváros ez a kis falucska is! De azt kell mondjam, megismerni, milyen, amikor a nap lemegy a vidéki táj felett, megtapasztalni, milyen, amikor nem a piacon vesszük a cseresznyét, hanem magunk szedjük, ahogyan a tojást is mi halásszuk ki a tyúkok alól… Ezek a dolgok örömteli és fontos tapasztalások lehetnek egy városi gyereknek, de még felnőttnek is” – véli Pécsi Ildikó.

Nagy magyar celeb nyaralókörképGönczi Gábor: „Nekünk is van egy Toscanánk!”
A Fókusz műsorvezetője a munkája során bejárta már a fél világot, ám a közeli Villányba csak tavaly jutott el, egy fesztivál keretei között, ahol zenekarával, a Smile-lal lépett fel. A gyönyörű tájat látva, és a helyiek vendégszeretetét élvezve fogalmazódott meg benne a gondolat, hogy ez a magyar Toscana. „Az óta már háromszor jártam ott, elvittem a feleségemet, a szüleimet és a barátaimat is – meséli a Fókusz műsorvezetője. – Amit nem lehet kihagyni, ha arra jár az ember, az a Maul család borászata. Apa és fia együtt fogadják, szolgálják ki a vendégeket a háznál, betérünk hozzájuk, és öt percen belül mi is családtagnak érezzük magunkat. Ráadásul a villányi borok nagyon finomak, érdemes őket óvatosan végigkóstolni.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top