Sztárok

Gyermekeitől tanul Demcsák Zsuzsa

Demcsák Zsuzsa gyermekei nem mindennapi sportot űznek, amelyből édesanyjuk is rengetet tanul.

Nagy öröm érte a napokban a Mokka műsorvezetőjét, Demcsák Zsuzsát, kisfia ugyanis egymást követő három évben, így idén is sakkolimpiát nyert.Mindkét gyermekem sakkozik, az óvodában volt szakkör, ott kezdték. Hihetetlen sokat ad nekik ez a játék minden téren. Nemcsak a tanulásban tudják hasznosítani, de a fiam elmesélte, kosarazás közben is úgy látja a pályát, mint a sakktáblát, és több lépésben tud előre gondolkozni” – mesélte el a Nők Lapja Cafénak Zsuzsa, majd azt is hozzátette, ő is sokat profitál a gyerekek szenvedélyéből.

“Felnőtt fejjel, miattuk tanultam meg sakkozni, otthon ellenem szoktak játszani. A lányomnak még ellenfél vagyok, Benedek viszont már jobban játszik nálam, így tőle én tanulok” – mondta nevetve a TV2 műsorvezetője, aki annak ellenére, hogy nagyon büszke a gyermekeire, nem szeretne semmit rájuk erőltetni. “Van kifejezetten Sakkiskola, de nem oda írattam be őket. Nem szeretnék semmit túlzásba vinni, úgy vélem, addig csinálják ezt, amíg élvezik és szeretik” – árulta el nekünk a kétgyermekes édesanya.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top