Sztárok

Így reagáltak Angelina Jolie döntésére a sztárok

Angelina Jolie kedden egy újságcikkben beszélt arról, hogy mellei után, petefészkeit és petevezetékeit is eltávolíttatta. Az internetezők és sztárok azonnal reagáltak a hírre.

Angelina Jolie gyerekkorában vesztette el édesanyját, évtizedekkel később pedig nagynénjét daganatos megbetegedés miatt. A színésznő ezért határozott úgy két éve, hogy masztektómián esik át. Ám nemrég petefészkén az orvosok daganatot találtak, ezért azt is eltávolíttatta a színésznő, a műtétről pedig a New York Timesban írt egy nagyon megindító cikket. A reakciók természetesen nem maradtak el, szerencsére a negatív visszajelzések háttérbe szorultak az Angelina Jolie-t támogató bejegyzések mellett.

A sztárvilágban sokan kiállnak Angelina Jolie mellett. A színésznő, Melissa Fumero, akit a magyar közönség a Gossip Girl sorozatból ismerhet, Twitteren osztotta meg Jolie cikkét, amihez ezt írta: “Remélem, minden nőtársam elolvassa ezt a fontos és megrázó írást. A tudás hatalom.”

Larry Sullivan színész szintén a közösségi médián keresztül üzent: “Ezt minden férfinek el kell olvasnia, hiszen biztos van olyan nő a környezetében, akivel megoszthatja.”

Így reagáltak Angelina Jolie döntésére a sztárok

Kelly Osbourne pedig egy amerikai beszélgetős műsorban árulta el, az orvosok nála is megállapították, hogy hajlamos a daganatos megbetegedésre. “Tudom, hogy egy nap nekem is meg kell műttetnem magam, hiszen ha lesznek gyermekeim, akkor szeretném felnevelni őket és mellettük lenni. Hálás vagyok Angelinának, hogy felhívta a figyelmet erre, így talán több nő megy el kivizsgáltatni magát”mondta Kelly Osbourne, akinek édesanyja szintén eltávolíttatta melleit, miután kimutatták szervezetében a halálos kórra hajlamosító gént.

Dr. Saul Rivkin onkológus az NBC-nek nyilatkozott arról, mennyire fontosnak tartja, hogy Angelina Jolie nyilvánosságra hozta döntését. A férfi felesége petefészekrákban hunyt el, lánya pedig a színésznőhöz hasonlóan a megelőző műtétet választotta. “Nagyon ijesztő, mikor az ember megtudja a rossz hírt, de minél előbb tudomására jut, annál gyorsabban tud tenni ellene” – mondta az orvos.

Így reagáltak Angelina Jolie döntésére a sztárok

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top