Sztárok

Danics Dóra: “Az a legnagyobb ajándék, hogy felálltam a padlóról”

A 2013-as X-Faktor győztesével a finálé utáni pillanatokban beszélgettem az elmúlt hónapok örömeiről, megpróbáltatásairól, közben pedig az is kiderült, hogy mi lesz a győztes címmel együtt megnyert díjak sorsa.

„Már tudom, milyen érzés győzni, de mégsem tudom megfogalmazni”

Danics Dóra jött, látott, és mindent vitt – nem mellesleg pedig történelmet írt, ugyanis ő lett a hazai X-Faktor történetének első női győztese. A huszonhét éves lány vasárnap éjszaka könnybe lábadt szemekkel és remegő lábakkal lépett ki a stúdió ajtaján. A tekintetéből tisztán látszott: még hosszú percekkel a végső döntés után sem képes (vagy inkább nem meri) elhinni, hogy beteljesült a vágya. „Borzasztóan érdekes, hogy most már tudom, milyen érzés győzni, de mégsem tudom megfogalmazni. Határtalan boldogság – azt hiszem, ez a legjobb kifejezés. Tudod, ez egy olyan pillanat volt, amelyet eddig Magyarországon összesen négy ember tapasztalt meg: a három korábbi nyertes és én” – mesélte Dóri, aki hol engem, hol pedig a kordonnál várakozókat fürkészte, bízva abban, hogy a tömegben végre kiszúrja az édesanyját, Bach Szilviát. Az anya-lánya találkozót izgatottan váró, immár győztes lány azt is elárulta, hogy mi jelenti számára jelenleg az egyik legnagyobb boldogságot. „Tavaly a mentorházból való kiesésem után minden összejött nekem. A családi, munkahelyi és párkapcsolati problémáim közepette olyan mélyre süllyedtem és annyira lent voltam, hogy onnan nagyon nehéz volt felállni. Azt érzem, hogy számomra a legnagyobb ajándék, hogy felálltam a padlóról, és azt mondtam: »kijövök innen akkor is!«” – magyarázta, majd gyorsan hozzátette: bár az elejétől fogva bízott benne, egészen az utolsó pillanatig nem gondolta, hogy megnyerheti a versenyt.

„Mit keresek én itt? És egyáltalán: ki vagyok én?”

Azt meg főleg nem, hogy mindezt csont nélkül sikerül majd véghezvinnie. „Nagyon érzékeny ember vagyok, épp ezért biztosra veszem, hogy egy esetleges párbaj után összetörtem volna” – gondolkodott el. S bár többé-kevésbé elégedett volt a műsor alatt nyújtott teljesítményével, ennek ellenére mégis úgy véli: igazán akkor lettek jók a produkciói, amikor eltűnt róla az örökös megfelelési kényszer. „Volt olyan adás, amikor a LED-fal előtt állva olyan gondolatok cikáztak a fejemben, hogy mit keresek én itt, és egyáltalán: ki vagyok én. Féltem, hogy nem tudok megfelelni. Aztán egyik pillanatról a másikra elengedtem ezt az egészet, és onnantól kezdve érzem azt, hogy jó úton vagyok” – mosolygott Dóri. Átnézett a vállam felett, a következő pillanatban pedig egy egymást szorosan ölelő szorító anya és lánya képe tárult elém. Aztán a győztes visszatért hozzám, nekem pedig már csak egyetlen kérdésem maradt: mi lesz a nyeremények sorsa? „Az autó most édesanyámhoz kerül, mert nekem még nincs meg a forgalmi vizsgám, de ha minden jól megy, akkor hamarosan én is beülök a volán mögé. A pénzzel még fogalmam sincs, hogy mit kezdek, de egy biztos: lakást szeretnék bérelni. Az utazást pedig elajándékozom valakinek…” – mondta.

Megnézem
Összes kép (1)

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top