Sztárok

Ettől retteg Barabás Éva – fotók

Barabás Évi semmit sem bíz a véletlenre. Igyekszik tudatosan élni, odafigyel az egészségére, a látásával pedig több okból kifolyólag is kiemelten törődik.

Az egészség a legfontosabb, sportoljunk, étkezzünk egészségesen, és járjunk rendszeresen szűrővizsgálatokra – egy végtelenségig ismételt mondat, ami a legtöbb embernek a könyökén jön ki (nekem is egyébként), a tendencia azonban mégis azt mutatja, hogy sokan nem eszerint élik az életüket.

Ettől retteg Barabás Éva - fotók

Az RTL Klub műsorvezetője, Barabás Éva minden íratlan szabályt betart, már csak azért is, mert a szeme az egyik legfontosabb “munkaeszköze”. A műsorvezető emellett egy személyes okból kifolyólag is komoly figyelmet szentel a szeme világának, édesapja későn felismert cukorbetegsége ugyanis egy idő után sajnos nagyon súlyos látásromláshoz vezetett.

“Gyerekként vicces volt látni, ahogy a felnőttek hunyorognak, és nyújtogatják maguk előtt az újságot, hogy jobban lássák a betűket. Néhány éve aztán magamon is észrevettem, hogy már nem elég hosszú a karom, így valószínűleg szükségem lenne korrekcióra. Akkor hasított belém a végső felismerés, amikor egy kis túlzással a szomszédasszonyomnak köszönhetően mentettem meg az egyik kedvenc ruhámat egy csúnya mosási balesettől” – mesélte a műsorvezető, aki szomszédja szemüvegét kérte kölcsön, hogy jobban lássa a kezelési útmutatót. Ezek után mondja valaki, hogy nem létezik a világon jó szomszédi viszony.

Ha rossz a szemünk, két dolgot tehetünk: vagy elmegyünk egy rendes szakemberhez, aki orvosolja a problémát (például multifokális lencsével), vagy (akárcsak a lenti felvételen a hölgy) megkérünk valakit, hogy ugyan gyógyítson már meg minket a képernyőn keresztül. Utóbbi hatásosságát tekintve erős kétségeim vannak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top