Sztárok

Ördög Nóra először vallott élete egyik nehéz időszakáról

Ördög Nóra rendszeresen oszt meg írásokat az interneten az anyasággal kapcsolatban. A műsorvezetőnő most a szoptatásról írt őszintén, amiben nem titkolja el, neki milyen nehézségekkel kellett megküzdenie első gyermeke megszületése után.

Mádai Vivien fél évvel gyermeke világra jötte után Photoshop nélkül mutatta meg testét, hogy így adjon erőt a többi anyának, most pedig Ördög Nóra vallott a szoptatás árnyoldalairól “Szeretném, ha lenne itt, a netes anyuka-irodalmak között legalább egy írás, ami nem azt sugallja, hogy nem is anya az, aki nem tudja szoptatni a gyermekét. Mert ez nem igaz! Én nagyon egyedül éreztem magamat abban az első 5 hétben, amíg küzdöttünk, hogy megfejtsük Micivel közösen a problémát, és mi még szerencsések vagyunk, mert végül sikerült. De sokan vannak, akiknek vagy ezért, vagy azért, de felelősségteljesen más megoldások után kell nézni, és ettől NEM LESZNEK ROSSZ ANYÁK!” – írja Kisfelfedező blogjában Ördög Nóra, ezek pedig nagyon fontos mondatok minden kismama és anyaságot tervező nő számára. A TV2 műsorvezetője arról is kendőzetlenül beszámol, milyen nehézségekkel kellett megbirkóznia Mici világra jötte után.

Ördög Nóra élte nehéz időszakáról vallott

“Cicire tettem én Micit azonnal. Volt valami a fejemben, egész könyveket olvastam el a témában, és persze a klinikán is elmondták, sőt meg is mutatták a csecsemős nővérek, hogy hogyan kell. De elsőre igazából fogalmam sem volt, hogy most akkor sikerült-e a dolog vagy nem? (…) 24 órával a szülés után kiderült, nem valószínű, mert a baba kicsit ki van száradva, és nyilvánvalóan éhezik… Feltették a kérdést, van-e elvi ellenkezés bennem a tápszer ellen? Mert ha nincs, akkor esetleg adnának neki. Viccelnek?! Most kaptam az arcomba a diagnózist, hogy éhezik a gyerekem! Azonnal adjunk neki enni!!!” – számol be a nehéz pillanatokról Ördög Nóra, aki szép lassan szokott össze végül kislányával.

“Sose lehet tudni, hogy kinél mi talál be, jól emlékszem, hogy én a gyermekorvosom egy jól irányzott mondata után mertem megkockáztatni, hogy nem adok pótlást a kisbabámnak, mondván nézzük meg, mi lesz, ha csak az a kevéske anyatej van, ami van. És csodák csodája, túléltünk egy napot, egy hetet, egy hónapot, aztán még jó néhányat, és Mici szépen gyarapodott, és ráéreztünk végre együtt a nyugodt, nem rágörcsölős szoptatások »ízére«. Sőt talán át is estünk a ló túloldalára, mert most utólag úgy látom, hogy sok türelmetlen sírdogálást spórolhattam volna meg magunknak, amíg megfelelő szoptatóhelyek után kutattam, ha nem ragaszkodom olyan megszállottan a nagy nehezen kiérdemelt, színtiszta anyatejes tápláláshoz mindig minden helyzetben” írja Ördög Nóra, aki azt is elárulja, második gyermekével, Vencellel már sokkal gördülékenyebben ment a szoptatás.

A videóra kattintva egy korábbi felvételt láthatsz Ördög Nóráról két gyermekével, Micivel és Vencellel: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top