Sztárok

A Dal: ma eldől, ki mehet az Eurovízióra

A magyar válogatóverseny fináléjába nyolc produkció jutott. Szombaton eldől, melyik dal és előadó képviseli Magyarországot az Eurovíziós Dalfesztiválon májusban Koppenhágában.

Az 59. Eurovíziós Dalfesztivál magyar versenyének végső szakaszába került 36 dalból három elődöntő és két középdöntő után alakult ki a nyolcas döntő mezőnye. Szombaton közülük választ ki előbb a zsűri négy dalt, végül a tévénézők sms-ben leadott szavazatai döntik el, ki lesz a győztes.

A Dal szombati adásában látható dalok közül négyet a zsűri juttatott a döntőbe. Így került maximális pontszámmal a fináléba a tavaly is döntős Kállay-Saunders András Running című dala, a tavalyelőtt testvéreivel együtt döntőzött Király Viktor előadásában a Running Out of Time, Bogitól a We All, illetve a Fool Moontól az It Can’t Be Over

A közönség szavazataival lett döntős a New Level Empire The Last One című dala, a Depresszió előadásában a Csak a zene, a Honeybeasttől – amelynek énekesnője Hernádi Judit lánya, Tarján Zsófia A legnagyobb hős, valamint Pál Dénestől a Brave New World.

Az 59. Eurovíziós Dalfesztiválon, amelyet május elején Koppenhágában rendeznek, 37 ország képviselője fog indulni, a magyar versenyző a május 6-ai első elődöntőben lép színpadra. Tizenhárom ország már megnevezte indulóját a fesztiválon: Albániát Hersi Matmuja, Örményországot Aram MP3, Ausztriát Conchita Wurst, Macedóniát Tijana Dapcevic, Finnországot a Softengine, Grúziát a The Shin & Mariko, Olaszországot Emma Marrone, Máltát a Firelight, Montenegrót Sergey Cetkovic, San Marinót Valentina Monetta, Svájcot a Sebalter, Hollandiát a The Common Linnets, Ukrajnát pedig Maria Jaremcsuk képviseli.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top