Sztárok

Akkor és most: ez történt az Ally McBeal szereplőivel

Már 13 év eltelt azóta, hogy véget ért az Ally McBeal, az ügyvédekről szóló komédiasorozat több sztárt is elindított a világhír felé. Mi pedig utánanéztünk, hol tartanak most kedvenc szereplőink, akiktől megtanultuk, hogy a legfontosabb beszélgetések mindig a munkahelyi vécében zajlanak.

Calista Flockhart

Természetes, hogy a címszereplővel, magával Ally McBeallel kezdjük, aki akárhogy is nézzük, az egyik első televíziós szingli volt. Carrie Bradsaw-ék csak utána egy évvel tűntek fel. A 90-es évek kedvenc ügyvédnőjét megformáló Calista Flockhart 1989-ben, 25 évesen költözött New Yorkba színésznői ambíciókkal, de az első komolyabb filmjére 1994-ig kellett várnia, mikor szerepet kapott a Kvízshow című filmben. Végül 1997-ben költözött Los Angelesbe az Ally McBeal miatt, szerepe pedig már a következő évben egy Golden Globe-díjjal gazdagította. Ebben az évben a Time magazinban is szerepelt mint a feminizmus arca. 2002-ben, mikor befejeződött az Ally McBeal, Calista Flockhart kevés fontos szerepet kapott, s bár felajánlották neki a Született feleségek Susan Mayerének karakterét, azt visszautasította. Ezt követően a Testvérek című sorozatban játszott 2006 és 2011 között. Az elmúlt évtizedben inkább magánéletével hívta fel magára a figyelmet. 2002-ben kezdett randizni Harrison Forddal, majd 2010-ben összeházasodtak. A pár együtt neveli Calista Flockhart örökbefogadott gyermekét, Liamot.

Akkor és most: ez történt az Ally McBeal szereplőivel

Jane Krakowski

A lengyel származású Jane Krakowski, aki a bohókás Elaine Vassal szerepét játszotta, már elismert Broadway-színésznőként került a sorozatba. Krakowski a New York-i színpadon 18 évesen debütált, 1987-ben, két évvel később pedig már Tony-díjra jelölték. A világhírt számára is a sorozat hozta meg. Négy évvel az Ally McBeal után kapta meg Jenna Maroey szerepét a 30 Rock című sorozatban, amiben Alec Baldwinnal játszott együtt. Alakításáért háromszor is Emmy-díjra jelölték. Jelenleg ismét a 30 Rockból megismert csapattal dolgozik együtt az Unbreakable Kimmy Schmidt című sorozatban.  A színésznőnek egy gyermeke van korábbi férjétől, Robert Godley divattervezőtől, akivel négy évig voltak házasok.

Akkor és most: ez történt az Ally McBeal szereplőivel

Greg Germann

Ally főnökét, Richard Fisht megformáló Greg Germann számára szintén a sorozat hozta meg a sikert. Germann is New Yorkban kezdte karrierjét, színházi színészként, ahol olyan hírességekkel dolgozott együtt, mint Matthew Broderick. Bár az Ally McBeallel világhírű lett, a nagy szerepek azóta elkerülték. 2002 óta számos filmben és sorozatban – többek között a Született feleségekben és az NCIS-ben, a Gátlástalanokban – is feltűnt.

Akkor és most: ez történt az Ally McBeal szereplőivel

Peter MacNicol

A John Cage szerepét megformáló, Peter MacNicole karrierje szintén Manhattanben indult, miután a minnesotai színházban felfigyelt rá egy ügynök. Első filmszerepét  Meryl Streep partnereként kapta a Sophie választásában. Sorozatbeli alakítását 2001-ben Emmy-díjjal jutalmazták. A műsor után megmaradt a tévézésnél.  Egy évadban játszott a 24-ben, szerepelt a Gyilkos számokban és egy mellékszerep is jutott neki a Grace Klinikában. Jelenleg a CSI: Cyberben játszik. MacNicole 1986 óta házas, felesége, Martha Sue egy nonprofit szervezetet üzemeltet, amely segít ösztöndíjat szerezni érettségi után egyetemre felvételiző diákoknak. Saját gyermekük nincs.

