Sztárok

Újabb eljegyzés a királyi családban

Míg Luxemburgban vége a királyi esküvői láznak, addig Svédországban ma kezdődik az őrület. A svéd királyi udvar ugyanis bejelentette, hogy az uralkodó legkisebb lánya férjhez megy.

Az eljegyzési képeket, Diana hercegnő kedvenc fotósa készítette
Az eljegyzési képeket Diana hercegnő
kedvenc fotósa készítette

XVI. Károly Gusztáv király legkisebb lányát, a gyönyörű Madeleine hercegnőt eljegyezte barátja. A hercegnő volt már menyasszony, egy ügyvéd kérte meg a kezét két évvel ezelőtt, de a fiatalember megijedt a rá váró protokolláris kötelezettségektől és visszalépett. Madeleine ezután New Yorkba költözött, Svédországban csak a legnagyobb családi és állami eseményeken jelent meg, például a nővére, Viktória trónörökösnő esküvőjén, vagy a Nobel-díj-átadásokon.

 Aggódik lánya miatt a monacói hercegnő


Közben New Yorkban képviselte hazáját, illetve egy bankban és az ENSZ-nél is dolgozott. Egyszer csak egyre több kép jelent meg róla és egy nála idősebb férfiről. Christopher O’Neill 37 éves, dúsgazdag bankár, sármos, művelt, rendkívül udvarias – tudósítottak a svéd lapok a szerelmes hercegnő párjáról.

Ilyen volt a luxemburgi trónörökös esküvője

A múlt hónapban Károly Gusztáv király és Szilvia királyné az Egyesült Államokba utazott hivatalos útra, és különösen boldognak látszottak, ám akkor még titkolták, hogy lányukra rátalált a szerelem. Ekkor kérte meg a hercegnő kezét Christopher a királytól. Az uralkodó a svéd alkotmány szerint ezt követően tájékoztatta a miniszterelnököt, a kormányt, a miniszterek pedig áldásukat adták a frigyre.

Egyelőre nem tudni, mikor tartják az esküvőt, valószínűleg jövő nyáron. Annyi azonban biztos, hogy Christopherből az esküvő napján herceg lesz, hiszen Viktória hercegnő férjéből is herceget kreált az uralkodó a házasságkötésükkor.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top