Sztárok

Bálványdöntés: hűséget esküdött a világ leghíresebb agglegénye

George Clooney-t a Vészhelyzet sármos dokijaként ismertük meg, ekkor lett nagyon gyorsan Magyarországon is minden harmadik nő álomférfijává, egészen mostanáig pedig külön szexepilje volt, hogy megrögzött agglegényként élte sármosan hollywoodi hétköznapjait. Ezt a korszakot viszont hivatalosan is lezárta. Ugyanis szombaton este feleségül vette ügyvéd kedvesét. Afelől nincsen semmi kétségünk, hogy neki a pelenkázás és a gyereknevelés is jól áll.

“Soha többet házasság”

15 évesen még dohányföldeken dolgozott, majd sorozatokban szerepelt, és ki hinné, de többször is volt olyan nehéz anyagi helyzetben, hogy barátainál kellett meghúznia magát. Több film- és sorozatszerep után az igazi áttörést a Vészhelyzet hozta meg számára, melyben minden nő kedvence lett.

Ekkor már elvált férfi volt: 1987-től két évig élt Kelly Prestonnal, majd 1989-ben feleségül vette Talia Balsam színésznőt, akivel három év múlva el is váltak.

Házassága után megfogadta, hogy soha többé nem mondja ki a boldogító igen, Michelle Pfeiffer és Nicole Kidman viszont állítólag tízezer dollárban fogadott vele arra, hogy negyvenévesen újra házas lesz majd. A fogadást Clooney nyerte, ő viszont a pénz elfogadása helyett megnövelte a tétet és magabiztosan kijelentette, nyugodtan meghosszabbítható a megnevezett határidő akár ötvenéves koráig is. Ezt is csípőből hozta, idén 53 éves.

Megnézem
Összes kép (1)

Világsiker és nagy barátságok

Színésznők és modellek váltották egymást az oldalán, a megrögzött agglegényt adta ugyan meggyőzően, miközben folyamatosan járt valakivel, csak éppen időről időre más került erre a sok reflektorfénnyel járó posztra.

Bár a sikerek mellett kudarc is érte (Batman denevérgúnyája annyira nem állt jól neki, ezért a szerepéért Arany Málna-díjat kapott, ami a legrosszabbaknak jár), ez sem billentette ki abból, hogy a legelismertebb és legfoglalkoztatottabb színészek közé nőjön fel. A mozivásznon az Ocean’s Eleven-sorozat elvált mesterbűnözőjének figurájával nőtt össze, amiben együtt játszott Brad Pittel és Matt Damonnal. Mindkettőjükkel szoros, legendásan összetartó férfibarátságot ápolnak, persze már mindketten ott is vannak Velencében a hétvégi esküvő helyszínén.

Megnézem
Összes kép (1)

Alkalmi randiktól új szerelemig és szakításig

A kétezres évek eleje az Ocean’s eleven sikere és az alkalmi randik jegyében telt. A kiválasztottak persze szinte kivétel nélkül színésznők és modellek voltak, majd megismerkedett egy pincérnővel, akit meglepő módon az Oscar-díj átadójára is elvitt. Lett is belőle bulvárszenzáció, mivel ilyet nem nagyon tett senkivel korábban.

Igazán komoly kapcsolata viszont valamivel később, Elisabetta Canalis olasz színésznővel alakult ki Clooney-nak, rövid időre még Olaszországba is költözött, ahol vásárolt egy villát, és saját bevallása szerint kellemes, boldog és békésebb irányt vett az élete. 2011-ig tartott a szerelem. Állítólag bonyolult és személyes okok miatt lett vége.

A színész ekkor már túl volt az Ocean’s eleven folytatásain és egyre komolyabb, emberibb filmekben láttuk. Nagy kedvenceink, az Egek ura és az Égető bizonyíték mellett a Sziriána című filmen is, melynek forgatása során olyan súlyosan megsérült a gerince, hogy egy korábbi interjújában bevallotta, a kezelés és a fájdalmak során még az is megfordult a fejében, hogy feladja, és kiszáll a földi világból.

Az egek urában egy olyan fazont játszik, akit minden cinikussága ellenére megcsap a házasság szele. Aztán a másik pofont a valóság adja.
Az Egek urában egy olyan fazont játszik, akit minden cinikussága ellenére megcsap a házasság és a kötődés igénye. Aztán a másik pofont a valóság adja.

A fordulat: eljegyzés és esküvő

A hosszú és kanyargós magánélet, a látványos lubickolás az agglegényéletben és a házasságot kizáró fogadkozások, aztán az egyre komolyabb sikerek és munkák után tavaly ismerkedett meg a nővel, akit ma este mégis elvesz. Már a kapcsolatuk elején többen rebesgették, hogy itt valami másról van szó, de ezt sokáig egészséges kétkedéssel fogadtuk.

Az ötcsillagos Hotel Cipriani, ahol a szombati és vasárnapi vacsorát tartják (Fotó: Visual Itineraries)
Az ötcsillagos Hotel Cipriani, ahol a szombati és vasárnapi vacsorát tartják (Fotó: Visual Itineraries)

Amal Alamuddin azonban nemcsak azért bizonyult különlegesnek, mert Clooney korábbi barátnőivel ellentétben nem színésznő és nem is modell, hanem elismert és neves ügyvédnő. És még csak nem is azért, mert bejrúti származású, és szívügye az emberi jog. Hanem mert úgy hatott a Vészhelyzetben megismert fafejű agglegényre, hogy az eljegyzés után most javában zajlik ez egész hétvégés esküvői programsorozat.

FRISS: George Clooney szombaton este feleségül vette Amal Alamuddint.

Megnézem
Összes kép (1)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top