Sztárok

Így élt az X-Faktor előtt a Bestiák egykori énekesnője

Somorjai Ilona a 90-es évek egyik legsikeresebb magyar bandájának volt a tagja. A Bestiákkal sorra adta a koncerteket, de ahogyan a holdjáró cipők és a műszálas topok, úgy az akkori együttesek is szépen lassan eltűntek az életünkből. Az egykori sikercsapat énekesnője most az X-Faktorban bizonyította, hogy torkában gyémánt van, a személyiségében pedig alázat.
A(z) “Melyik bandát szeretted?” című szavazás véget ért!
A szavazók többségének véleménye szerint:
Bestiák

– Meddig hezitált, hogy megpróbálkozzon egy ilyenfajta énekversennyel? Mi volt eddig a visszatartó erő?

– Voltak, akik biztattak, és voltak, akik nagyon óvtak. Egy énekesnőnek, akinek az éneklés a hivatása, sok szempontot figyelembe kell vennie. Nekem pedig mérlegelnem kellett, hogy az X-Faktor számomra milyen változásokat hozhat. Végül annyi pozitív visszajelzést és biztatást kaptam az évek során, hogy úgy gondoltam, megpróbálom, lesz, ami lesz. Nagyon hiszek az égi jelekben és kaptam azokból bőven.

Így élt az X-Faktor előtt a Bestiák egykori énekesnője– Egy egyszer már csúcson lévő énekesnőnek félre kell tennie a büszkeségét, ha jelentkezik?

– Sokan gondolhatnák azt, hogy így volt, de én alapvetően egy elég alázatos ember vagyok. Sőt azt hiszem, én néha már kicsit túl alázatos és együtt érző vagyok inkább. Persze ezt nem bánom! Éppen ezért volt bennem izgalom, de az inkább a felém irányuló elvárások miatt elsősorban.

– Az elmúlt években mi hiányzott a legjobban a régi életéből?

– Szerencsésnek mondhatom magam, mert a zene a Bestiák trió előtt és a megszűnése után is az életem része volt és az is marad, bármi történjék is. Mindig is azt csinálhattam, amit szeretek és hagytam időt magamnak a fejlődésre. Ugyanakkor jó érzés, amikor az embert még többen szeretik és elismerik. Talán az önálló fellépések hiányoztak kicsit. Hiszen bár tettem a dolgom, énekeltem eddig is, elismerést is kaptam, de nyilván kisebb fókuszban voltam.

– A táborba már sikeresen továbbjutott, de ha a döntőig menetel, melyik mentorral dolgozna szívesen együtt?

– Nehéz kiemelni bárkit is, hiszen örülnék, ha odáig eljutnék. Talán Geszti Pétert mondanám. Úgy gondolom, a közös munka, a dalválasztások terén is egy hullámhosszon lennénk.

Így élt az X-Faktor előtt a Bestiák egykori énekesnője
Így élt az X-Faktor előtt a Bestiák egykori énekesnője

– Mint tapasztalt énekesnő, hogyan viseli az ifjú Tóth Gabi kritikáját?

– Természetesen ugyanúgy, mint bárki másét, hiszen ő egy nagyon jó énekesnő. Gyakorlatilag a szemem előtt vált igazi művésznővé. Hozzá képest én későn érő típus vagyok. Alapvetően olyan emberként élem az életem, aki örül a tanácsoknak, bármilyen jellegű is legyen az. Igyekszem megfogadni.

– Hogyan szeretné látni magát hat hónap múlva?

– Bízom benne, hogy az X-Faktor meghozhatja számomra az igazi pozitív áttörést.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top