Sztárok

A 16 éves lány, aki beteg bátyjának énekelt az X-Faktorban

A testvére boldogságáért és egészségéért nevezett be Pál Loretta az X-Faktorba. A 16 éves lány kilenc évvel idősebb bátyja egy nap szerencsétlenül lépett, elesett, beverte a fejét, azóta pedig mozogni és beszélni sem tud. Loretta és családja mégis bizakodik, van remény Máriónak egy jobb életre.

A 16 éves lány, aki beteg bátyjának énekelt az X-FaktorbanSok pénz kellene a külföldi gyógyításra

Kevés olyan megindító pillanata volt eddig az X-Faktornak, amikor mentor, műsorvezető, énekes, közönség együtt sírt egy produkción. Pál Loretta, az X-Faktor második válogatóján Zorán Kell egy ország című dalát énekelte agysérült testvére kedvéért. „Márió négy évvel ezelőtt egy vasárnap reggel rosszul lépett a konyhában, elesett, és beütötte a fejét a csempébe. Sokáig kórházban volt, de már jó ideje a szüleim ápolják idehaza. Azért jelentkeztem az X-Faktorba, hogy a gyógyításához szükséges pénzt megnyerjem. Azt mondták az orvosok, több millió forintból külföldön gyógyíttatni lehetne, így, mivel fiatal szervezet, lenne remény az állapotának javulására. A szüleim azonban, mivel egész nap róla gondoskodnak, nem tudnak dolgozni, így mi nem tudunk ekkora összeget összespórolni” – vallotta be Loretta.

Mosollyal választották ki a dalt

 

A jászárokszállási kislány egyedül határozott úgy, hogy benevez a műsorba, szülei nem befolyásolták, hogy jelentkezzen. Bár nehéz körülmények között élnek, ahogy Margó, Loretta édesanyja fogalmaz: „nem panaszkodnak, nem sírnak”. A házban a nehézségek ellenére gyakori a nevetés, az éneklés, a zeneszó. Loretta gyönyörűen gitározik: kiváló eredménnyel végzett gitárszakon a zeneiskolában. Márióval az egész család foglalkozik: Loretta mellett két nagyobb testvére és két szülője is lesi minden rezdülését. Margó speciális módszert fejlesztett ki arra, hogy megértesse magát a 25 éves fiatalember. A család sorolja az ábécét, és Márió lábemeléssel jelzi, melyik betűnél kell megállni, hogy aztán a betűkből szavak, szavakból mondandók álljanak össze. Márió sokat fejlődött az otthoni környezetben, hiszen lélegeztetőgéppel vitték haza a kórházból, most pedig olykor megemeli egyedül a fenekét, ki tud mondani egyes betűket. „Gyakran énekelek a testvéremnek, szoktam neki gitározni. A válogatóra vitt dalt is ő választotta. Több dalt is elénekeltem neki, és mosollyal jelezte, melyik tetszett neki a legjobban” – meséli a fiatal lány.

Janicsák Vecával énekelne

Loretta nemcsak Ördög Nórát, hanem a nézőket, sőt Keresztes Ildikót is könnyekig hatotta, de a többi mentor sem maradt közömbös a produkció iránt. Nem beszélve természetesen a családjáról. Édesanyjának különösen nehéz volt a válogató napja: két hely között kellett ingázni két gyermeke miatt. Márió ugyanis egy két hónapos rehabilitáción vett részt, Loretta pedig az X-Faktor színpadán szerette volna bizonyítani tehetségét. Sikerült neki, hiszen a következő fordulóba, a táborba, vagyis a legjobb 150 versenyző közé jutott. „Nagyon szeretném megnyerni az X-Faktort, és nagy öröm lenne, ha duettet énekelhetnék valamikor Takács Nikolasszal vagy Janicsák Vecával. Tudom, hogy mind a kettő öröm lenne a testvéremnek is” – zárja le Loretta.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top