Akkor és most: ez történt az Ally McBeal szereplőivel

Portia de Rossi

Az Ally McBeal “Jégkirálynője” Amanda Lee Rogers néven látta meg a napvilágot, amit 15 évesen változtatott meg. Állítása szerint akkor úgy érezte, újra kell kezdenie, és ez volt addigi élete legbátrabb tette. Bár jogi egyetemre járt, szerepelt reklámokban, így figyelt fel rá egy ügynök, aki szerepet szerzett neki a Szirének című filmben Hugh Grant mellett. Később szerepelt a Sikoly második részében is. Végül 1997-ben megkapta Nelle Porter szerepét az Ally McBealben. 2003-ban főszerepet kapott Az ítélet: család című sorozatban, amiben tíz évig játszott, jelenleg pedig a Botrány című sorozatban szerepel. A 2000-es évek elején leginkább magánéletével szerepelt a médiában, ugyanis azt követően, hogy elvált férjétől, tudatta a világgal, hogy leszbikus. Négy évig Francesca Gregorinival randizott, ám 2004-ben szakítottak, mert a színésznőre rátalálta a nagy szerelem. Egy díjátadón ismerkedett meg Ellen DeGeneresszel, akivel most már több mint tíz éve együtt vannak. A pár 2008-ban szűk családi körben összeházasodott, két évvel később pedig a színésznő felvette felesége nevét. Portia de Rossinak és Ellennek nincsen gyermeke, ezzel kapcsolatban 2013-ban közleményt adtak ki, hogy nem is tervezik bővíteni a családjukat.

Akkor és most: ez történt az Ally McBeal szereplőivel

Lucy Liu

Bizony, az Ally McBeal nehéz természetű Ling Wooját nem más, mint Lucy Liu formálta meg.  Liura 19 éves korában figyelt fel egy ügynök, mikor meglátta a metróban. Először egy reklámfilmben tűnt fel, amit kisebb sorozatszerepek követtek, többek között az X-Aktákban is felbukkant. Bár eredetileg egy mellékszerepet szántak neki az Ally McBealben, végül alakítása annyira megtetszett a készítőknek, hogy állandó szereplővé tették. A sorozat után egy rövid időre szakított a tévével, és olyan híres filmekben kapott szerepeket, mint a Charlie angyalai és a Kill Bill. 2004 óta ismét inkább tévében látható, szerepelt a Joey-ban, az Édes, drága titkainkban, jelenleg pedig a Sherlock és Watson című sorozat főszerepében láthatják a nézők. A 46 éves színésznő magánéletét teljesen titokban tartja a nyilvánosság elől, csak azt lehet róla tudni, hogy nem volt még házas, és gyermeke sincs.

Akkor és most: ez történt az Ally McBeal szereplőivel

Courtney Thorne-Smith

Mikor Courtney Thorne-Smith feltűnt az Ally McBealben, nem volt már ismeretlen a nézők számára, hiszen 1997-ig a Melrose Place-ben izgulhattak érte. A színésznő eredetileg Ally szerepére jelentkezett, amit végül Calista Flockhart kapott meg. Annak ellenére, hogy karakterét a negyedik évadban kiírták, a sorozat befejezéséig néha még felbukkant az ügyvédi irodában. Az Ally McBeal után a Jim szerint a világ című vígjátéksorozatban kapott szerepet, amiben 2009-ig játszott. 2010-ben pedig egy újabb népszerű sitcomban, a Két pasi – meg egy kicsiben tűnt fel. 2000-ben ment férjhez először, ám a házasság csak egy évig tartott. 2007-ben ismét oltár elé állt Roger Fishermannel, akitől 2008-ban, negyvenéves korában, megszületett első gyermeke.

Akkor és most: ez történt az Ally McBeal szereplőivel

Gil Bellows

Az Ally McBeal-összeállításból természetesen nem maradhat ki a Férfi, Aki Után Ally Évadokon Keresztül Epekedik. Billy Thomas szerepét a kanadai származású Gil Bellowsra osztották. Bár az Ally McBeal előtt játszott a Remény rabjaiban is, a sikert a sorozat hozta meg számára. 2002 óta folyamatosan dolgozik, mozifilmekben és sorozatokban is feltűnt, ám inkább mellékszerepekben. Így játszott a Helyszínelőkben, a Smallville-ben és a Dr. Csontban is. Bellows 1994 óta házas, felesége Rya Kihlstedt színésznő, akit a közönség a Reszkessetek, betörők! 3.-ból ismerhet. A párnak két gyermeke van.

Akkor és most: ez történt az Ally McBeal szereplőivel

Vonda Shepard

Az amerikai énekesnőre érdekes, állandó szerepet osztottak az Ally McBeal készítői. Vonda Shepard önmagát alakította a sorozatban, ő alakította az énekesnőt abban a bárban, ahova az ügyvédi iroda dolgozói munka után eljártak iszogatni. Shepard karrierjére nagy hatással volt a műsor, több dalából is sláger lett az évadok során. Szinte mindenki ismeri a sorozat főcímzenéjét, a Searchin’ My Soul című számot, de egy karácsonyidal-feldolgozása is hatalmas ünnepi himnusz lett. Shepardnek az Ally McBeal-es szereplése során két albuma jelent meg. Az énekesnő azóta is folyamatosan dolgozik, ám akkora sikert, mint az Ally McBeal alatt, nem aratott. Bár más sorozatban nem szerepelt 2002 óta, rendszeresen jelennek meg albumai, a legfrissebbet idén adta ki.

Akkor és most: ez történt az Ally McBeal szereplőivel

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top