Sztárok

Bemutatjuk az RTL Klub új műsorát

November 5-én az 1 perc és nyersz! helyén indul az RTL Klub új vetélkedője, a Sebestyén Balázs vezette A kód. A műsor főszerkesztője, Nyári Gábor avatott be minket a vetélkedő titkaiba.

Bemutatjuk RTL Klub új műsorátEz a negyedik vetélkedő, amit Balázs vezet. A Pókerarc, a Széf, és az 1 perc és nyersz! is hozzá köthető.

Nem könnyű új színt vinni a kvízműsorok és vetélkedők egyre szélesebb táborába, de úgy tűnik, az RTL Klub ismét talált egy izgalmas formátumot. Az új show ugyanis sikerrel társítja a vetélkedők és a kvízjátékok hagyományait, és belevisz valami olyan újdonságot is, amit eddig egyetlen hasonló tévéműsorban sem láthattunk. A kódban ugyanis a játékosok műveltsége mellett alaposan próbára teszik az emberek rövid távú memóriáját is.

Bemutatjuk RTL Klub új műsorát

 

Új utakon

A legtöbb hagyományos kvízjátékban különböző kérdésekre várunk választ, és többnyire négy lehetőség közül lehet választani. A nyeremények értéke kérdésről kérdésre emelkedik, és ha a játékos ügyes, előbb-utóbb a főnyereménynél találja magát, és ha ezt a lépést is sikerrel veszi, akkor nagy az öröm, és a játék véget is ért. De nem ám A kódban! Az új vetélkedőnél ugyanis itt kezdődik a legizgalmasabb rész. A két játékos egy piramisszerűen felépített arénában bolyong, és miután rátalálnak a jackpotra (vagy csak úgy döntenek, hogy megtartják az addig összegyűjtött készpénzt és kiszállnak), még ki is kell találniuk onnan. Azonban nemcsak az útvonalat kell megjegyezniük, hanem a korábbi kérdésekre adott válaszaikat is, sőt azon a mezőn, ahol hibáztak, az összes válaszlehetőséget is, ami higgyük el, egyáltalán nem könnyű feladat. A korábbi vetélkedőkkel ellentétben ugyanis itt csak az vihet pénzt haza, aki a memóriája segítségével kijut az arénából.

Bemutatjuk RTL Klub új műsorát

 

Pénz, pénz, pénz

Vajon mennyit lehet nyerni az új játékban? Az első mező még csak ötvenezret ér, ám ha a játékosok ügyesen lépkednek, és még a jackpotot is zsebre teszik, Nyári Gábor, a műsor főszerkesztője szerint akár nyolcmillió forintot is hazavihetnek. Persze ehhez a jackpot felfedezésén kívül az is kell, hogy minél ritkábban hibázzanak a válaszadásban, ne fussanak zsákutcába a piramisban, és a végén is jól használják a memóriájukat. A feladat nehéznek tűnhet, de a játékosok többségének sikerült pénznyereménnyel távoznia.

Balázs és az új kihívás

Bemutatjuk RTL Klub új műsorát Így látja magát Máté Kriszta! – „Nem vagyok egy zord nő!”

A kód az 1 perc és nyersz!-hez vagy A széfhez hasonlóan szintén naponta jelentkező játék, ami év végéig garantáltan műsoron marad, ám siker esetén jövőre is visszatérhet. Bár a játékvezető, Sebestyén Balázs már nagy rutint szerzett a hasonló jellegű műsorok vezetésében, A kód még neki is nagy kihívást jelentett. „Ez egy rendkívül feszült és gyors műsor, ahol a játékosoknak gyakran nagyon gyors döntéseket kell meghozniuk, de azért így is bőven jut majd idő a szokásos Balázs-féle viccelődésekre” – avatott be minket a főszerkesztője.

A magyar változat munkatársai

Az RTL Klub nemcsak szolgalelkűen másolta az angol eredetit, hanem egy jelentős változtatást is végrehajtott. Mivel Balázzsal nagyon jól működik az interakció a játékosokkal, kicsit életidegennek tűnt, hogy az eredetihez hasonlóan egy erkélyen állva, mikrofonnal és monitorokról irányítsa a párosokat, hiszen így pont az a közvetlenség veszett volna el, amiért a nézők annyira kedvelik a műsorvezetőt. Az RTL Klub teljesen átépítette az eredeti arénát, ami most az angol műsor bokszai helyett inkább egy társasjáték mezőire hasonlít.

Bemutatjuk RTL Klub új műsorát

 

A nagy csavar

Ha az eddig felsorolt elemek nem lennének elegendők, a készítők még egy végső, nagy csavarral is fokozzák az izgalmakat. Az utolsó lépés előtt egy sorshúzással kettéválasztják a játékospárost, és csak az egyikük mehet vissza a memóriájára támaszkodva a korábban megtett útvonalon. Közben pedig a másik delikvens egy ördögi ajánlatot kap Balázstól, ami könnyen eldöntheti a pénznyeremény sorsát. Ennél többet azonban vétek lenne elárulni, hiszen akkor hol maradna a játék izgalma?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top