Sztárok

10 dolog, amit nem tudtál a ma 51 éves Courteney Coxról

Ki gondolná, hogy a Jóbarátok egykori Monicája már 51. születésnapját ünnepli? Mi ebből a jeles alkalomból összegyűjtöttünk pár szuper, friss fotót és néhány érdekességet, amit tuti nem tudtál Courteney Coxról.

1. Imád enni

Bár Courteney Cox többször címlapokra került azzal, mennyire sovány, és a Jóbarátok évadait végignézve is néha szembetűnő volt, mennyire le tudott fogyni, a színésznő valójában igazi nagyevő. “Ha elmegyek egy reggelizőhelyre, akkor rántottát eszem, pulykabaconnel, paradicsommal és hagymás bagelt, sajtkrémmel. Ha pedig vacsorázni megyek, akkor steaket rendelek, fokhagymás spenóttal vagy brokkolival és szoktam mellé fokhagymás sültkrumplit is kérni. Igazából mindent imádok, ami zöld és steak” – árulta el a színésznő a People-nek.

10 dolog, amit nem tudtál a ma 51 éves Courteney Cox -ról

2. Neki is van híres szerelme

Courteney Cox már 1984 óta van a pályán, ám így is van olyan népszerű színész, akiért teljesen odavan. Ő pedig nem más, mint Johnny Depp. “Napjainkban Ő a kedvenc színészem. Ő a legjobb. Ne értsetek félre, szerelmes vagyok a férjemben, de Johnny Depp annyira imádnivaló!” – nyilatkozta lelkesen egy interjúban, mikor még David Arquette felesége volt.

10 dolog, amit nem tudtál a ma 51 éves Courteney Cox -ról

3. Nem mentes a kényszerektől

Szerencsére annyira azért nem tisztaságmániás, mint leghíresebb karaktere volt, ám neki is meg vannak a maga rigolyái. Courteney Cox a fogaira a legkényesebb. “A fogaim rendkívül fontosak számomra, nagyon gyakran mosom őket. A kedvenceim azok a fogkefék, amiknek keményebb sörtéi vannak, azok biztosan leszednek minden lepedéket. Az sem érdekel, mi van a fogaimon, az a lényeg, hogy ne legyen ott” – mesélt mániájáról a People magazinban.

Jelenlegi párjával, Johnny McDaiddel, 2015 februárjában
Jelenlegi párjával, Johnny McDaiddel, 2015 februárjában

4. Zene nélkül nem tud edzeni

Természetes, hogy a ma születésnapos Courteney Cox is rendszeresen megkapja a kérdést: hogyan tartja formában magát? Egy interjúban pedig nemcsak azt árulta el, milyen gyakorlatokat szokott végezni, hanem azt is, milyen zenére. “Az esetek többségében Michael Jackson dalaira szoktam edzeni, de imádok a Red Hot Chili Peppers Tell Me Baby című számára is mozogni. Egy másik kedvencem pedig Alicia Keyes és Jay-Z közös száma, az Empire State of Mind. Ezt azért szeretem különösen, mert a kislányom el tudja énekelni Alicia részét, és az nagyon cuki.”

Áprilisban Jimmy Kimmelnél mutatta meg formás lábait
Áprilisban Jimmy Kimmelnél mutatta meg formás lábait

5. A Jóbarátok is megünnepelte az esküvőjét

Az igazi Jóbarátok-rajongók természetesen észrevehették, hogy a “Vegas után” című epizód elején a színészek nevei mellett megjelent az Arquette vezetéknév is. Ezt a részt a készítők konkrétan David Arquette és Courteney Cox házasságának dedikálták, az esküvőt jelképezte a megszokottól eltérő stáblista is.

10 dolog, amit nem tudtál a ma 51 éves Courteney Cox -ról

6. 1985-ben tévétörténelmet írt

Annak ellenére, hogy mindannyian Monica Gellerként fogunk emlékezni Courteney Coxra, valójában már a sorozat előtt volt egy olyan szerepe, amellyel bekerült a televíziózás történelmébe. Huszonegy évesen ugyanis egy tamponreklámban kapott szerepet, és ő volt az első ember, aki  amerikai képernyőn kimondta a menstruáció (period) szót.

7. Igazi üzletasszony

A színészkedés mellett hobbiból házakat vesz és ad el. Elmondása szerint valójában azt élvezi ebben a tevékenységben, hogy az eredeti épületeket átalakíthatja, és a piacra már egy egészen más ház kerül ki a kezei közül, mint amit megvett.

Egy jelenet a Született szinglik című sorozat 2014-es évadából
Egy jelenet a Született szinglik című sorozat 2014-es évadából

8. A lánya neve egy kompromisszum eredménye

Courteney Cox-nak egyetlen gyermeke van, egykori férjétől, a kislány neve pedig nagy gondot okozott a szülőknek. Mivel a színésznő egy igazi “déli” lány, családjában hagyomány, hogy a gyermekek a szülőkről kapják a nevüket, így ő azt szerette volna, ha a pici is a Courteney nevet viseli majd. Ám exe, David Arquette zsidó felmenőkkel rendelkezik, akiknél pedig a vallás tiltja ezt. Így végül a kislány Coco lett, mert ez volt a színésznő beceneve gyerekkorában.

Lányával 2015 áprilisában egy filmbemutatón
Lányával 2015 áprilisában egy filmbemutatón

9. Könyörögnie kellett a Sikoly szerepért

Courteney Cox második leghíresebb alakítása a Sikoly című filmekben volt. Ám a színésznő annak ellenére, hogy a casting idején már híres volt, nagyon nehezen kapta meg az újságírónő szerepét. A tinihorror producerei ugyanis nem hitték el, hogy képes megformálni egy olyan idegesítő és rosszindulatú karaktert, mint Gale Weathers, hiszen a Jóbarátok kedves Monicájaként ismerték. Így az első meghallgatásról el is küldték, a színésznő viszont kitartó volt, és végül megkapta a szerepet. Sőt annyira bevált, hogy az első részt követően még három Sikoly filmben játszotta el az újságírót.

10 dolog, amit nem tudtál a ma 51 éves Courteney Cox -ról

10. Őszinte az öregedéssel kapcsolatban

Courteney Cox egy interjúban bátran beszélt arról, számára sem könnyű elfogadni azt, hogy már nem a húszas éveiben jár. Sőt azt is bevallotta, próbálkozott azzal, hogy megállítsa az öregedést. “Néha én is használok botoxot, de nagyon ritkán. Egy alkalommal kicsit túltoltam, és nem tudtam mozgatni az arcomat. Az nagyon kellemetlen volt, úgy éreztem, mintha börtönben lettem volna a saját bőrömben” – árulta el az InStyle magazinnak a születésnapos színésznő, aki ötven felett is így ragyog:

2015 májusában a Bentonville filmfesztiválon
2015 májusában a Bentonville filmfesztiválon

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top