Sztárok

Megvan, mikor szül Kate Middleton

Az angol történészek megdolgoztak a pénzükért és kiszámolták, vajon mikor születik gyereke Kate-nek és Vilmosnak. Már a pontos dátumot is tudni vélik.

Megvan, mikor szül Kate MiddletonAz elmúlt száz év adatait vizsgálva azt kutatták, hogy általában mennyi idő telik el a házasságkötés és az első gyermekáldás között a királyi családban.

Mivel az átlag 851 napra jött ki, most megjósolták, hogy Kate szülése 2013. augusztus 27-én esedékes. „Már a nyilvánosság előtt is beszéltek arról, hogy szeretnének belevágni a családalapításba, úgyhogy mindenki vésse be a naptárba ezt a dátumot” – mondta a számítást végző Genes Reunited nevű oldal történésze.

A gyerek nevéről is van már elképzelésük, szerintük ha fiú születik, akkor a Charles, George, Henry, James vagy Michael névre esélyes, ha kislány, akkor a Carole, az Elizabeth, a Mary, a Philippa vagy a Victoria jöhet szóba. Mi azért a Dianát sem vetnénk el.

Mit mondanak a csillagok?

Azért nem értük be ennyivel, és megkérdeztük asztrológusunk, R. Kövér Balázs véleményét a történészek jóslatáról.

Megvan, mikor szül Kate MiddletonHogy mit szólok mindehhez? Éljen! Gratulálok! Nem is annyira a királyi család szempontjából, mint amennyire az asztrológia szempontjából tartom örvendetesnek a történészek felfedezését. Az asztrológia eredetmítosza szerint ugyanis az egész csillagjóslás azzal kezdődött, amikor az ősi folyami kultúrák hajnalán a bölcsek megfigyelték, hogy milyen összefüggés van a csillagok járása, és az életet adó folyó áradása között. Ha az Esthajnal Csillag, a Vénusz az ég egy bizonyos pontjára ért, kiáradt a folyó. Így történt ez évről évre, tehát a bölcsek feljegyezték, hogy ha a Vénusz egy ponton megjelenik, kezdődik az áradás.

Azután megfigyelték, hogy a háborúk, az éhínségek, a jó termés, vagy épp a királyi utód megszületése is egy-egy csillagállásnak köszönhető. Ezekből a megfigyelésekből született meg a hagyomány szerint az elmúlt évezredek alatt az asztrológia. Tehát egyfelől gratulálok a történészeknek, akik elindultak egy több ezer éves úton, és talán egyszer csak felfedezik maguknak az asztrológiát is.

Természetesen ahhoz, hogy egy asztrológus a gyermekáldásról igazán pontos előrejelzést adhasson ismernie kell az anya születésének pontos óra percét. Ennek az adatnak a hiányában csak találgatni tud az asztrológus, ami talán nem is olyan nagy baj, hiszen az asztrológusi etika közszereplők esetében is csak annyi információ nyilvánosságra hozását engedi, amennyit a bulvárlapokból egyébként is megtudunk majd.

Kate Middleton születésnapjának és esküvőjének képletét megvizsgálva igen valószínűnek tűnik, hogy a trónörökös és felesége tartani fogja magát a „papírformához”. A csillagok is 2013-ra valószínűsítik a gyermekáldást Vilmos és Kate számára. Az esemény hatóköre esetünkben plusz-mínusz egy év, ami azt jelzi, hogy még 2014-ben is esélyes a gyermekáldás a hercegi párnál, és akár már az idén is bejelenthetik az örömhírt: Kate gyermeket vár.

R. Kövér Balázs, a Nők Lapja Café asztrológusa

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top